Последниве 2-3 месеци ја користам. Совршена ми е најдобра до сега. Пред оваа фаворит ми беше на Биодерма, но не ми се даваа толку пари па по препорака решив да и дадам шанса на оваа. Дефинитивно не згрешив
Дали ја имате користено оваа мицеларна вода? Ја видов намалена во ДМ па не знам дали се исплати да ја пробам. Инаку имам комбинирана до мрсна кожа.
Девојки, ја зедов мицеларната вода од Оливал. Прашањето ми е дали после неа е океј да го измијам лицето само со вода? Друго ништо и не користам за чистење, па затоа решив да ја пробам. И дали се користи и наутро и навечер?
Јас ја користам истата и мијам само со чиста вода после неа. Мене ми е добро така. Кога миев сабајле/вечер со гел, ми се иритираше кожата. Се користи секогаш кога имаш потреба.
Во последно време го користам и лосионот за чистење на лице од Натур Сиберика кое мора да признаам е многу убаво. Темелно ја вади шминката,со едно поминување и не ја суши кожата. Имам чувство на чисто лице. Мирисот е малку чуден.
Ќе се вмешам. Јас го купив белиот пред некој ден и девојката ми рече дека може. И на сајтот на белина пишува дека се користат и за очите. Неколку пати веќе го користев и немав никаква реакција на очи, а солидно ја топи шминката
Комбинирана, на образите нормална со масна т зона. Прв пат кога го ставив се исплашив. Кога го нанесов како да сум ставила некој многу масен минерален спф. Густо, бело, масно. Ама тоа чуство брзо го снема. Потоа со вода се прави убава млечна структура и убаво и лесно се измива.
Драга јас најискрено го немам пробано за тоа, го користев само за лице, ама еве @Ano има искуство дека може што и благодариме за тоа што го сподели. Поздрав до двете.
Мене лично мицеларната вода не ми е толку вау, барем не за отстранување на шминка. Најмачно ми е да ја исчистам маскарата ама ова од Нивеа многу ми помага.
@koritsaki дали ги проба црниот путер за чистење. Јас од белиот може да се каже дека сум презадоволна од тоа како ја отстранува шминката (фул шминка со спф, пудра, маскара), кожата не ми е сатегната после тоа, само не ми се допаѓа што има некој мат финиш кога ќе завршам со чистење. Се мислам дали наредниот пат да го купам црниот.
@Ano белиот путер го купив (имам комбинирана , мрсна кожа) јас го користам секој ден навечер пред миењето со гел, на суво лице го нанесувам правам масажа и го измивам со вода. Потоа го мијам со гел за лице. Лицето е чисто-пречисто имам пробано и фул шминка да извадам со него ,топ е, вади сé буквално од лицето. Ова е единствен чистач што се вади лесно со вода - при допир со водата станува како млеко и многу лесно се измива. Доколку беше обичен маслен, нема да беше така. црниот не го земав зошто знам е за суво лице, а ако ти смета мат ефектот можеш црниот да го пробаш не би требало да затегнува.Мислам дека @Biodevojka го има и црниот
Не ми ја затега кожата, само имам мат ефект. Во секој случај одличен е. Навистина убаво ја вади шминката без оној масен ефект . Одличен за комбинирана кожа.