На интернет читав една статија за 10 најголеми козметички грешки кои ги правиме а не сме свесни, меѓу нив беше и чистењето на лицето после шминка, лицето обавезно треба да се чисти со лосион после кој се поминува лицето со тоник, а не со влажни марамици тоа била најголема козметичка грешка. Еднаш на брзина се поминав со влажни марамици и тоа бебешки, после минута две лицето ме печеше и сврбеше.
И јас го користам овој производ на АВОН, ептен сум задоволна. Има една година како го купувам, навистина вреди за парите. Инаку лицето го поминувам и со лосион за чистење, до скоро користев на Bourjois, а сега имам на Ziaja, го добив на подарок па се покажа како добар производ. На крај ставам крема, голем приврзаник сум на плавата Нивеа крема, а моментално ја користам Ziaja кремата од истата линија на лосионот. Еднаш неделно си правам маска од Ziaja. Еве ја таа колекција што ја спомнував:
Влажните марамчиња на Нивеа или крадам од ова чудо Неутрогена од син ми со кое тој многу успешно се справува со пубертетските мозолчиња.
Најпрвин ја отстранувам со влашни марамици на Канбебе и дефинитивно ми се најдобро откритие Потота го мијам со И за накрај
Конкретно за читење на очите го користам ова од Нивеа Некогаш и пудрата ја вадам со истово, но најчесто го мијам со Сапун (Асодерм). Наизменично, еднаш неделно (некогаш и по потреба) го чистам со хидроген 3%, па другата недела со домашен пилинг.... И после идат процеси со креми.. хихи
До скоро ги користев Бекутан влажните марамици. Но во последно време очите пошнаа да ме пецкаат, и некако трлај трлај, не излегува целата маскара. Си го земав лосионот за чистење Oriflame Beauty All-Over make up Remover. Маскарата ја вади со еден потег. И ништо не останува. Нема мирис, ни боја, одличен е! Топло го препорачувам.
Прво го мијам со Дове сапун, потоа со млеко за лице и на крај тоник. После пола сат ако не ме мрзи се мачкам со крема за лице.
Јас сега за сега со гел за туширање, па потоа со Дермогал тоник поминувам и на крај ставам помада Нивеа или Павловиќева. Утре планирам да си го купам сапунот од Дав што сите го фалат и конечно да го оставам гелот за туширање само за тело
Со Виолета влажните, ептен ми се погодени. Ако се погоди да немам, со Лореал млеко. Ама искрена да бидам, не ја вадам секогаш, особено кога ќе се приберам во ситни саати ноќе
Јас со ништо не вадам шминка од пуста мрза а знам дека не е убаво, ама да не се урочам до сеа не сум имала никакви проблеми со лицето. Некогаш може со влажно марамче ама најчесто само со вода
Не знам дали моиве очи станаа преосетливи кога ја вадам шминката со Бекутан марамици, ме печат порано така ми беше од едни Babysitter се викаа едни зелени (не можам да најдам слика). Сега за сега чарето си го најдов во лосионот за остранување на шминка од Орифлејм.