Прво со влажни марамчиња бекутан,после го мијам со беколино купка бебешка многу убаво мириса и нежно го прави лицето,ПОСЛЕ БРИШЕЊЕ СО МАРАМЧИЊА ЛИЦЕТО МОРААА ДА СЕ ИЗМИЕ!!!!!
Порано користев разни препарати за вадење шминка но ниеден не ми беше погоден, или ми ја сушеа кожата или ми се нафрлаше лицето од сите тие хемикалии. Затоа сега природно и ефикасно мијам лице со Dove сапун и после со навлажнето памукче, исцедено и на него капнувам маслиново масло или бебешко и со тоа ја вадам маскарата што останала. Супер ја вади шминката и ми ја негува кожата.
За отстранување на шминка си користам вода и течен сапун,после следи хидратација на кожата со соодветна крема мислам дневна или ноќна и кожата ми е супер.Имам многу примери околу себе кои користат секакви препарати па тоници па креми незнам какви и знам дека многу потешко ја одржуваат од причина што ја направиле на некој начин зависна,се е тоа индивидуално секоја кожа си е од различен тип но еве мојата си ја навикнав така на поедноставен начин оти доволно често ја изложувам на да не кажам хемикалии од типот пудра и мислам дека сепак на кожата и треба одмор
Ја отсранувам со влажни марамици Бекутан , а доколку носам вештачки трепки користам препарат за вадење шминка. Garnier е одличен.
Jaс носам само шминка на очи и тоа ретко, ама за отстранување добар е Еye make up remover -Avon. Навистина ми се допаѓа!
Прво го мијам лицето со Дове сапун, потоа го чистам со млеко за лице од Гарниер. Понекогаш го тонизирам со тоник и ставам крема за лице-Гарниер.
Лицето си го мијам со сапун, а за отстранување на шминката од очите го користам бебешкото масло на Нивеа.
За отстранување на шминката (од целото лице) користам прво Гарниер млеко за лице, а потоа и Гарниер тоник. Долго време ги користам и задоволна сум. danniela5 со млеко Гарниер ја вадам, нај"безболно" ми е и не ми паѓаат толку трепките.
Со маслиново масло некаде прочитав и стварно е супер.... прво со памукче на кое капнувам маслиново масло ја вадам пудрата, а ако сум имала нешто многу шминка на очите ја вадам со Balea отстранувачот за воодотпорна шминка... и на крај го мијам со гел за лице... па тоник, па крема... Влажни марамчиња користам само кога патувам, или кога сум многу уморна, па сакам на брзина да ја симнам шминката пред спиење...
Шминката ја отстранувам со влажни марамчиња инаку имам користено и млеко за отстранување на шминка не е лошо
шминката ја отстранувам со водотпорниот отсранувач на шминка од орифлеим, веќе долго го користам и навистина е предобар... а потоа го чистам лицето целосно со гел за лице и тоник...