1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што користите за отстранување на шминката?

Дискусија во 'Лице' започната од Melanie, 20 февруари 2010.

1. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2019
    Пораки:
    818
    Допаѓања:
    2.483
    Мицеларната двофазна на Алверде

На firequeenn и Leo-nora им се допаѓа ова.
  2. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.555
    Jas od Olival micelarnata sum mnogu zadovolna. Ja ima vo Dm. Okolu 400den i e redovna cena.

Прикачени фајлови:

На Leo-nora му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.581
    Допаѓања:
    38.811
    Оваа мицеларна ми е многу убава за чистење. Ептен е нежна и пријатна за очите, не пече, а во исто време целосно ја вади шминката.
    images.jpeg

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    253
    Еве една препорака и анти препорака од мене од две работи што ги пробав и потрошив.
    *моето лице е комбинирано склоно кон акни и премногу сензитивно.

Прво препорака за балмот на пјанк толку ми беше пофален и се морав да го испробам и искрено ми остави добар впечаток. Нежен е многу и убаво чисти , вади шминка и спф што ми е најбитно. Исто така не пече на очи и нежен е , одличен е за двојно чистење ако некој не сака маслен.
    Искрено мене ми е само ми е мал дека 100мл јас навикната на маслените по 200 но за таа цена е сосема разбирливо. Не ме пресуши и стварно ме изненади убаво ја остава кожата нежна и ми одговараше и за двојното чистење. :)

https://coslovemetics.mk/product/pyunkang-yul-deep-clear-cleasing-balm-100ml/

Секако дека не може секој производ за секого да се погоди па така за мене не де погоди пенливиот чистач на клерс. Го земав бидејќи нивниот маслен чистач 2 имав потрошено и топ беа и сакав да си најдам од тој бренд и пена но ете …
    Малце пресушува, некако ме печеше на моменти на образите и не беше тоа тоа едноставно. Немаше некој мирис и не ми сметаше исто така текстурата е лесна и веднаш се пени со малце вода тој дел е океј но не доволно за пак да го земам или да го препорачам за жал..
    Не е погоден за сензитивна кожа и таква што реагира многу па се надевам ќе помогне за некој.

https://coslovemetics.mk/product/dear-klairs-gentle-black-facial-cleanser-140-ml/

На koritsaki и Eunoia им се допаѓа ова.
  5. Eunoia

Eunoia Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2023
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    49
    Што е најдобро да се користи за вадење на шминка ? Предлог за мицерална, пена за миење на лице... И што може да се комбинира за двојно чистење ?

6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.484
    Допаѓања:
    105.880

Јас вадам шминка со масло/балм маслен и одлично се ми чисти, потоа го мијам лицето со пена или гел.

На marsilia и Eunoia им се допаѓа ова.
  7. marsilia

marsilia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2023
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    2.484
    Кое масло за вадење шминка го користиш?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Curly Mony

Curly Mony Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    25
    Ја вадам шминка со Гарниер розевото пакување и одлично ја вади шминката. Ја препорачувам таа мицеларна вода. Штета што не можам да си погодам крема за лице зашто имам сува кожа на периоди, плус се бањам со многу жешка вода.

9. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.484
    Допаѓања:
    105.880
    На marsilia му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kremiajvar

kremiajvar Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2021
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1
    Sto koristete za vadenje na sminka, jas imam koristeno micelarni vodi na Garnier i Nivea, no mi go iritira liceto i pece, edinstveno nesto sto mi se ima pogodeno e Bivola, no go dobiv na podarok za otstranuvanje na sminka. Ako moze da mi preporacate

11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.484
    Допаѓања:
    105.880

Јас за вадење на шминка користам маслeн чистач на Lush Ultrabland или понекогаш мицеларна вода на Bioderma.

12. Ne znam koj

Ne znam koj Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2023
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    246
    Mnogu retko se sminkam.Mozda nesto ke se promeni.Koga se sminkam vlazni maramcina koristam

13. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.239
    Допаѓања:
    6.702
    Мицеларна вода Биодерма сенсибио, после тоа ла рош ефеклар гел за миење на лице.
    Крема некогаш ставам некогаш не. Навечер избегнувам да ставам сакам да ми дише кожата, наутро секако ќе ставам.

14. Butterfly1212

Butterfly1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    119
    Дали некоја има користено од оваа мицеларна, како сте задоволни?

Прикачени фајлови:

15. Cece967

Cece967 Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2024
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    15
    Ultra Sensitive Intensive Serum, od Balea. Pena e, i e odlicna za problematicna koza, duri i za normalna. Jas imam normalna nakaj mrsna i ja koristam.

16. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    888
    Јас и не бев воопшто задоволна. Цело лице ми се нафрла и многу агресивно ми беше (мислам има рузмарин во составот)

17. NenaLuiz

NenaLuiz Нов член

Се зачлени на:
    29 октомври 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
  18. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.505
    Допаѓања:
    7.323
    Масло, било какво само не сончогледово и рицинусово оти се мн густи. Маслиново, јојоба, бадемово, кокосово, али ако има некоја кожа подложна на акни, не би и го препорачала кокосовото, оти на интернет имам слушнато дека не е добро за ваков тип на кожа.

Ко ќе го утријам маслото и целата шминка ќе се растопи, со гел и немам апсолутно после ова никаков траг од шминка.