За да ја отстранам пудрата користам гел за миење на лицето од Balea, розов со гранули внатре, а за шминката од очите користам масло (бадемово, сончогледово и сл.) така што на влажна кожа ставам од маслото и го бришам нежно со хартија/марамчиња. Така ми е најефикасно и најмалку се оштетува кожата околу очите.
Лецето прво го мијам со Dove soft peeling сапун.Па после поминувам на еден гел од Гарниер со четкичка за ексофолирање, за мрсна кожа.Ова убаво ми ја одмива пудрата. Понекогаш и со ова, но повеќе го користам како пилинг два-три пати неделно: А шминката од очите ја бришам со кокосово масло, понекогаш ставам и на цело лице.Вака ја бришам и дневната и вечерната шминка.Немам други ритуали.
Секој ден со мицеларна вода и пред спиење го мијам лицето со гел од чајно дрво, два пати неделно пилинг, еднаш во два месеци на чистење кај козметичар.
Здраво феминки, во последно време ми се појавуваат бубулици околу устата, како да сум во пубертет, а кога бев немав препорачајте некој ефикасен лек, поздрав.
Девојки, да ве прашам, која мицеларна вода би ја препорачале за вадење на инаетлива маскара? или ? На нет читав рецензии, и двата продукта имаат слични пофалби и критики, јас би го земала Гарние чисто поради поголемата исплатливост (400 мл за 280 ден наспроти 125 мл за 250 ден)
Ти го препорачувам на Гарниер јас користам веќе 5то пакување и не го менувам за ништо , и цената е топ
Прво влажни марамици па плакнење на лицето со млака вода и сапун. Обавезно лосион за лице на Балеа Доколку имам проблем со некоја бубулица ставам хидроген 3 % и обавезно правам пилинг два пати неделно со: И на крај крем против акни на: Се` ова е превенција бидејќи имам чувствителна кожа што лесно се иритира и внимавам да не направам инфекција затоа и во принцип темелно ја чистам кожата секоја вечер. Чудно е што во пубертет немав проблем со акни меѓутоа после 20 - тата година приметив дека секој допир со нечисти раце во комбинација со пудра дава резулатат - планина.
дали оваа мицерална вода ја вади маскарата и шминката од очите а притоа да не се чуствува печенње во окото ?
Да јас веќе четврто пакување користам и сум супер задоволна , очите никогаш не ме пржеле , вади секаква шминка само водоотпорна маскара не сум пробала
Комплетна шминка користам само за посебни прилики. Имам премногу чувствителна кожа која не поднесува секојдневен декоративен третман, па затоа и не експериментирам со изборот на средства за отстранување шминка од различни брендови. Фан сум на производите на Нивеа и до сега не ме разочарале. И таа минимална шминка што ја нанесувам ја отстранувам со мицеларната вода Нивеа 3 во 1. Производите на овој бренд најмногу ми одговараат и задоволна сум од конкретниот производ.
Сега ја отстранувам (ако може да се каже шминка, зошто секојдневно се шминкам минимално), со Nivea отстранувач. Кога ќе го потрошам ќе им ја пробам мицеларната. И јас сум Нивеа фан.
Znaci nema poubavo od Becutan maramici,spored mene.Imam koristeno se i sesto,od preskapi kozmetiki do najobicni sapuni,ama maramicive se zakon. Sfativ deka dzabe ti e se,bilo kakva kozmetika,se zavisi od genite,kozata...P.S.seuste imam mleka na decleor i loreal sto stojat nepotroseni,maramicite ne gi davam za nisto
Јас порано ретко се шминкав, ама со тек на време и со работата веќе цел месец почнав секојдневно да ставам шминка. Мислев дека лицето ќе ми се направи лом. Ја вадам со обичен лосион за лице,или влажни марамици, некогаш со Dove сапун, ама после се поминувам со хлоракол за лице, не знаете колку уште искача кога ќе се пројдам и со хлораколот... Многу вади прљавштини. И на крај ставам бекутан крема. Кожата на лицето никогаш не ми била помазна и не ми изгледала поубаво, со мерак си го галам дури лицето
Биотен го користам со помош на памучните дискови за вадење на шминката на очите (како тоа на третата слика, што го држи девојката во рака), а јанг дерм марамиците за вадење ба пудрата од лицето. На крај го мојам лицето до пилинг на нивеа па ставам крем на биотен
[QUOTE="Nausicaa, post: На нет читав рецензии, и двата продукта имаат слични пофалби и критики, јас би го земала Гарние чисто поради поголемата исплатливост (400 мл за 280 ден наспроти 125 мл за 250 ден) [/QUOTE] Ova na L'Oreal e micelaren gel za otstranuvanje sminka samo vo predelot okolu ocite. Micelarnara voda mislam deka bese 200ml, I jas pred nekoe vreme gi sporeduvav. Proveri si uste ednas za sekoj slucaj.
Здраво претежно шминката ја вадам со кокосово масло затоа што ефикасно отстранува и водоотпорна шминка и е прекрасно за кожата.