Очите стриктно ги чистам со марамчиња за отстранување шминка пом-пом,најубаво ми е и не ми се размачкува насекаде маскарата,а после лицето го мијам со гелот на термал спа од бел чај од Авон и тоа е.А и нормално антиридче на крајот околу очите од солушнс пошто ќе се завлезе во 25та нели,и тетките брчки да не ме нападнат
Користам Виолета влажни марамчиња, оти имаат 5.5 ph, каква што и е ph вредноста на кожата на лицето. А бекутан се ph неутрални и не се наменети за лице, иако гледам дека повеќето од вас ги користат.
со марамици влажни бекутан или пак со млеко за отстранување шминка од авон и потоа се мијам со гел за лице, во зависност од тоа каков имам дома, затоа што почесто го менувам
обично се ме мрзи и користам пом пом марамици влажни за отсранување на шминка и гарниер розов млеко зависи кога како а и нивеа гел за чистење ама тој поретко
Откако ги испробав сите можни варијанти на вадење шминка... можам да кажам дека ракавицата на Божен Козметикс е нешто што досега се покажало како најдобро. Како поефтина варијанта, ги препорачувам и влажните марамчиња на Бекутан, одлични се!
Било какви влажни марамчиња и потоа го мијам лицето или со пена за лице или нивеа гел за чистење на лице мада Нивеата подобра се покажа.
користам млеко за чистење од гарниер( розевото шишенце) и сум задоволна како го чисти лицето..а исто така понекогаш користам влажни марамици од виолета
Како бе од бекутан марамчињата растеле влакна на лице ?!?! Неодамна прочитав и бев точно ваква И јас знам многу кои се презадоволни од ракавицата на Божен. Многу лесно се отстранувала шминката-целосно а и плус лесно се чистела ракавицата.
молам?!?!?!?!? лелееееееее па ја колку долго ги користам и стварно ми е зголемен бројот на влакненцата ама бели се, само на јака светлина се гледаат.. од каде ова,што, како?????????
Eве овде видов. Овде се работи за кремот бекутан ама ако, се изненадив затоа што и кремот и марамчињата ги користам
Хмммм, е навистина не ми држи вода ова со марамиците на Бекутан Некои факти за овој податок??? Од каде да знаеме дали навистина пораснале влакна на девојчето од марамиците или се работи за хормонално пореметување, мислам навистина е смешно, ако е така бебињава мајмуни ќе станеа додека да наполнат 2години И јас ги користам Бекутан, не секогаш , но претежно нив. Всушност да одговорам на темата, за отстранување на шминка користам само влажни марамици, посебно за очите. За целосно отстранување на пудрата после влажни марамици употребува и лосион за лице, хлоракол.
газето и лицето не се едно исто. а од хормонално се обично темни појаки влакна и видливи за сечие око. нормално не е докажано, ама ја се упрпав не ги користам веке
јас користам марамици бекута и вода нисто друго ме зами8сливте со ова за бекутанот јас од кога знам за себе користам крема и немам никаков проблем
прво си ја вадам шминката со бекутан влажни марамици, потоа си го мијам лицето со млака вода и на крај ставам крем нивеа.. но сега ме подзамисливте малку со влажните марамици на бекутан
не држи вода ова за марамициве воопшто.Три години си го чистам лицето со бекутан марамици и топ се,нема врска бре какви влакна!
Влажни марамчиња.. а претежно Бекутан.. и воопшто не ми излегле влакненца.. така да не верувам во тоа
Со влажни марамчиња како и повеќето од вас.(сакам да казам за бекутанот,јас порано го користев,се додека една комшика која работи во Алкалоид не ми кажа за тоа дека ќе ми пораснеле влакненца,се уплашив и не користам веке,колку е вистина не знам ама ете)