Ме интересира, дали е добро лицето од шминка да го бришам со млеко од Векутан па потоа со сапун на Јанг дерм, или нешто друго да ми препорачате? Имам масна кожа склона кон акни и отворени пори.
Koristam micelarna od avon i sum prezadovolna, nekogas sminka vadam so nea nekogas so vlazni maramici pa potoa cistam wo micelarnata. Dolgo vreme gi koristam vlaznite maramici na becutan, vo posledno vreme suk razocarana od nivnite proizvodi kako i od maramicite.. na dva pati mi se slucuva novi gi pocnucam mirisaat na alkohol nekoj cuden miris imaat.. od golemitepakovanja gornite suvi dolnite utop mokri, baska mi go susat liceto mi go zategaat duri. Vo potraga po novi vlazni sum od koi ste najzadovolni, no da ne bidat nameneti za race samo maleckite od 10 20 den sto lepat.
Овие Слипи се добри марамици, немаат алкохол, немаат никакви штетни состојки во составот. Практично се само вода и конзерванс (кој е сосема безбеден). И јас ги пробав, не се воопшто лоши и не се суви да грепкаат по лице. Обично не сакам да користам влажни марамчиња за вадење шминка, ама овие се супер за средување остатоци од маскара и пудра.
Da sto velis to crnoto od maskarata senka neli ko razmackano da izbrises nes da brkaaf rabota... ovie od becutan mislis vlazna krpa sum iscedila na lice i toa vodata koga ke se zasusi na lice, baska zategaat suvo mestoto za 1 minita... katastrofa se vo posledno vreme. Bas ke gi probam ovie
Да , јас и за малиот ги користам и за мене , имаш чувство дека со влажна крпа мека се бришеш по лице .
Дали мицеларната вода на Нивеа ја суши кожата? Препорачајте мицерална вода за мрсна кожа, меѓутоа да не ја суши, како на пример гарниер со зелено капаче Со розево имам користено, задоволна сум, но сакам да сменам
Убава е за чистење шминка од лице, ама за очи не ми беше баш нај. Не пече, не иритира, ама и не ја отстранува маскарата добро. А не ни користев тогаш некоја водоотпорна, Мејбилин виолетовата ја имав...ич не ја вадеше добро. За лице е топ - нежна, а добро вади пудра.
Фала ти ја земав денеска и баш истово сега од око ништо , минимално ми избриша шминката , ама ајде ќе ја истерам онака за чистење , освежување
Мицеларната вода на Оливал е одлична, големо пакување, солидна цена, на природна база, вади се. Барем јас сум задоволна. Маскарата потешко ја вадат сите мицеларни води, ама со оваа немам проблем, главно од прва ми вади, а ако има потреба поминувам уште еднаш. Не сум забележала да ми го суши лицето, напротив.
@k.i.m јас воопшто не сум задоволна од Нивеа. Дури би рекла и дека е најлоша од сите мицеларни што сум ги пробала. Не вади темелно, а дали суши не знам, зошто не ја искористив, пола и повеќе ја фрлив. Ужасна ми беше. И јас би ти ја препорачала Оливал, презадоволна сум. Ем е со одличен состав, ем вади се' и нити го суши лицето, нити го мрси или па остава некаков траг. Јас секако после неа мијам со гел, но сепак. Одлична е.
Обично не користам мицеларна вода за чистење шминка, туку директно мијам со пена. Ама, ја добив оваа од Балеа на подарок, па не знам дали да и дадам шанса или да ја проследам понатаму. Дали некој има искуство со неа? Фала
Мене ми е сосема ок, си ја врши работата, а не ми се појавиле несакани ефекти. После тоа секако го мијам лицето со гел, пена или сапун. Мислам дека не е доволно само да се пројде со мицеларна вода, без разлика од која фирма е.