Што користите за отстранување на шминката?

Discussion in 'Лице' started by Melanie, Feb 20, 2010.

1. soncicko

soncicko Истакнат член

не сваќам зошто мицералните води се толку популарни јас ја користев првата ама воопшто не ми се допадна а и на есте не ми се допаѓа најомилено ми е млекото на гарние имам искористено веќе неколку и е мн убаво се вади SAM_3634.jpeg 2014-11-05-22-00-45-1027169343.jpeg images-1.jpeg

rainbowec likes this.
  2. ketisk

ketisk Истакнат член

Биодерма и ништо друго. До скоро ја набавував во соседните земји, но за среќа стигна и кај нас :)

Attached Files:

3. AGIrlNamedMarija

AGIrlNamedMarija Истакнат член

Задоволна си од биодермата??
    Јас сакав да ги купам деновиве, заедно со Sebium Global кремата, ама не сум сигурна, на некои места наидов на негативни коментари?
    Користиш и нешто друго од таа линија??

4. Amaris

Amaris Популарен член

засега го имам овој и добар е

инаку сум доста задоволна од тие на орифлеим исто така, ги користев доста долго и нив

5. JellenaR

JellenaR Активен член

Bioderma sebium global кремата и Bioderma sebium gel moussant се одлична комбинација за негување на младешка кожа која е склона кон акни. Една година се борев со длабоки, болни и гнојни акни, но откако ги користам овие два производа(од септември) немам веќе такви проблеми. Мене ми ги препиша дерматолог. Со гелот го мијам лицето наутро и навечер, а кремата ја ставам пред спиење, но само на здрава кожа. На места каде што имав веќе некој акна се мачкав со далацин ц. Откако акните целосно ми поминаа, сега се мачкам на цело лице. Мое мислење за негативните коментари е неправилната употреба на овие производи, особено на кремата, која ја мачкаат на цело лице. Неможе да се очекува, на инфекција која е вече настаната дека ќе помине со крема. Кремата е тука за да ја спречи појавата на нови акни т.е. го регулира себумот! :)

6. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Пробај со ГЕНЕРА, млеко за чистење шминка, јас со тоа си ја чистам шминката и не ме пржат очите. Го има во Тинекс :)

littleflower likes this.
  7. mariolet

mariolet Истакнат член

За отстранување на шминката си користам влажни марамчиња и потоа си го измивам лицето со млака вода.

8. AGIrlNamedMarija

AGIrlNamedMarija Истакнат член

ги зедов и јас на биодерма производите пред некој ден, конкретно кремата и мицералната вода и од нив ставам кога ќе си дојдам од работа и за пред спиење. за преку ден користам хаушка дневен крем, а на местата со акни далацин ц. се надевам дека ќе има ефект. обавезно ќе известам каков ефект имаат на мојата кожа.

9. viviette

viviette Истакнат член

Јас сум презадоволна од млекото на база на алое вера, камилица и витамини Skin Derma Balance од DALTON BEAUTE DE LA MER (најлево на сликата). Супер ми ја вади шминката, маскарата одма ми излегува и не ме печат очите. Лицето ми е многу посмирено и не ми ја суши кожата. Дефинитивно препорачувам! :inlove:

10. Si-lala

Si-lala Активен член

Девојки сакам да прашам што користете за отстранување на шминка на лице, и со што ја отстранувате маскарата? Јас досега со влажни марамчиња, ама некако лицето ми е неубо и сакам да сменам зашто после тоа црвенеам....
    Иначе имам комбинирана кожа, а сакам да користам и некое кремче, дали некој го има користено тој кремот од зелен чај и крааставица на авон? Се плашам да земам било што за повторно да не се нафлрам, бидејќи сега сум во тие години.
    И уште нешто, за што се користи коректор, под очи или?

11. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Има на Балеа едни како туферчина наменети за бришење на шминка од очите (водоотпорна) ама одлично работи и на обична. Не ми текнува која цена беа, ама има 50 во пакувањето. Како крема е кутивчето. Коректор се користи за покривање на недостатоци - црвенила, црни кругови околу очи итн..

12. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Освен гел за измивање на лицето,почнав да ги користам и Биотен марамиците за вадење на шминка.Дебели се,доволна е една марамица за цело лице,нежен мирис ист како кремата за лице од истата линија,мрснички се и не го сушат лицето.Овие се за сува и осетлива кожа.Без парабени

rainbowec likes this.
  13. Pipaa

Pipaa Истакнат член

Моментално шминката ја вадам со мицеларната вода на гарниер и сум задоволна сега за сега.

softy1 likes this.
  14. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Искрено мицералната вода на Гарниер е прескапа... не сакам да ја пробам зошто сум скептична ? Добра е ? Лесно се вади шминката :worried:

15. mariahe

mariahe Активен член

Ми треба нешто за отстранување на шминка од лице и хидратација? само не сакам влажни марамчиња, ни лосион....
    Се мислам да земам едно од овие производи care1.jpg или care2.jpg првото е мислам гел за чистење а второто е млеко. Кое од овие две подобро според вас?

16. Rose96

Rose96 Форумски идол

@tinkerbelll гледам ги користиш производите на Биотен и си задоволна, пробај го и млекото за чистење лице од истава линија за сува и сензитивна кожа, предобро е одлично ја вади шмината и многу меко е лицето после тоа, трошам второ паковање а цената е дури смешна затоа што одлични производи се. Видов дека си ја пофалила и кремата во една друга тема баш ке ја пробам. :)

17. haveasweetdream

haveasweetdream Активен член

Најчесто со влажни марамици доколку имам само пудра и маскара, а инаку за потешка шминка вклучувајќи и туш, сенки го користам млекото за вадење шминка од афродита, а потоа обавезно го мијам лицето со гелот од Гарниер.

18. friendy

friendy Форумски идол

mims-89 and littleflower like this.
  19. anina

anina Популарен член

Вадење на шминка исклучиво со влажни марамици Бекутан или сапун. Ништо друго. За подетално чистење на лицето - два пати неделно со 70% алкохол

20. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Влажни марамчиња потоа добро плакнење со вода и на крај крема за лице.Претежно бекутан4е