Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што користите за отстранување на шминката?

Дискусија во 'Лице' започната од Melanie, 20 февруари 2010.

1. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    ^ Ова, па потоа го мијам лицето со гел за миење лице. Моментално го користам од Орифлејм гелот од чајно дрво и рузмарин.

2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    не уживам многу да се шлапам со шминка, ептен кога е неизбежно, го чистам со влажни марамици.

3. Cinderella11

Cinderella11 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    51
    Претежно шминката ја тргам со овие влажни марамици. :rofl:

4. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Девојки, препорачајте некое млеко за вадење шминка, ефикасно и не толку скапо.
    Јас обично се оправам со влажни марамчиња и сапун, ама некогаш ме фаќа мрза да бидам искрена, и баталувам, па заспивам со шминка. :$
    Со Мечето ја разгледувавме опцијата за ракавицата на Божен, за вадење шминка, ама и на двете не ни се двааат толку пари... засега. :D
    Воедно, ако ја имате, коментар и за неа.
    ;)

5. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    јас купив последно на неутогена и задоволна сум плус не е многу скапо, црно со портокалово нешто е пакувањето... значи прво со тоа ја вадам шминката па го поминувам со еден лосион што е многу јак дермогал какао дезинфекција му доаѓа и на крај со тоник од гарниер зелениот од грозје мн е благ и преубаво ми мириса.

инаку најново ми е сапунчето ассо дерм и она сунѓерчето за чистење лице, вчера се измив како друго лице да ставив на себе, значи од еднаш презадоволна сум.

како што кажа трендафилка зависи како сум расположена ...

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.168
    Допаѓања:
    259.402
    Јас ја имав ракавицата пред неколку години и бев супер задоволна, одлично вади шминка и е практична.
    Сега и јас барам нешто за вадење шминка, особено црвената маскара од Голден роуз, упорна е ептен :)

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.016
    Допаѓања:
    81.357
    Девојки, а да си купите Бекутанче млеко за тело и памукчиња од оние плочкастите кругови (ама објаснив :tmi: ) или пак обични памучни вати !?
    Поубав отстранувач на шминка - амин! :)
    Јас обично прво лицето го поминувам со влажно марамче, очите обавезно со гореспоменатата комбинација и плус уште еднаш поминувам низ лице и после следува тинтарење со сапунчиња, пилинзи или гелови - зависи кога како сум расположена.
    Ако многу ми се спие, го сведувам процесот само до тинтрење сп памукчиња, плакнам со вода и одам во светот на бајките. :D
    Го средувам лицето за помалку од 10 минутки. :)

На Sephora му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    ^Ми зема зборот. :)
    Можете со маслиново масло (има во Кам маркет поевтини) или пак бебешко масло.
    Сите работат на истиот принцип и ја вадат убаво шминката.

Најчесто одам на варијанта влажни марамчиња. Прво се поминувам со Бекутан влажни марамчиња, па потоа со Young derm пена за чистење на лице и целосно ми е извадена шминката.
    Пената ми ја спаси кожата. Каква драстична промена. :x

9. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Јас шминката ја отстранував со влажни марамици но, откако слушнав дека нечинат марамиците за лицето дека ја сушеле кожата и ред други работи, решив повеќе да не ја отстранувам шминката со марамици.
    Па така си го зедов ова од AVON и многу е убаво ја отстранува шминката одма.

10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ама е многу мрсно, го бидува само за очи, и смрди :puke:
    Јас имав едно, го користев 2 години некаде демек, само првите 2 месеци малку, после го подместував само низ полиците, и на крај го фрлив...

11. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Презадоволна сум од млеково Трендафилка одма да си го купиш ;) и цената му е солидна околу 136 денари а притоа не содржи бои,парфеми и конзерванси,не го менувам за ништо :) Неможам да сватам како некои цури и покрај тоа што се од Ск кога веќе го имаме Дм и нивните прозводи кои се далеку подобри од Нивеа,Афродита,Еуцерин (кое воедно се ист производител како и Нивеа) и др. да не набројувам пак ги купуваат нивните производи и после бараат совети КАКО ДО ЧИСТО ЛИЦЕ?! :fubar: Па како ќе го третираш лицето така ќе ти враќа нормално!!!

12. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.485
    Допаѓања:
    17.196
    Задоволни сте од ова?

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Јас го користам скоро два месеца па да сум задоволна сега за сега сум, очите ги бришам со ова и ми ја отстранува шминката од очите.

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074

:o Сакаш да кажеш дека оние гелчињана за миење лице од ДМ што се по 100 ден. и што ги има во разни бои се далеку подобри од Нивеа, Афродита па и Еуцерин (медицинска козметика) :o Многу ме интересира врз кој основ го тврдиш тоа, па те замолувам да споделиш некоја информација плус, во кој поглед се подобри, што содржат или што не содржат за разлика од овие кои ги напомена, која е разликата по која се производите од ДМ подобри, навистина сакам да знам.
    Да не испадне дека зборам без везе имам искуство и со Балеа и компанија а и со Афрдита, Нивеа и Еуцерин и само ќе ти кажам дека си во право за последната реченица
    и искрено се надевам дека ти е супер лицето и дека ќе ти биде и понатаму, затоа што реномирани и докажани производи како Нивеа и Афродита и Еуцерин не се воопшто за потценување за разлика од овие на ДМ.

На simoncelicius, Peppermint, Hipster и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Многу е мрсно, добро е само за шминка од очи. И многу лошо мириса.

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Афродита и Еуцерин немам користено, ама Нивеа цел коплет добивам на поклон по трет пат од прехлани навака, и ги користам секојдневно, и можам да кажам дека ги задоволуваат моите потрепи.
    Дефиниивно само со влажна марамаица не излегува целата прљаштина и у мој случај мрсотија од лицето.
    Пробајте баш да го парите лицето, после константно ставање напудра и вадење само со влажна марамица и ќе се зачудите колку нечистотии ќе ви излезат од лицето.
    Најмногу сум задоволна сеа од Лореал, имаат прекрасна колекција за лице, и кремите и посебно тониците и млеката ми се допаѓаат.
    Цените се тука накаде на сите кои сум ги користела до сеа,
    Од дм не сум земала ништо, ама знам дека се драстично помали цените, сега дали ефектот е ист незнам.
    Ме интересира само, има ли драстична разлика од млеко за вадење на шминка и тоник?
    Јас имам мрсно лице, па и двете биле океј, можеби тоникот малку подобар, не ми го мрси лицето воопшто.

17. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Јас го ова користам од Јуни-Јули и презадоволна сум.... :)

На pamelche и Evdoxia им се допаѓа ова.
  18. Evdoxia

Evdoxia Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2012
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    132
    и јас го користам ова и навистина е добро :)

На ocila и pamelche им се допаѓа ова.
  19. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Најпрво со ова го мијам лицето еднаш дневно.Може да се користи и како маска , но не треба често туку 2-3 пати месечно.(кога се користи како маска)
    Околу 220 денари е , но со многу мал слој се чисти длабински лицето.
    Потоа со лосион и памукче го поминувам лицето. Со лосиот два пати дневно го чистам лицето.
    [​IMG] И тој е околу 220 денари.

20. Konfetka

Konfetka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    35
    [​IMG] +[​IMG] +[​IMG]