Што користите за отстранување на шминката?

Discussion in 'Лице' started by Melanie, Feb 20, 2010.

1. anggell

anggell Форумски идол

Девојки како сте задоволни од Неутрогена гел за миење лице, пишува дека е гел - пилинг кој може два пати на ден да се користи. Нели ја суши кожата, и дали ја отстранува шминката добро, два пати да се мие лице со пилинг некако шубе ми е или пак не е толку јак, има ли некој искуство да сподели :wasntme: ?

2. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Ако е таа неутрогена што ја користи братми, ама он ја користи за мозолчиња, му ја препорача дерматолог. се користи за миење на лице и како маска, ама јас знам дека е за мозолчиња. не за отстранување шминка, нз сепак можеш да си прашаш во аптека најубаво ќе ти објаснат :)

anggell likes this.
  3. butterfly33

butterfly33 Популарен член

И јас досега го користев овој лосион за отстранување на шминката. Вчера ја забележав мицералната вода од Гарниер, па ќе пробам сега и со неа, гледам добри критики сте напишале за неа. А и економично пакување е, прилично е големо пакувањето за 289 денари...
    Искуство ќе споделам подоцна :wasntme:

4. le.dentiste

le.dentiste Истакнат член

Веќе месец дена користам мешавина од ладно цедено маслиново масло и дестилирана вода. Растворот го чувам во пластично шишенце па пред употреба убаво мешам, ставам на памук од тие пошироките за вадење шминка и на крај користам гел за миење лице.

Нормално после ова ставам крема и тоа е тоа. Имам комбинирана кожа и можам да кажам дека сум задоволна од растворот а згора на се...ем природно ем економично. :) :hai:

5. littleflower

littleflower Популарен член

Дали овој призвод го има кај нас и каде?

Attached Files:

6. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Провери во космо или еликсир , би требало да го има

littleflower likes this.
  7. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Што мислите дали е добро да ја отстранувам шминката со Бекутан влажни марамчиња?
    И дали е добро да се отстранува маскарата со влажни марамчиња?
    Не знаев со што да ја бришам, а со влажни марамчиња многу ми паѓаа трепките.

8. goddess1337

goddess1337 Истакнат член

Да, можеш да ја отстрануваш со влажни, па потоа можеш со некој лосион за лице па хидратантна крема. Јас ја отстранувам на овој начин :) И маскарата со влажни ја отстранувам само што мене не ми паѓаат трепките. Tip: фати ги трепките со влажно марамче и триј ги. ;)

Sunshine.Sunshine likes this.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Голема грешка ќе направиш ако ја вадиш со влажни марамчиња. Бекутан не се наменети за лице. Конкретно ( нека ме поправи некој ако грешам). Најубаво со лосион за остранување на лице, а и со топла вода. А после негувај си го лицето со креми.

softy1, mims-89 and Sunshine.Sunshine like this.
  10. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

За шминката од очите има многу опции. Ќе ти ги пишам оние поефтините бидејќи секогаш е подобро прво да пробаш дали ќе ти одговара нешто без да мора да потрошиш премногу па потоа да продолжиш со варијанти кои ти сакаш.
    Bалеа отстрануваш на шминка од очи. Во целосно сино пакување е за неводоотпорна шминка. Можеби треба да ставиш малку повеќе но подобро отстранува ако го измешаш со неколку капки вода на истото памуче на кое ќе ставиш од отстранувачот.
    Друга варијанта е Alverde отстранувачот на база на невен кој мислам дека сега е на акција - поголема количина по цена на стандардното пакување. Од овој сум забележала дека ме печат очите па прекинав да го користам. Не беше нешто посебно добар, но за секој е различно.
    Овие се тие кои ги имам користено од претходно, зошто моментално користам природни алтернативи.

За отстранување на шминката од лице има многу лосиони за лице. Единствено да внимаваш на тоа за каков вид на кожа се (млада, позрела, сува, мрсна) и одбери си онаков според тоа каква е твојата.

Sunshine.Sunshine likes this.
  11. mia993

mia993 Истакнат член

Јанг Дерм влажни марамици.Одлични се :inlove: :) :)

PinkDramaQueen likes this.
  12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Мене очите ме печат скоро од сите отстранувачи за шминка на очи, што не пробав од најефтино до најскапо и ништо не ми помогна. На крај почнав да си ги чистам со масло, какво имам во моментот такво. Правам раствор во посебно шишенце со масло и малку вода да не биде ептен само со масло и одлично се вади секаква маскара, дури и водоотпона. Пробајте. Вака може и целото лице да се чисти само незнам колку е е фтикасно и колку длабински би исчистило.

OmniaVanitas and SV1911 like this.
  13. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Почнав со мицеларна вода на Гарниер, убаво ми ја вади целата шминка, и од очите исто така. Нема пецкање, нема ништо, само вода :)
    Задоволна сум. Јас потоа пак го мијам лицето со гел, па понатаму и остали ритуали, ама битно ми е шминката со нешто конкретно да ја отстранам.

14. kala21

kala21 Популарен член

Пробав без сапун ама не бива.Прво со Дав сапун(само јас си го употребувам),па млеко за вадење шминка и крема.Ако ми е исфрлено нешто и Дермогал лосион ама не редовно.

15. Megannn

Megannn Истакнат член

Прво ја отстранувам шминката со бекутан влажни марамици, па го мијам лицето со топла вода, и на крај ставам тоник, за да излезе се тоа што само со марамици не се отстранува.

16. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

http://www.dm.de/linkableblob/de_homepa ... 7018679000

Ги купив овие влажни марамчиња и задоволна сум :) Прво го чистам лицето со нив, потоа го мијам со гел за лице ( моментално од Авон), потоа тоник за лице ( Биотен) и на крај хидратантна крема за лице, најзадоволна сум од кремите од Афродита :)

17. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Мојата постапка е следна:

Прво ги чистам очите, па после лицето, со отстранувач за шминка на Авон. Ако во моментот го немам, шминката ја чистам со влажни марамчиња.
    После тоа го мијам лицето со сапун и вода и ставам крем.

18. littleflower

littleflower Популарен член

Кој производ е за вадење шминка за чувствителни очи? До сега од сите ме печат и ми солзат очите...

19. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

:D

Attached Files:

20. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Само маскарата ја вадам со влажни марамици (бебешки) дека најбрзо вршат работа. За останатата шминка го користам гел - кремов за чистење лице. Прво поминувам со памук, па после го мијам лицето со гел против мрсење и готова сум. Уствари и не ставам многу шминка од причина што сум голема мрза за после тоа да ја вадам, а спиење со неа не доаѓа во обзир. :D