влажни марамици па топла вода и гел а некогаш и со ова кремата од авон за отстранување шминка мада не сум задоволна баш....
Mи нема подобро средство за отсртанување шминка од Vichy-то 3in1 Ја чисти кожата ептен убаво,а е уствари млеко тоник во едно и плус остранувач за шминката од очи ,и одговра на сите типови кожа Ма за мерак
Бидејки имам многу суво лице, одбегнувам да користам гелови за отстранување на шминката. Најчесто го чистам со влажни марамчиња , па потоа го мијам со вода. Само многу се нервирам што колку и да ги мијам и чистам очите, кога ке се разбудам следното утро , се уште ми останува малце црно под очите (од маскарата претпоставувам , бидејки креонот полесно се вади)
ГАРНИЕР млекото за отстранување на шминка е најдобро и лосионот за отстранување на шминка од Авон е убав исто (и двете ги имам пробано, и двете се супер)
Шминката ја отстранувам со ракавицата од Bozen cosmetics, многу сум задоволна, се вади и пудра и маскара и кармин....лесна за одржување, ја перам со тврд (не со течен) сапун и топла вода, после лицето го поминувам со ладна вода и топ сум...повремено користам и гел и маска за миење на Clean &Clear
Млеко за лице од Garnier soft. Најубаво е! Мислам дека го видов во козметиката на Росонерка... ако се прашувам јас, од оваа нема подобра марка!
За отстранување на шминката на лицето односно пудрата користам гел од лореал. А за очите го користам лосионот од авон.
Шминката ја вадам така што најпрво го мијам лицето сo лосионот 3 во 1 од Авон (колку што забележав скоро сите го имаме ),откако ке го измијам лицето ,го чистам со млекото,па со тоникот од Garnier,и на крај нанесувам од кремата на Garnier.
Само со бекутан марамчиња. После искачање само кревет гледам пред мене, а не па еден саат да се титрам пред огледало со лосиони, млeка, тоници и што уште не.
Најпрвин го бришам лицето со canbebe влежни марамици, потоа го миам со лосионот 3 во 1 од авон и на крај го ставам крема dove
Со тампони за шминка и лосион Young Derm Инаку имам слушнато дека за очите најдобро е да се чисти со маслиново масло, ама не сум пробала.