Користам влажни марамици и сапун. Кои марамици не е битно, кои ќе ми се засвиѓаат во продавница и да ми изгледаат влажно и квалитетно. Претходно користев Бекутан, доста долго време ама последниов период ме пече и чеша лицево после бришење, особено окулу очите и морав да се плакнам со млака вода за да ми се смири предизвиканата реакција. Затоа и сега не ги користам често како претходно, иако се дешава и тоа. Порано не марев многу окулу детално вадење шминка, ама откако лицево "ми влезе во пубертет" и ми се исфрли, морав повеќе внимание да му посветам. Па првин со влажни ги чистам убаво очите и пудрата колку толку, и после иде два пати сапунење и обилно плакнење. И нели некоја крема за хидратација на крај.
Прво ги поминував лицето и очите неколку пати со влажни марамици, ама ми остануваа недоисчистени и наутро личев на панда. Сега пудрата ја вадам со марамчиња, па поминувам со памукче натопено во Бекутан млекото, се' додека темелно не ја извадам. Шминката од очите ја отстранувам исто, со Бекутан млекото. Избегнувам влажни марамчиња на очите бидејќи ми црвенеат и ме печат, ваљда некоја иритација ми се јавува. После следи чистење на лицето со сапун и на крај ставам крема, Нивеа или Дав, зависи каква ќе ми се најде во моментот при рака.
Ги користам млекото и тоникот за отстранување на шминка од GENERA многу се добри а и цената му е поволна (околу 100 денари)
Сега засега шминката ја отстранувам со бадемово масло од Фитофарм,одлично се отстранува шминката од очите и пудрата од лицето и послем тоа со влажните марамици на Бекутан.
Бекутан марамици.. Особено ако била тешка вечер тогаш само си го пребришувам лицето со бекутан марамици и потоа утрото го мијам со тоник...
Супер е, ама малку долг процес ми е ( треба да го ставам , па да се тријам на лицето и да трпам- печење на очи, и да го оставам едно 30 секунди да постои така, после со млака вода да се плакнам )
Порано,лосиони,млека,тоници,45 мин.малку беа за сите овие „третмани“ Сега ,само бекутан влажни марамици и супер задоволна сум. Ем брзо,ем ефикасно.
По што ли не давав пари порано, отстранувачи на шминка за маскара посебно, за пудра посебно, ма неее бре од водичка и влажни марамчиња поубаво нема!
Сум пробала со тоник, со масла, со лосиони...скоро со се. меѓутоа најубо се осеќам со влажни марамчиња и со лосион или бебешки крем за лице. без алкохол и без јаки тоници, најубава е кожата, не се суши и не е дехидрирана. нема потреба од толку хемикалии на нашето лице.