Шминката ја вадам со тоник или млеко за шминка, сега имам од Авон едно и воопшто не сум задоволна. Треба да си купам ново деновиве. Од кога се преселив во Скопје заприметив дека водата ми ја суши кожата на лицето и на рацете повеќе од колку што треба. Секој ден пред спиење си ставам крем за лице. Обично кремче од авон кое ја потхранува кожата на лицето. Добро е. Сега сакам да си земам едно како што користев порано за да си ги дочистам неколкуте пеѓи што ми се направиле од сонцето. Нема со мене зафркавање грди едни
лицето го мијам со clean&clear 2 во 1 средство за миење и маска, и мачкам крема против пеги и флеки на Цидонија
Прво го бришам лицето со влажни марамици, потоа се мијам со гел за лице, а подоцна го чистам со тоник за чистење лице. Сакам да ве прашам дали гел за лице нанесувате со раце или со сунѓерче? Пред некој ден видов во џамбо се продаваа сунѓерчиња за чистење лице, 2 за 60 денари, дали некој ги има купено и има ли некоја фајда од нив?
Ја вадам шминката со Бекутан влажни марамчиња, па се мијам со Young derm пена за лице и на крај нанесувам лосион на Clinique.
Се мијам со бебешки сапун па потоа ставам крем за лице Бекутан во туба со цинк оксид.(поради црвенилото на лицево што ми се појавува ја користам овој крем.)
Ја вадам шминката со Диор млеко за чистење шминка, се мијам со гел за миење лице Лавера, ставам тоник Лавера. Потоа крема за околу очи од Клиник и ноќна крема за лице од Клиник.
Ако имам шминка,ја отстранувам со влажно марамче наменето за чистење шминка Violeta.Го мијам лицето со гел на т-зоната Oriflame,а со сапун Assoderm на образите.Обилно плакнам со студена вода и нанесувам крем за околу очи Oriflame и крем за лице Nivea.
Гелот за лице препорачливо 2 до 3 пати неделно и со сунгерче или како јас со некој clearsonic чистач за лице, али вообичаено со златни раце Пред спиење ставам активен кислород
Вадам шминка со влажни марамчиња и ставам крем Нивеа за сува кожа. Лицато ми е прилично суво така да никогаш скоро не го мијам со сапун. 2 пати неделно го мијам со Гарниер Pure active и тоа е мојата грижа за лицето. Во последно некако чувствивам дека кожата под очите ми е потемна. Немам големи подочници, но дали од шминка, дали од стареење на кожата, не знам ама користите вие некаков посебен крем за очи? На која возраст би било пожелно да се почне?
Ако имам шминка ја вадам со Бекутан влажни марамчиња, го мијам секогаш лицето само со ладна вода и помада Бекутан