Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што користите за отстранување на шминката?

Дискусија во 'Лице' започната од Melanie, 20 февруари 2010.

1. the-Anya

the-Anya Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2014
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    293
  2. Imagina

Imagina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    127
    За да ја отстранам пудрата користам гел за миење на лицето од Balea, розов со гранули внатре, а за шминката од очите користам масло (бадемово, сончогледово и сл.) така што на влажна кожа ставам од маслото и го бришам нежно со хартија/марамчиња. Така ми е најефикасно и најмалку се оштетува кожата околу очите.

3. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Garnier Essentials Calming 2 in 1 make up remover
    одличеен производ

4. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    10.406
    Лецето прво го мијам со Dove soft peeling сапун.Па после поминувам на еден гел од Гарниер со четкичка за ексофолирање, за мрсна кожа.Ова убаво ми ја одмива пудрата.
    228-4353_PI_TPS1567551.jpg
    Понекогаш и со ова, но повеќе го користам како пилинг два-три пати неделно:
    Garnier_Skin_Naturals_Pure_Active_3_in_1_Wash_Scrub_Mask_150ml_1372689285.png
    А шминката од очите ја бришам со кокосово масло, понекогаш ставам и на цело лице.Вака ја бришам и дневната и вечерната шминка.Немам други ритуали.

На Fatalnata и t.i.n.k.b.e.l.l им се допаѓа ова.
  5. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Секој ден со мицеларна вода и пред спиење го мијам лицето со гел од чајно дрво, два пати неделно пилинг, еднаш во два месеци на чистење кај козметичар.

На softy1 и mims-89 им се допаѓа ова.
  6. Kirjana86

Kirjana86 Нов член

Се зачлени на:
    19 октомври 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво феминки, во последно време ми се појавуваат бубулици околу устата, како да сум во пубертет, а кога бев немав :( препорачајте некој ефикасен лек, поздрав.

Последна измена од модератор: 19 декември 2014
  7. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Девојки, да ве прашам, која мицеларна вода би ја препорачале за вадење на инаетлива маскара?
    Garnier_Cleansing_Micellar_Lotion_400ml_1389086279.png
    или
    10171817.jpg ?

На нет читав рецензии, и двата продукта имаат слични пофалби и критики, јас би го земала Гарние чисто поради поголемата исплатливост (400 мл за 280 ден наспроти 125 мл за 250 ден) :)

Последна измена: 26 декември 2014
    На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.737

Ти го препорачувам на Гарниер јас користам веќе 5то пакување и не го менувам за ништо , и цената е топ

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.108
    Прво влажни марамици па плакнење на лицето со млака вода и сапун.
    Обавезно лосион за лице на Балеа

Доколку имам проблем со некоја бубулица ставам хидроген 3 % и обавезно правам пилинг два пати неделно со:

И на крај крем против акни на:

Се` ова е превенција бидејќи имам чувствителна кожа што лесно се иритира и внимавам да не направам инфекција затоа и во принцип темелно ја чистам кожата секоја вечер. Чудно е што во пубертет немав проблем со акни меѓутоа после 20 - тата година приметив дека секој допир со нечисти раце во комбинација со пудра дава резулатат - планина.

10. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    дали оваа мицерална вода ја вади маскарата и шминката од очите а притоа да не се чуствува печенње во окото ?

11. M.K.18

M.K.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    14
    Го има некоја од вас користено ова млеко за отстранување шминка?

Прикачени фајлови:

12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.737

Да јас веќе четврто пакување користам и сум супер задоволна , очите никогаш не ме пржеле , вади секаква шминка само водоотпорна маскара не сум пробала

На magic.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    36.074
    Комплетна шминка користам само за посебни прилики. Имам премногу чувствителна кожа која не поднесува секојдневен декоративен третман, па затоа и не експериментирам со изборот на средства за отстранување шминка од различни брендови. Фан сум на производите на Нивеа и до сега не ме разочарале. И таа минимална шминка што ја нанесувам ја отстранувам со мицеларната вода Нивеа 3 во 1. Производите на овој бренд најмногу ми одговараат и задоволна сум од конкретниот производ.

На girl1985 и rainbowec им се допаѓа ова.
  14. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Сега ја отстранувам (ако може да се каже шминка, зошто секојдневно се шминкам минимално), со Nivea отстранувач. Кога ќе го потрошам ќе им ја пробам мицеларната. И јас сум Нивеа фан.

Nivea-Eye-Make-Up-Remover.jpg

15. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.091
    со млеко за ливе на генера после го мијам со сапун од козјо млеко и глина и крема на крај

16. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Znaci nema poubavo od Becutan maramici,spored mene.Imam koristeno se i sesto,od preskapi kozmetiki do najobicni sapuni,ama maramicive se zakon. Sfativ deka dzabe ti e se,bilo kakva kozmetika,se zavisi od genite,kozata...P.S.seuste imam mleka na decleor i loreal sto stojat nepotroseni,maramicite ne gi davam za nisto ;)

17. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Јас порано ретко се шминкав, ама со тек на време и со работата веќе цел месец почнав секојдневно да ставам шминка. Мислев дека лицето ќе ми се направи лом.
    Ја вадам со обичен лосион за лице,или влажни марамици, некогаш со Dove сапун, ама после се поминувам со хлоракол за лице, не знаете колку уште искача кога ќе се пројдам и со хлораколот... Многу вади прљавштини.
    И на крај ставам бекутан крема. Кожата на лицето никогаш не ми била помазна и не ми изгледала поубаво, со мерак си го галам дури лицето :)

18. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    2.632
    IMG_0608.JPG Young Derm vlazni maramcinja.jpg 4025_050214182023546_892x502.jpg
    Биотен го користам со помош на памучните дискови за вадење на шминката на очите (како тоа на третата слика, што го држи девојката во рака), а јанг дерм марамиците за вадење ба пудрата од лицето. На крај го мојам лицето до пилинг на нивеа 81963_CleanDeeper_tube_150ml_PNG.png
    па ставам крем на биотен
    imagegen.jpg

На mims-89 и rainbowec им се допаѓа ова.
  19. Miss.M5

Miss.M5 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    85
    [QUOTE="Nausicaa, post:

На нет читав рецензии, и двата продукта имаат слични пофалби и критики, јас би го земала Гарние чисто поради поголемата исплатливост (400 мл за 280 ден наспроти 125 мл за 250 ден) :)[/QUOTE]

Ova na L'Oreal e micelaren gel za otstranuvanje sminka samo vo predelot okolu ocite. Micelarnara voda mislam deka bese 200ml, I jas pred nekoe vreme gi sporeduvav. Proveri si uste ednas za sekoj slucaj.

20. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво претежно шминката ја вадам со кокосово масло затоа што ефикасно отстранува и водоотпорна шминка и е прекрасно за кожата.

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.