Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што користите за отстранување на шминката?

Дискусија во 'Лице' започната од Melanie, 20 февруари 2010.

1. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    ^^ Аииии, многу бе! :doh:

Па мене и 20 евра ми беше скапичко :D 25 мислам нормална цена, али имаа некоја акција, па го добив на попуст.

Како и да е, по паметот на другарка ми решив и јас дека за лице не жалам пари, нормално ако не се цените астрономски.

Ете, да не беше ти, ќе си мислев колку Виши беспрекорно ја чисти шминката, а искочи дека врска нема. Не давам веќе толку пари за неквалитетни ствари! :!:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    Сапунче Асо Дерм и потоа го чистам лицето со тоник Дермогал.

3. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    Најдобро нешто дефинитивно.

Прикачени фајлови:

• 0000593___300.jpg
      0000593___300.jpg
      Големина на фајлот:
      25,8 KB
      Прегледи:
      242
  4. 1-loveyou-1

1-loveyou-1 Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    Го чистам само со влажни марамици и после тоа хидратантен крем. :)

5. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
    Бидејќи користам само маскара,ја вадам со тоа што ставам над окото малку безбојно лабело,па со памук поминувам и толку,се вади :)

6. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
    Јас многу долго се миев само со сапун и после со крпа ќе се поминам и топ сум си.. Арно ама мајка ми ми го поклони ова чудо и јас бев :o Уште што се ми останувало на фацава..посебно на носот и околу него, прљавштини бре!
    Само за жал тука негде е со Ланкомот на Мимс во цената, али и јас како Пирамитка..решив да не штедам на производите за лице, па уште сега ќе почнам да си собирам за нов :wasntme:

Прикачени фајлови:

• remover.jpg
      remover.jpg
      Големина на фајлот:
      4,9 KB
      Прегледи:
      212
    На Phyramide и mims-89 им се допаѓа ова.
  7. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    До пред извесно време не користев никаков посебен препарат, само со влажни марамици и потоа со лосион за лице, но од скоро време почнав да го користам гелов на Авон. Да бидам искрена, НЕ очекував вакви резултати. Бидејќи е 3во1, тоник, отстранувач на шминка и хидратизира, мислев дека е само изрекламизиран, но сепак го нарачав и не се покајав.Лицето ми е се исчисти невидено. Од тогаш прво шминка од очи отстранувам со влажна марамица, потоа го мијам лицето со сапун и на крај со гелов. Во прво време бев скептик и го чистев на крај и со лосион за да видам дали има некоја прлавштина, ама памукот остануваше буквално ист како кога сум го наводенила со лосионот. Така да, голем плус од мене за производов! :clap:
    И да напоменам дека можно е да има и негативни коментари од гелов. Еве на пример сестра ми после само 2-3 миења и се нафрла лицето од едната страна на образот и по носот. Брзо го среди, но сепак! :?:

Прикачени фајлови:

• prod_1121624.jpg
      prod_1121624.jpg
      Големина на фајлот:
      13,1 KB
      Прегледи:
      185
  8. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Јас понекогаш користам маслиново за отстранување на шминката, има ефект, отстранува буквално се, само да бидеш внимателна.. а за трепките мене лично не ми помогна, пак ми паѓаа трепките, па затоа со Дов крема за лице ја отстранувам маскарата јас, само од таа не ми паѓаат трепките.

На Cacy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Влажни марамчиња.

10. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Bлажни марамчиња бекутан,а потоа го мијам лицето со топла вода и ассо дерм

11. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Последниве две недели ова го користам. Прво морам да спомнам дека мириса ужасно! На пазарски ефтин парфем со ружи..

Ама :!: чисти одлично :geek:
    Гел текстура,прави убава пена и стварно си ги вади сите нечистотии од лицето. Плус oil-free е,за моево мрсно лице супер се погоди.Не ми го светнува како лампион.

Само мирисот,леле.. :sweat:
    Ќе пројде некако,сакам да го користам зошто најдобро ми ја вади шминката/нечистотијата од лицето за разлика од останатите производи што ги имам па затоа му давам предност :)
    Да го истрошам да не стои така,плус има и ефект па зошто да не ..

