Прво со влажни марамци (бекутан, секогаш) потоа го мијам само со ладна вода, па со гел за лице и тоа е тоа
Влажни марамици бекутан, па го мијам лицето и пак со влажни пошто ставам многу маскара и пак се мијам, па ставам крем и толку!
Девојки ги има ли некој пробано млекото и тоникот (или лосион не знам што беше) за отстранување шминка на Гарние? Видов дека одат едното со другото, прво се чистело лицето со млекото па после со тоникот. Користам влажни марамчиња, но и покрај сето триење не излегува целосно пудрата... Се извинувам ако некој пишал претходно, проверив на последниве страници немаше
Јас имам пишано ама не во оваа тема јас го користам млекото на гарниер со години за остранување на шминка, обично го зимам зеленото поубаво мириса, иако розевото е за сува кожа а мене баш ми е таква, се на се многу сум задоволна, а тоникот го немам пробано
не сум користела влажни шамивчиња, порано со памукче и помада ја отстранував шминката но и така имам мрсна кожа на лицето со тоа уште помрсно ми стануваше, на крај открив дека со една капка гел за туширање на Фа а претпоставувам и на било кој познат е најдобро за моето лице
Влажни марамчиња, па после го поминувам со тоник за мрсна кожа од Нивеа, па хидроген 3% и завршувам со ноќен крем исто така од Нивеа.
наредно нешто што би пробала за отстранување на шминката ке биде 3in1 на Green Line отстранувач на шминка,гел и тоник од лотосов цвет,би си го скратила времето за чистење на лицето,еден препарат би заменил уште два други........а исто така се двоумам и за млекото за отстранување на шминка на Neutrogena
Влажни марамчиња на Бекутан, а за пределот околу очите - капка до две маслиново масло натопено на памукче. Вади се' и не ми солзат очите. Потоа си го мијам лицето со што ќе ми се најде на патот - сапун или нешто што содржи гранули за пилинг, како ова на Адидас. Одамна кренав раце од млека, тоници, специјални масла за вадење шминка, бла бла. Наједноставно што може.
Јас само со вода и сапун Dove, а потоа околу очите тоа што нема да се извади добро, го отстранувам со влажни марамици. Не можам да користам никакви други средства, затоа што кожава одма ќе ми реагира и ќе ми се нафрла, а чисто ми е лицево инаку и така само сум се зезнала неколку пати.