Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што користите за отстранување на шминката?

Дискусија во 'Лице' започната од Melanie, 20 февруари 2010.

1. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    image.jpg

Spored mene ova e najdobroto neshto shto perfektno mi vadi bilo kakov tip na makeup

На iloveyou29, LollySky и Waka-waka им се допаѓа ова.
  2. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.166
    Допаѓања:
    50.563
    Користам влажни марамчиња, а некогаш и лосион за чистење на лице.

3. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    За чуствителна кожа склона кон акни да ми препорачате нешто и за лице и за шминка вадење..Благодарам :)

4. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Лосион, тоник и гел за чистење лице, 3 во 1 од Авон.

5. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Розевата мицеларна од Garnier е баш за чувствителна кожа, и мене ми е таква кожата и не ми прави проблеми а убаво ja отстранува и шминката и дневните нечистотии. По неа секако исплакни го лицето и стави крема.
    Шминката од очите ja отстранувам со двофазниот отстранувач од Нивеа, и тоj не ми ги иритира очите.

6. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Секогаш користев лосиони за лице и пред некое време купив мицеларна вода од Balea. Го имав истото чувство на лепење. Според овие постови сфатив дека изгледа сите мицеларни води го даваат истото чувство. Изгледа ќе ја користам само за првично отстранување на шминката и потоа ќе го поминувам лицето со лосион.

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    L'oreal мицеларна вода и млеко за вадење шминка, во розово пакување се тие за сува кожа, многу се добри!
    Поготово млекото, многу убаво мириса, ја вади нечистотијата од лицето и го прави лицето совршено мазно и нежно.

Моментално јас тоникот од оваа колекција го користам, а ќе си ги купам и мицеларната и млекото, свето тројство ќе ми бидат :D
    Цените им се до 300ден најмногу мислам.

И на Bio Derma мицеларната вода е многу добра, само што е поскапа, во Зегин 1300 ден беше, денес ја гледав.
    Знам дека и козметичари ја препорачуваат, ама мало пакување е, а за секојдневна употреба не се исплаќа баш..

Нивеа и Гарниер се поефтина варијанта, ги немам користено (освен м.вода ма Нивеа) но читам овде дека има задоволни девојки од овие колекции.

8. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Мицеларна вода од Corine de farme :)

На Beauchamp му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    Девојки со што ја бришете шминката конкректно од очите? Би било штета со мицлерна вода или пак влажно марамче?

10. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    18.222
    Јас секогаш ја отстранувам шминката со влажна марамица, а потоа го мијам лицето со Бекутан сапун и ладна вода, ништо повеќе. Влажната марамица не е штетна. :)

11. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Јас поминувам со влажно марамче, а после со тие од Балеа за очи. Тие се тенки туфери со течност, а ги има многу во кутијата така што се исплатат.

12. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Пробував со се и сешто и резултатот секогаш ми беше ист по бришрње на крпчето остатоци од пудра, маскара, а на лицето постојано иритација и бубулици. Почнав редовно наутро и навечер да се мијам со дав сапунче од краставица и сум презадоволна лицето ми се исчисти, шминката ја вади темелно и не ја суши кожата содржи некоја крем формула и е погодна за лице.

На biGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Имав воспаление на очите и многу време не користев шминка за очи, а кога сакав да ја отстранам во ретките случаи кога ќе ставев шминка, очите отпосле премногу ме печеа. Се обидов со мицеларната вода на Balea и овие неколку пати се првите после многу време да не ме болат очите откако ќе ја отстранам шминката.
    Се надевам дека ова нема да биде моментален ефект и дека ќе продолжи да функционира на истиот начин. Можеби и ќе го поправи моето не-толку добро мислење за целата линија на Balea.
    Единствено нешто кое ми пречи е што ми ја остава кожата околу очите многу сува (на кое не сум навикната до сега зошто најчесто користев двофазни отстранувачи кои се состојат и од масло) но ништо што крем за под очи и крем за околу очи (не е исто) не може да исправи. :)

14. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    148
    Најубавото нешто за вадење шминка.Не ја иритира кожата,не лепи и погодно е и за масна кожа.Мана му е што не баш ефтино[​IMG]

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  15. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.276
    Обичен сапун, зависи ако користам креон тогаш со влажни, па со сапун строго Dove ако не сум дома со гел за туширање хахах

16. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Совршена ми е, али само за лице, за очи дефинитивно не ја бива. Ја користам скоро повеќе од 6,7 месеци. Не ја менувам сега за сега.

За очи користам масло (бекутан, кокосово, маслиново..зависи што ќе ми се најде по дома). :)

17. girl2

girl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    243
    Znaci sekogas navecer ja brisam sminkata .... moram mi smeta na liceto i nemozam da ja podnesam ... prvo go brisam celoto lice so vlazni maramici no specijalni za sminka mn dobro mirisaat od jumbo 65 denn i eftini se mn a 50 imas vnatre .... da skratam da ne prikazuvam mnogu poslem so topla voda i so sapun dove ... i na krajot so clean & clear gel za mienje na liceto ... potoa samomu stavam krema za otvaranje na porite ... :D ((mn zboruvam)) :D takov e deno

18. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Ако сакаш сликај ги марамиците, не сум ги видела до сега :)

19. girl2

girl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    243
    eve gi vakvi se ne sum doma od kaj decko mi si kulirammm i zatoa najdov na net ama isti vakvi see
    em mnogu ubo si ja brkat rabotata cela sminka skrozzz ja vadat em se eftini za 65 denri si pominuvam cel mesec :D

Прикачени фајлови:

• jj-918_1z.jpg
      jj-918_1z.jpg
      Големина на фајлот:
      47,5 KB
      Прегледи:
      41
  20. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016