Розевата мицеларна од Garnier е баш за чувствителна кожа, и мене ми е таква кожата и не ми прави проблеми а убаво ja отстранува и шминката и дневните нечистотии. По неа секако исплакни го лицето и стави крема. Шминката од очите ja отстранувам со двофазниот отстранувач од Нивеа, и тоj не ми ги иритира очите.
Секогаш користев лосиони за лице и пред некое време купив мицеларна вода од Balea. Го имав истото чувство на лепење. Според овие постови сфатив дека изгледа сите мицеларни води го даваат истото чувство. Изгледа ќе ја користам само за првично отстранување на шминката и потоа ќе го поминувам лицето со лосион.
L'oreal мицеларна вода и млеко за вадење шминка, во розово пакување се тие за сува кожа, многу се добри! Поготово млекото, многу убаво мириса, ја вади нечистотијата од лицето и го прави лицето совршено мазно и нежно. Моментално јас тоникот од оваа колекција го користам, а ќе си ги купам и мицеларната и млекото, свето тројство ќе ми бидат Цените им се до 300ден најмногу мислам. И на Bio Derma мицеларната вода е многу добра, само што е поскапа, во Зегин 1300 ден беше, денес ја гледав. Знам дека и козметичари ја препорачуваат, ама мало пакување е, а за секојдневна употреба не се исплаќа баш.. Нивеа и Гарниер се поефтина варијанта, ги немам користено (освен м.вода ма Нивеа) но читам овде дека има задоволни девојки од овие колекции.
Девојки со што ја бришете шминката конкректно од очите? Би било штета со мицлерна вода или пак влажно марамче?
Јас секогаш ја отстранувам шминката со влажна марамица, а потоа го мијам лицето со Бекутан сапун и ладна вода, ништо повеќе. Влажната марамица не е штетна.
Јас поминувам со влажно марамче, а после со тие од Балеа за очи. Тие се тенки туфери со течност, а ги има многу во кутијата така што се исплатат.
Пробував со се и сешто и резултатот секогаш ми беше ист по бришрње на крпчето остатоци од пудра, маскара, а на лицето постојано иритација и бубулици. Почнав редовно наутро и навечер да се мијам со дав сапунче од краставица и сум презадоволна лицето ми се исчисти, шминката ја вади темелно и не ја суши кожата содржи некоја крем формула и е погодна за лице.
Имав воспаление на очите и многу време не користев шминка за очи, а кога сакав да ја отстранам во ретките случаи кога ќе ставев шминка, очите отпосле премногу ме печеа. Се обидов со мицеларната вода на Balea и овие неколку пати се првите после многу време да не ме болат очите откако ќе ја отстранам шминката. Се надевам дека ова нема да биде моментален ефект и дека ќе продолжи да функционира на истиот начин. Можеби и ќе го поправи моето не-толку добро мислење за целата линија на Balea. Единствено нешто кое ми пречи е што ми ја остава кожата околу очите многу сува (на кое не сум навикната до сега зошто најчесто користев двофазни отстранувачи кои се состојат и од масло) но ништо што крем за под очи и крем за околу очи (не е исто) не може да исправи.
Најубавото нешто за вадење шминка.Не ја иритира кожата,не лепи и погодно е и за масна кожа.Мана му е што не баш ефтино
Обичен сапун, зависи ако користам креон тогаш со влажни, па со сапун строго Dove ако не сум дома со гел за туширање хахах
Совршена ми е, али само за лице, за очи дефинитивно не ја бива. Ја користам скоро повеќе од 6,7 месеци. Не ја менувам сега за сега. За очи користам масло (бекутан, кокосово, маслиново..зависи што ќе ми се најде по дома).
Znaci sekogas navecer ja brisam sminkata .... moram mi smeta na liceto i nemozam da ja podnesam ... prvo go brisam celoto lice so vlazni maramici no specijalni za sminka mn dobro mirisaat od jumbo 65 denn i eftini se mn a 50 imas vnatre .... da skratam da ne prikazuvam mnogu poslem so topla voda i so sapun dove ... i na krajot so clean & clear gel za mienje na liceto ... potoa samomu stavam krema za otvaranje na porite ... ((mn zboruvam)) takov e deno
eve gi vakvi se ne sum doma od kaj decko mi si kulirammm i zatoa najdov na net ama isti vakvi see em mnogu ubo si ja brkat rabotata cela sminka skrozzz ja vadat em se eftini za 65 denri si pominuvam cel mesec