Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што користите за отстранување на шминката?

Дискусија во 'Лице' започната од Melanie, 20 февруари 2010.

1. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    Топла водичка и фа течен сапун моментално

2. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    73.394
    Влажни марамици и [​IMG]

3. LadyinBlack21

LadyinBlack21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2013
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    1.324
    Toпла вода и сапун...додека не го измијам лицето не го рачунам за чисто хехехех :))

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Секојдневно се мијам со топла вода убаво.А кога имам вечерна шминка или шминка за посебни прилики ја вадам со лосион за вадење на шминка од авон.

5. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    за отсранување за шминка го користам млекото за отсранувањ на шминка од гарниер
    и потоа додавам лосион од нивеа
    и на крај крем

6. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Јас обично со влажни марамчиња шминката ја вадев, ама последните пати цело лице ми се вцрвенуваше и ми жежеше мислев ми се запалило.
    И сменав техника.
    Сега користам [​IMG]

А потоа [​IMG]

И прилично задоволна сум, барем не ми се појавува никаква реакција на лицето.
    Но, сепак наутро знам да видам црни траги од маскарата. Никако да најдам нешто што целосно ја отстранува.

7. ma4enceEdno

ma4enceEdno Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    465
    Пената за чистење лица на Афродита, но ако ми остане нешто црно од очите си користам влажно марамче

Прикачени фајлови:

8. So-Seductive

So-Seductive Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    12
    Користам влажни марамчиња, лосион за чистење на лице и најпосле го мијам лицето со млака вода и сапунче.

9. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    8.454
    Влажни марамчиња никако! Тоа е нешто најлошо со што може да се исчисти кожата.
    Првин страшно го сушат лицето,иритираат, а воедно содржат и штетни состојки.
    Така да одамна ги откажав.
    Незнам зошто воопшто ги користите, подобро го измиј лицето со најобичен сапун, па уште само со марамчиња...многу лошо.Сепак лицето треба најмногу да го негуваме.

Го мијам со гел или емулзија за миење лице.Потоа со 2во1 млеко и тоник Нивеа, а очите со Гарниер 3во1.
    Понекогаш и со Дав сапун бидејки е баш кремаст и погоден за кожата на лицето, воопшто не ја суши, а ја мие убаво.
    Во план сум да ја купам мицеларната вода на Ив рошер или Лореал.

На Sky-butterfly, OmniaVanitas и koritsaki им се допаѓа ова.
  10. CutieWithABeauty

CutieWithABeauty Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    1.075
    Допаѓања:
    1.248
    Влажни марамчиња..но откако oblace1 го кажа тоа..изгледа нема да користам :!:

11. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Вода + Сапун/гел и после тоа иде помада.

12. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Нема врска
    Мене дерматолог ми препорача да НЕ користам тоници , туку само влажни марамчиња, и после да го измијам лицето па да си ставам крем, нормалните рутини, но значи за да ја отсттанам шминката ми кажа само влажни марамчиња.
    Така да слободно користи си ги пак ;)

На Saricko му/ѝ се допаѓа ова.
  13. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    8.454
    Незнам...јас си го кажав моето мислење од искуство,како се чуствувам после влажни марамчиња, како ми делуваат, а истото го имаат споделено со мене и уште повеке лица.
    Имам читано икс статии за штетноста на влажните марамчиња, значи зборувам за бебешките, а не за они специјални за чистење лице.Крај краева немора ни да сум читала нешто кога самата ги чувствувам ефектите.

Денеска може да се најдат многу алтернативи на беби марамчиња.Може лицето да се чисти и со беби уље кое ми се чини е многу ефикасно за таа намена плус ја хидрира и прави мека кожата, со беби сапунче, со Дав итн.
    Така да при сите овие работи зошто со влажни марамчиња.А и неможе лицето да го исчистат убаво и темелно.

На simoncelicius, OmniaVanitas и Mishela им се допаѓа ова.
  14. SunshineYo

SunshineYo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    316
    Користев влажни марамчиња се додека не приметив дека кожата почна да ми се лупи (буквално) кога ќе го протриев лицето имав како прашина на раката пудра кога ќе ставев изгледав како баба :tmi: Сега си го земав тоа од гарниер тоникот со масло. Првиот пат пошто немав памук ставив на суво влажно марамче :^) и кога се избришав имав ист ефект како со влажно марамче, малку фалеше да го фрлам но му дадов шанса. Сега за ништо на светот не би го сменила! Шминката ја чисти одлично и е супер за осетлива кожа. Препорачувам :!:

На Coco-Chanel и OneHeart им се допаѓа ова.
  15. Saricko

Saricko Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.137
    Влажни марамчиња Бекутан потоа ставам бекутан крем на лицето и досега сум задоволна.. :)

Прикачени фајлови:

16. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Погоре во пост прочитав дека дерматолог препорачал никако да не користи тони за лице, а како замена да избере влажни марамици. Не можам да сфатам кој дерматолог би препорачал такво нешто.

Влажните марамици се многу рапави. Замислете што се случува на кожата кога ќе ја чистите на таков груб начин и потоа дополнително користите пилинг. И тоа со комбинацијата од растворот кој се става во нив за да останат влажни толку време... Настрана тоа што воопшто не ја чистат кожата туку остануваат траги од шминка. Не е страшно ако се користи само за површно отстранување на пудрата, ама и за чистење?

Ова го имам пишано претходно, ама повторно ќе го напишам: влажните марамици не се наменети за чувствителна кожа каква што е онаа на лицето. На сите марамици стои бебе, а сите знаеме на кој негов дел се употребуваат истите :D И после ова, повторно се користат за лице. Овде веднаш ќе помислите и на оние кои се „наменети за лице“. Мене ми немаат никаква посебна разлика, освен тоа што на нивното пакување не стои бебе :D И тие се груби.

И јас ги користев порано се додека не се свестив дека ми се расипа кожата од нив. Беа практични и процесот одеше брзо, ама на сметка на убавината на кожата од лицето. Почна да ми се појавува црвенило, ми се исуши кожата (особено околу очите) и уште кога забележав дека изгледа страшно на дневна светлина, тука беше крајот. Порано воопшто не користев пудра бидејќи немаше потреба од неа, но сега морам да нанесам бидејќи кожата не е иста каква што беше пред користењето на влажните марамици. Во процес сум на враќање, но оди тешко. Се' што ми одговараше на кожата (креми, млека, лосиони, тоници...) веќе не ми одговара и сум во постојана потрага по нови препарати.
    И како што некој пред мене напиша, зошто да се користат влажни марамици при таков избор на козметика кој е прилично пристапен и трае долго?

Од сите оние кои го имаат ова мислење, никој не мисли лошо туку се обидува да помогне. Да имаше мене некој да ми го напише ова во периодот кога го користев „полесното“ решение, сега немаше да имам проблем на менување на целата козметика и да сум во потрага на барем еден крем кој ќе ми одговара на кожата.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Ја има некој пробано водава на Гарниер за чистење?

18. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.827
    Допаѓања:
    39.532
    Квалитетни влажни марамчиња(наменети токму за шминка вадење) и потоа го мијам лицето со Себамед емулзија..значи само со марамче и да оставам така- не,сепак не делува доволно чисто,плус дел од емулзијата на марамчето останува на лицето,ги затнува порите.Порано користев млеко и тоник на памучен тупфер,ефектите се слични,и потоа повторно го миев со Ассо синдет.

19. BlackAntoanette

BlackAntoanette Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    5
    шминката на очите со ова
    а потоа целото лице го мијам со ова

20. My.Way

My.Way Активен член