Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што користите за отстранување на шминката?

Дискусија во 'Лице' започната од Melanie, 20 февруари 2010.

1. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Како ја употребувата мицералната вода за отстранување на шминката?на кој начин се употребува? никогаш до сега не сум пробала...Јас ја чистам прво со марамици па ја мијам со Авејн лосион со млака вода...

2. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    @mime87 ставиш на памук од мицеларнава и го бришеш лицето.
    Јас баш ја користам оваа гарниер, со неколку памукчиња го исчистам лицето од шминка и од очите и цело лице.
    Не знам за други, ама лично јас обавезно морам плус да го измијам лицето после тоа со гел/сапун за миење.

На leona83, Biodevojka и mime87 им се допаѓа ова.
  3. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    И јас обавезно го мијам лицето после. После било каков отстранувач на шминка обавезно се мие лицето за да подобро се исчисти кожата и се отстранат евентуални траги од отстранувачот. Дури и ако станува збор за влажни марамици, секогаш е препорачливо да се измие лицето.

Последна измена од модератор: 9 февруари 2015
  4. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Мене кокосовото масло најдобро ми ја отстранува шминката :)

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Шминката ја вадам со влажни марамици.
    А потоа поминувам со памбукче со масло.
    Се приметува на памбукчето тоа што останало од шминката.

6. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Прво влажни марамчиња, па ова. Ова е за сува кожа, со витамин Е и бадемово масло, така што го прави лицето мнооогу меко. Пишува дека темелно ја чисти шминката, што е точно. Има мирис на млеко за тело и некои ситни гранули. Имам комбинирана кожа, но супер ми одговара бидејќи потоа си користам крема со матирачки ефект исто од Балеа. Цената е околу 150 ден.

На crazylady, kala21, Rose96 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    @Sky-butterfly, задоволна си од тоа како вади маскара? Јас вообичаено користам Мејбилин маскари (имам ептен утепани трепки и само овие ми вршат работа) и мака мачам со нивно вадење па се мислам веќе некое време меѓу мицеларната на Гарние и онаа што е наменета за вадење шминка од очи на Лореал.

8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Јас не користам водоотпорни маскари, всушност со водава досега само отстранував маскари на Кетрис и на Мејбилин таа жолтата, мене ми е ок, јас баш намерно земав средство што ќе е за цело лице, бидејќи ме нервира те едно за очи, па друго за лице, па измиј, ова она, триста процедури.

Ама ако бараш конкретно нешто за вадење шминка од очи би ти препорачала на Балеа, еве оваа, мене ми беше супер, ептен лесно се вади шминка и сигурно е поефтино од таа на Лореал.

Мада, како што кажав јас сум со мицеларнава ептен задоволна и пак ќе ја земам. Ми врши работа.

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Двофазниот отстранувач на Балеа е прекрасен за вадење водоотпорна маскара, а чини само 125 денари.
    Ти го препорачувам @Nausicaa.

На Nausicaa, mims-89 и Elence93 им се допаѓа ова.
  10. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Доколку сте љубители на природната козметика и проектите направи сам имам еден предлог за вас. Станува збор за двофазен отстранувач на шминка кои сами може да го направите за 15 мин. а голем број од состојките веќе ги имате во вашите кујни. Се што ви треба е вода (најдобро деминерализирана), камилица, масло од ориз и рицинусово масло. Еве ви линк од рецептот чекор по чекор со слики и резултати по употребата. Поздрав. http://biodevojka.blogspot.com/2015/02/blog-post_14.html

11. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    10.406
    Биодевојка, маслото од ориз може ли да се замени со бадемово масло?

12. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Секако дека може. Може и маслиново ако сакаш (она за готвење за во кујна). Ја еднаш пробав и со кокосово односно микс од кокосово масло, рицинусово и јојоба ама кокосот првиот ден беше супер, вториот малку потврд а третиот веќе се формираа грутки и едвај излегуваше течноста од шишето (кокосовото се стрврднува на ниски темпрератури ама се надевав дека во микс со други масла ќе издржи, башка ставив мала количина). Експериментирај со тоа што го имаш дома, секој сам открива што е тоа што најдобро му одговара на кожата. Пробај па кажи ми како си задоволна. Поздрав
    Исто така наместо чај од камилица може да се користи чај од невен или ружина водица. Јас лично преферирам камилица затоа што има одлично смирувачко дејство.

13. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    За отстранување на шминката од очите го користам неое време и сум многу задоволна. Во Зегин моментано има намалување на производите од Нивеа, го купив отприлика за некои 130 -ина денари. nivea.jpg

14. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Девојки дај кажете ми дали гелот за чистење лице од Балеа 3во1 Young, е тргнат од продажба или му е сменето пакувањето?
    Го барав во ДМ во Сити Мол ама го немаше

15. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Воопшто не сум задоволна од остранувачот за шминка на Биотен... премногу ме пржат очите и ми ја суши кожата. За лицето моментално го користам тоникот на Балеа за нормална до комбинирана кожа.
    Дали е добра мицеларната вода на Гарниер ? Дали вреди да се инвестира во мицеларната вода или да си купам тоник :D

16. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Одлична е мицеларната вода на Гарниер, јас ја имам и ја користам доста често. Не ме печат очите од неа, убаво ми ја чисти и водоотпорната маскара.

Инаку, мал совет во врска со отстранувачот на Биотен - и мене исто ми се случуваше со него, а не знам зошто, бидејќи веќе имам потрошено цело едно шишенце без вакви ситуации. Со второто шишенце очите многу ме печеа и ми солзеа, па му додадов чичково масло. Ми беше потрошено до пола, па само го претурив маслото во шишенцето од Биотен, имав нешто повеќе од пола шишенце.
    Не ми се веруваше колку подобро стана средството - ниту ме печеа очите, ниту пак ми се кубеа трепките при триењето. Морам да кажам дека не ми се допаѓаше како ми ја вади водоотпорната маскара, а со маслото стана далеку подобро.
    Ако сакаш да го дотрошиш, пробај вака. :)

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837

Фала Мишелке јас ќе пробам со бадемово такво имам таман и тоа да го дотрошам :D

18. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Нема на што, пиши дали ќе ти се допадне.
    Мене ми е при крај, па се мислам дали пак да си го купам Балеа двофазниот отстранувач или да земам пак Биотен и да го помешам со масло, ептен ми се допадна комбинацијава. :)

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Девојки, во Тинекс моментално има многу добра понуда на мицеларната вода на Гарние :)

1381280_791262237589899_6899492185317215894_n.jpg

На softy1, joy1, Doozy и 3 други им се допаѓа ова.
  20. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Жени, мицеларниве води имаат ли рок на траење?
    Ја купив на Лореал мицеларната, заедно со крема што е на акција, меѓутоа нигде нема рок на траење, ниту на кутијата, ниту на самата мицеларна вода, додека пак на кремата си има назначено рок на траење. :^)

И ова над мене е супер понуда, кремата е за сува кожа, и ако не ви одговара и подарок да ја дадете се исплати.