Ако сум била нашминкана го чистам лицето со млеко за лице,ако не само со обична крема.Порано користев разни препарати(бидејќи има премногу акни)ама ми се исчистија и некористам више.задовона сум со моето лице
Најпрво ако имам шминка, шминката ја бришам со производот на козметика Афродита Clean Phase, потоа со тоникот Nivea visage young, и за крај си ставам крема од oriflame pure nature.
ќе можеш ли да ми кажиш со кое млеко си ја отстрануваш шминката и девојки дали е доволно само со влажни шамивчиња ??
Избегавам или многууу ретко се мачкам (обично во зима кога ми е посува кожата на лицето) со ноќна крема за лице. Обично со млеко за лице ако приметувам така да ми е сувкасто лицето или тоник посебно во летен период кој ми ја освежува кожата.
Ја вадам шминката со влажни марамчиња, доколку е посилна со маслиново масло. Потоа се пијам со Афродита пена за лице. Нанесувам Christian Dior gel de lait magique cleansing gelee. Ставам лабело и си легнувам. Ако имам црвенила ставам само на тоа место едно кремче такво од аптека, што се стиска.
Прво ја отстранувам шминката со Бекутан марамчиња. Потоа, го мијам лицето со Дав од краставица и на крајот ставам тоник Гарние од грозје. Крем никогаш не ставам,мрсен ми е.
Ако имам шминка на мене, го чистам со влажни марамчиња. Ако немам шминка, само го мијам со ладна вода. После тоа ставам кремче Бекутанче. Малце е ми е мрсен и светам како лампион затоа што и кожата ми е мрсна, ама па убаво ми го прави лицето, меко.