Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што користите за отстранување на шминката?

Дискусија во 'Лице' започната од Melanie, 20 февруари 2010.

1. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Леле и јас го имам истиот проблем. Прво ми се размачкува насекаде, па после некако едвај се тргнува од лицето. Ми требаат 4 туферчиња да ја извадам шминката и плус после уште едно користам за тонер и тоа искача портокалово :devil: :punch:
    Мислам дека што и да користам на крај секогаш кога ќе поминам со тонер пак има шминка на памукот. (facepalm) Којзнае дали има нешто што навистина ефикасно ја вади целосно шминката од лицето или пак само на нас навидум ни изгледа извадена. :sweat:

На marija_maca и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Мене ми треба нешто да ми ја извади шминката а да не е влажна марамица. Мислев дека мицеларна вода е решение, а вие велите не вади. После мицеларна вода јас секако го мијам лицето со гел (конкретно користам Hipp), ама кога имам пудра, маскара, кармин, не може директ со вода, ми треба нешто да ја собере шминката.

Цената не е битна, ама ете ни Биодерма што е поскапа - не чини, а и составот не и е добар. :?:

3. marija_maca

marija_maca Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2016
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    46

Досега мицеларната на Еуцерин највеќе ми се има погодено, ама на поклон ја добив па за цена не знам. За маскара (особено водоотпорна) двофазниот отстранувач на Нивеа. :)

4. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга имаш мицеларна вода на Алверде која е одлична (има две едната со јаболко е само за лице според мене не за очите, а другата мислам дека за цело лице беше), потоа на Оливал која исто така е одлична. Оваа не ми се допаѓа многу затоа што има пропилен гликол на висока позиција, само поради тоа, инаку не е лоша. Поздрав.

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  5. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    А да пробаш со масло некое? Арганово, кокосово, јојоба, зависи од типот на кожа. И после со гелот ќе ти се извади и маслото и шминката.
    Јас имам вадено неколку пати со кокосово, ама бидејќи имам проблематична кожа не ми се експериментира со масла, да не случајно ми се појават акни или црнки. Инаку бев многу задоволна од тоа како шминката се вадеше. Само земав една капка од маслото и го масирав низ лицето и шминката се „топеше“.

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Jas koristam od oriflame otstranuvac na sminka I sum prezadovolna edno violetovo boja sisence samo nez Kako se vika posto retko se sminkam ne mi podnesuvaat ocite mnogu sminki

7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Ќе ги погледнам и двете на Алверде. Тоа на Оливал го има во ДМ, Космо, Зегин?

Користам кокосово масло за пределот околу очите, имам проблематична кожа склона на акни, па не ми се ризикува.
    Вака некако оди: првин го чистам лицето од шминка, па го мијам со гел (Hipp), ставам масло на Хаушка на лицето (Dr.Hauschka - clarifying day oil) а очите ги чистам со кокосово масло, бидејќи секогаш останува маскара под очите.

E мицеларна вода би била совршена за вадење на пудра, само уште да го најдам соодветниот производ.

Ви благодарам за советите. :)

8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Еве ме пак, се одлучив за Оливал. Пакување од 500 мл е 349 денари во ДМ.

Има специфичен мирис, ама мене ми се допаѓа. Го користев само еднаш и можам да кажам дека сум задоволна. Супер ја исчисти и пудрата и карминот и маскарата. Е сега, не очекував магија, ми требаа 6-7 парчиња памук (оние кругови) ама океј е. Јас не би можела тука да завршам со чистење на лицето, обавезно го мијам и со гел, па не знам дали ова е соодветен производ за "миење" на лицето.

9. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Одлично правиш, лицето обавезно се мие без разлика што е мицеларна вода. Може да го миеш со она што ти одговара гел, пена крем производ и.т.н. Потоа обавезно тоник и на крај крем. Поздрав.

На Annath, Rebecca_R и sorbet им се допаѓа ова.
  10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Мене многу ми се допаѓа мицеларната вода на Балеа во розево шишенце.
    Пакувањето е 200мл за околу 150 мкд, меѓутоа го имам од август и речиси е до пола, а секој ден чистам лице со оваа вода.

Многу повеќе ми се допаѓа од оние мицеларни води од Балеа во поголем формат од 400мл - сите ми правеа иритација и ме печеа кога се обидував да извадам шминка од очите!
    Оваа најмногу ми се погоди и составот не ми изгледа лошо.
    Вака изгледа мицеларната вода, а слика од составот ќе ставам во спојлер, па @Biodevojka може да погледне и да даде коментар кога ќе има време. :)
    20171106_195250.jpg

На UnordinaryOne, sorbet и duffi им се допаѓа ова.
  11. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга јас би имала коментар само за пропиленот гликол на висока позиција, останатото е добро избалансирано. Инаку формулата не е лоша воопшто, само штета за пропиленот, ама ако не ти пречи користи го секако. Поздрав.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Да, така и претпоставував да ти кажам, ама споредено со формулата на мицеларните води од Гарниер и оние два-три други типови од Балеа, токму оваа ми се виде како најдобар избор и затоа и ја купив.

Инаку многу бев скептична да не ми ствара чувство на „пржење“ кај очите, ама немам зборови за да опишам колку добро вади дури и водоотпорна шминка од очите без да предизвика некаква нелагодност.

Да ја потрошам па ќе разгледам некоја друга, овие работи бргу ми здосадуваат па сакам да ги менувам и да пробувам нови.

13. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Девојки, кој гел/пена би препорачале за миење лице после мицеларната вода? За сува кожа.
    Убаво се чисти лицето и со мицеларната ама некако јас се осеќам како да не е доволно, па сакам и за после неа да си земам нешто :).

14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Не знам дали во оваа тема или во некоја друга имам пишано, јас користам Hipp wasch gel. Прекрасен е, нежен за кожата, убаво чисти и има неутрален мирис. Оддобрен е и од @Biodevojka, па доколку ти значи, и составот му е добар.

Цената му е околу 200 денари, моментално на акција во Веро е 160. Едно шишенце ми трае 2-3 месеци а можеби и повеќе, а го користам само за лице.

На Biodevojka, kala21 и YoungandBeautiful им се допаѓа ова.
  15. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Не ја суши кожата?

16. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    883
    Најубава мицеларна е на Corine de farme, со 90% природни состојки. Не е скала околу 250-300 ден. за 500 мл, ја има во Зегин, пробајте ја.

На buba4e89 и Beauchamp им се допаѓа ова.
  17. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Hipp гелот или мицеларната вода? Инаку не ја сушат кожата, супер се.

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    За гелот мислев

19. ЕДНА убавица

ЕДНА убавица Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    797
    Мислење на мицеларната вода на нивеа? Дали добро чисти, ја вади шминката (особено ми е важно како ја вади шминката од очите), нешто во врска со составот?

20. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Некој дали ги има користено мицералните води на Гарниер? И да ми кажи како се користат :)

конкретно овие