Што користите за отстранување на шминката?

Дискусија во 'Лице' започната од Melanie, 20 февруари 2010.

1. Tenna

Tenna Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    332
    Очите стриктно ги чистам со марамчиња за отстранување шминка пом-пом,најубаво ми е и не ми се размачкува насекаде маскарата,а после лицето го мијам со гелот на термал спа од бел чај од Авон и тоа е.А и нормално антиридче на крајот околу очите од солушнс пошто ќе се завлезе во 25та нели,и тетките брчки да не ме нападнат :D

2. t.a.m.a.r.a

t.a.m.a.r.a Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    5
    Користам Виолета влажни марамчиња, оти имаат 5.5 ph, каква што и е ph вредноста на кожата на лицето. А бекутан се ph неутрални и не се наменети за лице, иако гледам дека повеќето од вас ги користат.

3. violinistka

violinistka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    152
    Веќе подолго време го користам Гарниер,супер е.

4. unique-s

unique-s Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    9
    Бебешки влажни марамчиња и Авене гел

5. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    со марамици влажни бекутан или пак со млеко за отстранување шминка од авон и потоа се мијам со гел за лице, во зависност од тоа каков имам дома, затоа што почесто го менувам

6. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    обично се ме мрзи и користам пом пом марамици влажни за отсранување на шминка и гарниер розов млеко зависи кога како а и нивеа гел за чистење ама тој поретко :P

7. duplo.a

duplo.a Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    7
    Откако ги испробав сите можни варијанти на вадење шминка... можам да кажам дека ракавицата на Божен Козметикс е нешто што досега се покажало како најдобро. Како поефтина варијанта, ги препорачувам и влажните марамчиња на Бекутан, одлични се!

8. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.136
    Допаѓања:
    2.718
    Било какви влажни марамчиња и потоа го мијам лицето или со пена за лице или нивеа гел за чистење на лице мада Нивеата подобра се покажа.

9. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    користам млеко за чистење од гарниер( розевото шишенце) и сум задоволна како го чисти лицето..а исто така понекогаш користам влажни марамици од виолета :)

10. strangewoman

strangewoman Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    391
    Како бе од бекутан марамчињата растеле влакна на лице ?!?! Неодамна прочитав и бев точно ваква :o
    И јас знам многу кои се презадоволни од ракавицата на Божен. Многу лесно се отстранувала шминката-целосно а и плус лесно се чистела ракавицата. :)

11. unique-s

unique-s Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    9

молам?!?!?!?!?
    лелееееееее па ја колку долго ги користам и стварно ми е зголемен бројот на влакненцата ама бели се, само на јака светлина се гледаат.. од каде ова,што, како?????????

12. strangewoman

strangewoman Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    391
    Eве овде видов. Овде се работи за кремот бекутан ама ако, се изненадив затоа што и кремот и марамчињата ги користам :x :x :x

13. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.821
    Само ракавицата од Божен :) . Одлична е, супер вади се, без хемикалии и трае долго.

14. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.057
    Хмммм, е навистина не ми држи вода ова со марамиците на Бекутан :^) Некои факти за овој податок??? Од каде да знаеме дали навистина пораснале влакна на девојчето од марамиците или се работи за хормонално пореметување, мислам навистина е смешно, ако е така бебињава мајмуни ќе станеа додека да наполнат 2години |(
    И јас ги користам Бекутан, не секогаш , но претежно нив. Всушност да одговорам на темата, за отстранување на шминка користам само влажни марамици, посебно за очите. За целосно отстранување на пудрата после влажни марамици употребува и лосион за лице, хлоракол.

15. unique-s

unique-s Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    9
    газето и лицето не се едно исто. а од хормонално се обично темни појаки влакна и видливи за сечие око. нормално не е докажано, ама ја се упрпав не ги користам веке

16. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    68
    јас користам марамици бекута и вода нисто друго ме зами8сливте со ова за бекутанот јас од кога знам за себе користам крема и немам никаков проблем :?:

17. MeLL

MeLL Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    85
    прво си ја вадам шминката со бекутан влажни марамици, потоа си го мијам лицето со млака вода и на крај ставам крем нивеа.. но сега ме подзамисливте малку со влажните марамици на бекутан :^)

18. martincencee

martincencee Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    75
    не држи вода ова за марамициве воопшто.Три години си го чистам лицето со бекутан марамици и топ се,нема врска бре какви влакна!

19. Dinche

Dinche Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Влажни марамчиња.. а претежно Бекутан.. и воопшто не ми излегле влакненца.. така да не верувам во тоа :)

20. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.593
    Со влажни марамчиња како и повеќето од вас.(сакам да казам за бекутанот,јас порано го користев,се додека една комшика која работи во Алкалоид не ми кажа за тоа дека ќе ми пораснеле влакненца,се уплашив и не користам веке,колку е вистина не знам ама ете)