Си го мијам убаво лицето со млака вода и сапун..и често ставам лук,знам дека звучи weird ама помага..
го мијам со сапунот од козјо млеко со пивски квасец , потоа ставам тоник за акни и нечистотии од менхетен, па ставам од кремата на афродита за мрсна кожа и на т-зоната од кремчето здраве. ИмаВ комбинирана кожа но веќе месец дена многу внимавам и сега имам нормална кожа без акни. Ова го практикувам и наутро
го мијам со вода а потоа се мачкам со листови од алое вера.лицето ми е чисто и немам ниту едно мозолче
Го мијам со тоникот за лице од Авон и мачкам Лала кремче. А пред тоа, лицето обавезно ми е чисто и средено од шминката која сум ја имала преку денот, обично го мијам со детско сапунче, па следуваат овие двеве. Спојлер
Прво ја чистам шминката со дав сапун , па го премимав лицето со сапун од катран и бор и на крај ставам масло за лице
Порано само го миев со вода (ако претходно ми е отстранета шминката) и не ставав ништо бидејќи ми се чини навечер лицето треба да одмара на некој начин , ама сега го мијам со Дав сапунче, па ставам Здраве крема
Ништо апсолутно. Ако имам шминка ја отстранувам со влажни марамици и ако сум имала пудра на мене поминувам со ова Крем ставам насабајле само, и тоа не редовно, ако сум расположена. И секако пред шминкање. Единствено кога се туширам после туширањето го чистам цело лице со ова па кремче хидратантно од нивеа. Не милувам да ставам маски и незнам какви препарати, сакам да ја оставам кожата што повеќе да дише, мислам дека и премногу хемикалии не е добро за лицето и на некој начин придонесува за создавање брчки покасно во животот. Еве мајка ми на пример, кога била млада ниту се шминкала, значи воопшто, ниту се шлакала секојдневно со креми, па еве на 45 години има лице без ниедна брчка. И сега ретко користи крем, еднаш на два-три дена. Така да мислам дека ќе се држам до оваа филозофија. А на пример има девојки со мозолчиња и акни кои мора секојдневно да го чистат лицето, тоа го оправдувам. Ама некој со чисто лице да ми се шлака секој ден со тоник, хидратантна крема, па незнам каков пилинг....нема потреба. Оставете ја кожата да дише малце.
Па се надевам дека ова ќе ми стане навика, секоја вечер пред спиење да си ја чистам кожата од нечистотии и мртви клетки со пилинг гел од Авон.Почнав пред некој ден, дај боже да ми стане навика
Ако имам шминка на мене ја чистам со влажни марами , потоа го мијам лицето со вода , и некогаш го мачкам со крема , некогаш го оставамм да дише
Ако имам шминка, лицето го чистам со Гарниер од роза Потоа го мијам лицето со дневниот пилинг од Клин & Клиар Ретко го користам тоникот од Нивеа за млада кожа, после нанесување на пилингот На крај ставам крем од Клин & Клиар со двојна функција