Подарок ми е,незнам дали е достапен кај нас за тие што ги интересира.

12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.016
    Допаѓања:
    81.357
    Леле, јас не можам да замислам да останам само на фазата „чистење лице со влажно марамче“. Алал да ви е на сите кои ви успева да го исчистите темелно лицето од нечистотитте само со влажно марамче. Јас едноставно не можам така. :doh:
    И доаѓам до заклучок, дека или многу се шминкам, или пак шминката тешко се чисти со малку. :wasntme:
    Прво ја отстранувам пудрата со влажно марамче, или евентуално ако имам нешто на очните капаци - сенка, моливче, туш.
    После со Бекутан млекото темелно ја отстранувам шминката на очите и повторно го поминувам лицето и вадам куп гнасотии. После следува миење со сапун или тоник/гел за лице - што прво ми дојде под рака од полицата. На крај ставам кремче и толку. :)

На kate21 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Со влажни марамчиња.А сега почнав и плус со сапун :)

14. candise20

candise20 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    204
    За отстранувањ на шмика користам Bourjois лосионот безпрекорно ја вади шминката некогас и со влажни марамици , потоа го користам овој гел маска и пилинг три во еден го мијам лицето со него па хлорофеникол и на крај Avene крема за лице.Тогаш знам дека дека лицето е чисто од шминка :)

Прикачени фајлови:

• 6117.jpg
      6117.jpg
      Големина на фајлот:
      3,4 KB
      Прегледи:
      268
    • download (8).jpg
      download (8).jpg
      Големина на фајлот:
      4,8 KB
      Прегледи:
      268
  15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Верувај дека не е до тоа дека се шминкаш премногу. Невозможно е да се исчисти се од лицето само со влажни марамици, освен ако не се магични :D Убаво правиш, прво со влажна, па миење со пилинг или гел или отстранување со млеко за чистење лице на памукче и на крај крема ;)

На wolf4e, Mishela и kate21 им се допаѓа ова.
  16. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    E тоа нормално дека не треба да се остане само на влажно марамче и сапун туку треба и пилинг,ама конкретно за мене секојдневна рутина ми е отстранување на шминката со влажни бекутан па миење со сапун ассо и мислам дека доволно го чисти тоа зошто ставам само крем и лесна течна пудра,коректори и камени и пудри во прав и сенки за очи не користам,а инаку секој втор ден правам пилинг на лицето,ама тоа не ми спаѓа под секојдневна рутина и вадење шминка,зoшто е секој втор ден :D

17. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Ти си знаеш, ако мислиш дека тоа ти е доволно терај си. Мене на пример не ми е доволно, дури и да немам нанесено шминка цел ден вечерта кога ќе поминам со тоник и памукче повторно имам нечистотии што цел ден се наталожувале на лицето, без разлика да е тоа шминка, прашани или слично. Има и мртви клетки тука кои секојдневно треба да се отстрануваат.

На Mishela и candise20 им се допаѓа ова.
  18. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Aбе секој со различна кожа и различни ритуали за чистење како најмногу му одговара,за мене сметам дека ми е сосема доволно чистењето со пилинг секој втор ден зошто и не е убаво секој ден да се користи пилинг,а и тоа зависи од типот на кожата.
    A порано сум користела и млеко и тоник,но не ми е убаво бидејќи не се мијат туку само се отстрануваат со козметички тампон па неможев така си го чувствував лицето како немиено.
    A и добро е додека се грижиме и ја отстрануваме шминката,некои уште со шминка спијат не се замараат многу со чистење

19. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    Кога немам толку време за тинтрање или ме мрзи најчесто користам влажни марамчиња,убави ми се,меки и брзо ми ја отстрануваат шминката,а потоа пред легнување ставам павловичева маст и другиот ден кожата ми е многу мека.
    Некогаш правам пилинг за отстранување на мртвиот слој или ставам маски за омекнување на кожата.
    Инаку користам тоник за лице и обавезно го плакнам со ладна вода,за да се затворат порите.

20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.168
    Допаѓања:
    259.405
    Со што ја отстранувате црвената маскара од Голден роуз? Ок е како маскара ама кога ја вадам сум како плашило, многу црно ми остава околу очите.