Тоник и хидратантен крем (имам повеќе видови ги менувам на секој втор трет ден,затоа што ми се смачува со користење на ист крем подолго од една недела,и потоа повторно се навраќам на истите......)
Си го мијам лицето, и ставам нивеа крем и толку, немам проблематично лице, но некогаш ако осеќам дека имам некоја акничка, одма купувам клиндамицин и се мачкам секое утро и навечер.
Ако имам шминка ќе ја исчистам ќе се измијам лице и ќе ставам кремче за лице ( понекогаш од Докторс за против мозолчиња, Дав или Бекутан ) и лабело си ставам на усните
Доколку имам шминка ја отстранувам, го мијам лицето и го бришам со чиста крпа со начин на впивање на водата (никогаш не го тријам лицето при бришење) и ставам Бекутан или Нивеа, но не ставам секој ден само 2 до 3 пати во неделата, затоа што немам проблематична кожа и некогаш само миење со вода ми е сосема доволно.
со тоник си го чистам и два до три пати во неделата пилинг и тоа е тоа, а крема не ставам многу често на моето лице зашто имам поприлично мрсна кожа
Ако имам шминка ја отстранувам со влажни марамчиња Nivea soft&cream потоа го мијам лицето со топла вода и ставам Nivea soft лицето ми е многу мазно
го мијам само со вода а потоа го поминувам со зелениот тоник од garnier тој е за комбинирана коза...некогас по потреба ставам на акните лосион Floramfenikol.
Пред спиење лицето го мијам со сапун Дове или со гел за лице од орифлејм ( моментално го користам тој од грозје ) и си го мачкам носот со павловичева бидејќи секогаш ми се лупи. И тоа, друго ништо.