1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што користите за отстранување на шминката?

Дискусија во 'Лице' започната од Melanie, 20 февруари 2010.

1. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.184
    Допаѓања:
    23.193
    Ако не се лажам во ДМ ја има само? :?: А Лореал Гарниер што мислење имате за нив?

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.898
    Допаѓања:
    81.164
    Лореал со години немам купено, па сум заборавила и какви беа нивните мицеларни води. Ама си останав фан на мицеларната Гарниер. Таа со розово капаче ја купувам секогаш и супер ми е за секаква маскара - обична, водоотпорна, појака шминка, супер вади сè без проблем.

Ако ти е битен составот, не е нешто нај, ама мене лично ми е и повеќе од нај па не верувам дека ќе ја сменам. Оливал ја фалат, шишето е огромно и долго трае. Ете таа е и со убав состав ама некако не ми се допадна, не ми чистеше убаво. За разлика од неа, мицеларниот гел за лице Оливал се покажа како совршен и него го користам за миење и дочистување остатоци од шминка. Феноменален ми е, нежен за кожата а сепак супер чисти.

Разгледај низ ДМ, може нешто трето ќе ти фати око. Од Pulpe de vie имам купувано други работи (ова од сликава не ми е пробано ама би му дала шанса) и сите биле супер, многу фин бренд според мене.

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.445
    Допаѓања:
    201.026
    И од Белина може да се нарача.

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.484
    Допаѓања:
    105.893
    Ок ми се мене мицеларните води на Гарниер или Лореал ама за чистење на лицето откако ќе ја исчистиш убаво шминката. Мене мицералните води не ми вадат ништо од очите , било која до сега што ја имам користено. Единствено сум така позадоволна од на Ла рош сензитив , па некогаш и вадам полесна шминка од очите со неа , инаку за вадење шминка користам масло/балзам на лицето а двофазно средство за очите. Па потоа поминувам со памук со м.вода.

На Adi888 и macor24 им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Морам повторно да ја пофалам оваа мицерална вода, одлична е. Многу убаво чисти,со едно туфтерче вадам се. Само не поминувам низ очите. Ми се допаѓа што не ја суши кожата. Вреди за секој денар.
    6611278A-215D-43C9-BE3D-E9F5B09DBB14.jpeg

На hermosa, macor24, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.184
    Допаѓања:
    23.193
    Јас за вадење на маскара, сенка го користам маслото за лице со Арган на Балеа и не би го менвала сега засега за ништо, презадоволна сум.

На Aschenputtel и koritsaki им се допаѓа ова.
  7. Seli20

Seli20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    653
    Допаѓања:
    453
    Да ми препорачате поквалитетно млеко за вадење шминка?

8. 667

667 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    15
    Здраво,

имам прашање во врска со неколку продукти од Olival. Видов дека доста се фали мицеларната вода нивна и гелот за чистење со смил, но не наогам нешто многу коментари околу новaта емузлија и гел за чистење на лицето како и регенеративната крема со масло од смил (слики во прилог). Читав на страната од Tesori di mare дека се наменети за комбинирата кожа склона кон акни, јас имам комбинирана и сензитивна кожа која знае да се исфрли доста, па дали некоја во слична ситуација ги користела и дали може да каже впечатоци за истите?

Ви благодарам

Прикачени фајлови:

9. VACA

VACA Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    324
    Го има ли некој користено овој маслен чистач од балеа, ако можете да ми кажете дали сте задоволни и колку му е отприлика цената? :)

Прикачени фајлови:

10. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.184
    Допаѓања:
    23.193
    Презадоволна, на попуст беше до 31.07 119 или 139, не се сеќавам колку е цената без попуст, за маскара, сенка мене ми е одлично и не би го менувала некое време :)

На VACA и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  11. Lollipop_123

Lollipop_123 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    1.739
    И јас го користам. И за двојно чистење и за отстранување на шминка. Задоволна сум, цената е 179 денари.

На VACA и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  12. Anod10

Anod10 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2017
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    92
    И јас сум задоволна од маслото на Балеа, убаво се измива од лицето, не ја остава кожата масна, но во последно време многу почна да ми смета мирисот.

На VACA и beautys20 им се допаѓа ова.
  13. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    1.512
    Баш моментално ја користам емулзијата и задоволна сум, но не би знаела да кажам како ќе реагира на сензитивна кожа. Мислам дека не би требало да е проблем.
    Мицеларната исто ја имам користено, ама мицеларна одамна веќе и не користам, а гелот со смил ми е онака океј, солиден, ама ништо посебно.
    Од масла досега сум го користела и на балеа и на пурито. Тоа на пурито најмногу ми се допадна.

На 667 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Имам користено и емулзија и иако е наменета и за предел околу очи, сепак ми прави непријатно чувство во истите. Тонерот некако ми ја суши кожата. Млекото сега за сега дава добри резултати.

На 667 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Maraya✓

Maraya✓ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2021
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    66
    Дали со овие масла може да се одстранува шминка? И кое масло највеќе би одговарало за комбинирана кожа..да не ги затвора порите . @Biodevojka IMG_20210808_105553.jpg IMG_20210808_110222.jpg

16. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    5.190
    Двете би ги затворале порите, не им е намената за лице. Тие што се за лице се прават како емулзија во контакт со вода и полесно се отстрануваат.

На koritsaki, Angie1432 и Maraya✓ им се допаѓа ова.
  17. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Овие мислам дека се масла за јадење, башка ова од тиква најбрзо ужегнува. Да пробаш со масло од јојоба, најлесно е за кожата.
    пс. Полесна шминка се чисти и со обично млеко 3% или 6% масленост.

На Maraya✓ му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Maraya✓

Maraya✓ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2021
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    66
    Можеш да предложиш некое такво?

19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.484
    Допаѓања:
    105.893

Зошто не си земеш масло кое е наменето баш за вадење шминка? Има доста на пазарот за избор

На poppie и Maraya✓ им се допаѓа ова.
  20. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    5.190
    download.jpeg

На Maraya✓ му/ѝ се допаѓа ова.