Ракавицата од Божен козметик, прекрасна е, лесно ја отстранува шминката,плус прави и пилинг на лицето и после тоа само крем ставам, некористам повеќе ни гелови, ни лисиони за лице Плус многу лесно се пере
И јас тоа сакав да прашам , од кај ѓи купувате тие ракавици и колку пари се и дали стварно се толку добри што ѓи фалите толку
За отстранување на шмнка влажните марамици ми завршуваат работа.Ептен ретко со лосион од Авон за вадење шминка.
Користам млеко за чистење шминка од Гарниер и памукчиња искрено било какви земам најчесто од Веро оние италијанските Иџиене сизма екстра морбидо!
Најчесто Бекутан влажни марамици, а некогаш и Пом-пом кои се наменети баш за тоа. Но поретко бидејќи се помалку во пакување, а јас буквално ги јадам и многу брзо ми се трошат.
Прво со влажни марамчиња,потоа со сапун и вода . Некогаш ја отстранувам шминката и со тоник А за шминка за очи сум пробала со отстранувачот за шминка на очи од avon и воопшто не сум задоволна . Премногу е мрсен и плус тоа дури да ја извадам маскарата пола клепки ќе ми паднат. Затоа најдобро си е стандарт
Искрено, вода и сапун. Само тоа.. Можеби шминката не се целосно отстране но изгледа сум надарена со добри гени
Најчесто влажни марамици моментално Becutan,а потоа го мијам лицето со Neutrogena-visibly clear wash mask 2 in 1. Инаку сум ги користела и влажните марамици за отстранување на шминката и на Violeta,Golden Rose,Pom Pom и на Nivea-розевите. Од сите тие според мене најдобри се на Becutan и Nivea. Nivea се нешто поскапи за разлика од другите но вредат за парите,прекрасни се.