Изгледа не збориме за истото. Јас ова на Балеа го користев. За сензитивна кожа и без парфем. И тоа го нема веќе па затоа мислев дека за него се збори. Испадна дека не е баш за маслото замена туку за гелот, ама еве за секој случај. Од Капиштец го зедов, би требало секаде да го има.
Ако имам многу шминка, прво влажно марамче, па мицеларна вода од Balea тиркизната, па гелот за миење лице на Alverde (нешто мислам дека со морски алги беше). Кога ќе пројдам со овие три работи, кога ставам тоник за лице немам никаква трага од шминка, памукот е чист.
Јас зборам за маслениот не се разбравме ама мило ми е што ми покажуваш со слики. Овој чистач на балеа е како гел / го имсм користено океј е искрено. Би го пробала понатака алверде верувам дека е добар мило ми е ако ти се погодило тоа е супер. Јас зборев за маслениот чистач на балеа дека не го сакаат еве слика https://getsomebeauty.com/product/balea-face-cleansing-oil-100-ml/
Да си прашам иако секако ќе го купам, дали некој го има пробано маслениов чистач на ануа ? Видов има добри состојки малце и парфем ама ми се допаѓа што е погоден за сензитивна кожа и доаѓа во некомедогена формула па мора да се проба. Ама би помогнало искуства
Не, прво се користи мицеларна вода, па гел за миење, па тоник. Мицеларна вода и тоник немаат исти својства. Мицеларната вода е чистач, за отстранување шминка, спф, насобрани нечистотии преку ден, со гелот го дочистуваш ако останало нешто. После тоникот ја тонизира кожата како подготовка за следен чекор, серум или крем, ако се двете, секогаш прво серум, па крем.
Мене овој многу ми се допадна, но го нема веќе,повлечен е од продажба изгледа. Испадна дека не е баш за маслото замена туку за гелот, ама еве за секој случај. Од Капиштец го зедов, би требало секаде да го има. [/QUOTE]
https://www.dm.de/balea-reinigungsoel-p4066447365405.html Има нов маслен чистач во дм на балеа го прочитав и состојките му ги погледнав. Едноставен е има витамин е , две масла и парфем и состојки за да се напраи да е масло и да може дс се чисти лицето. Околу 200-300 ден беше искрено за таа цена е океј , но ќе го кажам само ова дека не е погодено за луѓе што имаат сензитивна кожа и склона кон проблематично лице бидејќи може да направи спротивно ама тоа е само мој совет и лично знаење
Задоволна ли си од гелот на Алверде? Се мислам помеѓу тој и пената розова на Балеа [/QUOTE] Презадоволна сум од гелот, не ја суши кожата ништо, баш е сензитив, Ама го нема..секаде го барав во 3 дм немаше.
Да така било. Сега го има со новата амбалажа и кај нас. Мене многу ми одговара. Зависи од кожата. За таа цена искрено е феноменално. [/QUOTE] Овој на балеа знам дека едно време го вратија со сменета амбалажа. А сега неколку пати во неколку дм дрогерии влегов го немаше. Изгледа пак е повлечен.
Znaci ova e zakon. Samo ne znam zasto, ne e veke kako maslo zolto, tuku mlecno bela boja ima. A isto mirisa, i super trga sminka, nemam reakcija nikakva. Letoska otvoreno. Go cuvam vo tus kabina. Pa dali moze od vlagata da se slucilo toa? Inace koga bese samo kako maslo, so malce voda stanuvase mlecno belo.
Може да е од влагата или ако влегло водичка малце зашто реагира со вода и станува како млеко. Чувај го на суво место. Мене топ ми врши работа на суво тријам, се вади.. Следно би пробала од корејскиве некои ама не можам да се одлучам кое
Мојт предлог ти е на Пурито . Мн маслени имам пробано и секогаш се враќам на него. Преубаво чисти, не суши кожа, не пече, не иритира.