Со марамчиња за вадење на шминка,ама онака колку само да ја извадам пудрата пошто е водоотпорна и црнилата од очите...После тоа се мијам лице обавезно со топла вода и сапун или гелот за чистење од авон,кој ке ми се фати прв ,го чистам уште еднаш лицето со тоник дермогал,чекам едно 10тина минути и ставам хидратантна крема за лице...
А од каде да се подразбира? Погоре си напишала „влажни марамици, крем и толку“, треба да читам мисли? Патем, тоников е одличен, ја имав и дневната крема од истата колекција, но не е за отстранување шминка. Овие два во спојлер се за отстранување шминка од Oriflame, првиот е за водоотпорна шминка, вториот не. Го имав вториот и добро си ја вршеше работата Спојлер
Па нели се подразбира дека си го миеш лицето пред да ставиш крем? А од каде да се подразбира? Погоре си напишала „влажни марамици, крем и толку“, треба да читам мисли? Добро, еве немора после чистење на шминка, како ставаш крем? Не си го миеш прво лицето?
Темата е Што користите за отстранување на шминката, и јас појаснив како ја отстранувам шминката и што користам потоа, но ако веќе толку те интересира мојата секојдневна рутина, да, секако дека го мијам лицето пред да ставам крем.
[/quote]Темата е Што користите за отстранување на шминката, и јас појаснив како ја отстранувам шминката и што користам потоа, но ако веќе толку те интересира мојата секојдневна рутина, да, секако дека го мијам лицето пред да ставам крем.[/quote] Епа јас мислам дека секој го мие пред да стави крем без разлика дали после отстранување на шминка, наутро, на пладне, или навечер. Затоа не го потенцирав тоа. Мислата ми беше, дека немора да се ставаат толку многу работи на лицето за да се отстрани шминката, кога мојата кожа совршено функционира со влажни марамици, ВОДА и крем.
^ Никој ништо не подразбира. Можеби за тебе се подразбира но за друг - не. Можеби тебе ти е нормално да го миеш лицето, можеби некој само го чисти и става крем. Од каде тоа правило дека би се подразбирало?
Прво ја отстранувам со млекото за отстранување на шминка од Авон,па потоа го нанесувам тоникот за чистење,хидратација и за тонирање на лицето и на крајот нанесувам кремче за лице.
Колку пари е? Иначе шминката ја отстранувам со влажни марамчиња,некогаш со млеко за чистење на шминка од нивеа,што ќе ми се најде при рака потоа го мијам лицето и нанесувам кремче
Бекутан влажните марамици, досега се покажале како најдобри во чистење на лицето, ги користам дури и кога нема шминка на мене за да се освежам
Ја вадам шминката со Бекутан влажни марамици, потоа темелно го мијам лицето со гел на Refan и ставам крема од Young Derm
Најпрво си ја вадам убаво шминката со Бекутан влажни марамици , потоа си го мијам лицето со Dove сапун.
Млеко за отстранување на шминка на Балеа. Од DM го земав. Имам и едно од органска краставица исто на Балеа ама не можам да најдам слика од него. (преубаво мириса)
Garnier млекце за чистење... http://www.garnier.hr/_hr/_hr/our_produ ... R_PRODUCTS^PRD_SKINCARE^ESSENTIALS_SKIN^ESSENTIALS_SKIN_HOME