Мицерална вода за сува и осетлива кожа. Ја користам повеќе време и за таа цена сум презадоволна. Мицерална пења на Оливал за осетлива кожа исто. Па после тонер, крема за лице и очи.
Да јас ги имав и двата. Јас ги користам на навлажнета кожа нанесувам од путерот масирам и убаво мијам само со вода. Внимабај само убаво да го измиеш од лицето цел производ. Мене и двата лично многу ми се допаднаа, само знај дека црниот малку го валка лавабото па треба да го миеш после секоја употреба. Инаку како производ се супер и двата. Јас ги обожавам.
Мене ме интересираше во однос на ефектот после миење, дали има масен сјај после користење на црниот зошто е за сува кожа. Јас го користам белиот во моментов исто како @koritsaki на сува кожа малку да ја растопи шминката, па потоа со вода и плакнам убаво. Супер задоволна сум од белиот во однос на тоа како чисти и лицето не ми е затегнато, само има мат финиш барем кај мене. Затоа прашував за црниот. Ама штом валка, ќе си се држам до белиот
Најзадоволна сум од маслениот чистач на Пурито пред миење со гел за лице. Отстранува се ( и маскара) и исплатлив е..трае околу 5 месеци.
Zemi ja ovaa micelarna voda so ulje i nema maskara i sminka sto ne vadi ,i liceto meko bukvalnobe spas
Дали некоја го користела ова па да сподели дали добро ја вади шминката? Претходно проаѓам со мицеларна, но потоа сакам со ова бидејќи секогаш има остатоци.
Препорачајте ми мицеларна вода за моментално нормална кожа со мрсна т зона. Барам нешто без алкохол затоа што лицево ми е осетливо и веднаш се исфрла. Поретко се шминкам и вадам шминка со влажни марамчиња (знам дека не треба, затоа барам мицеларна). Еднаш користев една плава мицеларна, чинам беше на Оливал ама уште првиот пат ужасно се исфрлив. @buba4e89 ќе те тагнам тебе зашто на сите постови ми реплицираш и помагаш
Би ти ги препорачала на Еуцерин , доколку ти одговараат на буџетот нема да згрешиш. Јас имам многу чувствителна кожа и еуцерин ме прероди.
Јас овој го користам, ми се допаѓа но сигурно има од истава линија и за осетлива кожа. Побарај на сајтот на Белина https://naturasiberica.co.uk/produc...ar-lotion-for-oily-and-combination-skin-150ml
Неколку дена ја користам кремата за чистење на лице од Натура Сиберика од боровинки, и можам да кажам дека е супер за мојата нормална до комбинирана кожа. Чисти темелно и нежно, без да ја иритира кожата, досега ова најмногу ми се допаднало за чистење на лице
Ова. Предобро не ја суши кожата, не ја иритира, ја смирува и дополнително ја хидрира. Остава пријатно чувство на свежина https://www.facebook.com/Dominic-Козметика-106243854881379/
Женски предложете добра мицеларна вода, Биодерма и Оливал ги имам користено, сакам да пробам нешто ново и искуства со Корине де фарм? Можи да е и на природна база Фала Инаку користам