Нивеа clear up за вадење на шминката од очите и некоја помалку мрсна нивеа крема за шминката на лицето. Едно време користев Гарниер тоник и лосион ама некако почна да ми ја суши кожата и ги баталив
Епа вака првен си го бришам лицето со антибактериски влажни марамици за лице.Потоа се мијам со Нивеа AntiOxygen гелот за лице..плав е со микро гранули.Не користам сапун и потоа го минам лицето со Лореал Лосион за лице и нанесувам крема..тоа е моето отстранување на шминка Поз..
Vlazni maramcinja za vadenje pudra, a za ocite Mary Kay eye makeup remover i na kraj celo lice go cistam so Nivea tonik za sekoj slucaj da ne ostanalo malce pudra pa sabajle odma crnka da mi izleze Едит од модератор: Модератор: Во иднина користете го копчето редактирај и пишувајте на кирилица.
И јас го користам истото за очите и сум презадоволна.Инаку кога имам пудра(а ретко ставам,бидејќи немам многу потреба) ја чистам со млеко за лице од нивеа,потоа со бекутан влажни марамчиња и на крај ставам крем нивеа
Mary Кay?? Од кај го имаш земено лосионот?Јас имам парфем и лосион за тело од Mary Kay..ама директно од Америка,тука немам сретнато нешто од оваа фирма.
Па и мене ми е од Америка,редовно ми праќаат колекции од Mary Kay.Инаку ни јас до сега не сум сретнала кај нас нешто од mary kay
Користам бекутан сапунче и потоа лосион.И пак не ми се дочустува креонот околу очите,но многу ми е важна пудрата на лицето да ја отстранам.
ima vo oriflame edno sredstvo mn e dobro kako tonik e liceto e mnogu ubavo odkako kje go koristis , se stava na tamponce i se cisti a na tamponot ostanuva cela sminka , epten e dobar a liceto posle ima super sjaj
сега си се префрлив на бекутан влажни марамчиња....најлесно ми е со нив...а штом се добри за бебешкото газе, и за моево лице ќе се добри
Becutan vlaznite maramcinja i Pom Pom maramcinjata za vadenje sminka ama ovie po malce me pecat na ocite Pom Pom taka da poveke praktikuvam Becutan
Се мијам со Dove сапун со краставичка, а потоа се мачкам со хидратантен крем од бадем, сега планирам да си ја купам ракавицата на Божен!
Vichy Purete Thermale one step gleanser и сум многу задоволна, бидејќи дури и водоотпорната маскара ја вади со еден потег и притоа не прави никакви алергии, а кожата ми е многу чувствителна.
Користам влажни марамчиња исклучиво од Becutan. потоа го мијам лицето со гел за миење лице од НИВЕА и накрај повторно го поминувам со освежувачки тоник од НИВЕА (ги отсранува и најмалите остатоци од шминка и нечистотии од лицето + ја освежува кожата) !!