Каде го има Јас користев на биодерма но го заборавив дома Моментално сум во Германија па ми треба за овде,дали го има на Ефаклар овде
Добар е, мене ми одговара исто имам комбинирана кожа. Не ми го суши лицето. Го трошам првото шишенце, порачав сега пак од Белина на попуст.
Нешто ко млеко за чистење.. па ако не се сменил мирисот или структурата , користи го. Колку време го имаш отворено? Има знакче од позади колку можеш да го користиш од кога ќе го отвориш.
Да,млеко за чистење е.Инаку го имам од 2020 година,и мирисот и вкусот се во ред.Немам забележано нешто што покажува на знаци на расипување. Фала
Ја нарачав пред некое време, да сменам чистач. Вади сѐ, и обична и водоотпорна шминка, не остава траги (има мицеларни води што ја размачкуваат маскарата и не ја вадат убаво, со оваа не е случај), остава убав skin glow, чисто и сјајно лице после миењето со пена/гел како втор чекор. На почетокот пецкаше на очи, сега веќе не, немам никаква иритација. Пакувањето вреди за парите, претпоставувам дека ќе трае долго, 500мл е. Ќе видиме.
@Annath фала ти што сподели. Јас сум презадоволна од оваа м.вода на Биоетик , само што ја користам од кога ќе ја извадам шминката од очи, на целото лице ја имам пробано и на очите, немам никакво пецкање
Мене тоа млекото за чистење лице ( вадење на шминка ) многу ми се допаѓа и ми вади комплетно сѐ. На so bio etic од магарешко млеко, можеш да го пробаш некогаш. Јас би ја пробала оваа што ја препорача ти. Исто и двофазниот чистач на шминка од очи на Mossa е одличен спред мене, без него не можам.
Искуства со мицеларната на Оливал со смил? Ги прочитав сите мислења дека е одлична, ама ме интересира искуство за комбинирана кожа склона кон акни? Едвај си го излечив лицето од хормонални акни, до сега ја користев на Уриаж, ама ја поскапеле дупло од што ја земав пред некој месец.. Плус осеќав дека некако ми шкрипи лицето од неа, дали и дека користам ретинол ама ми беше сигурна дека не ме исфрлаше дополнително
И мене ми беше добра м.вода на Оливал. @Skorpija*88 и јас ако може ќе ти одговорам, јас пиев хормонски таблети Диане 35
И јас - како @koritsaki, со која се консултирав пред да ја започнам јас мојата терапија и ненормално ме охрабри и ми помогна , пиев соодветна хормонска терапија. Со мала разлика што јас пиев Јасмин - мислам дека се скроз исти со Диане 35. Освен тоа секако, соодветна дневна/ноќна рутина и паста со сулфур и ретинол Ја земам тогаш, фала
И оваа мицеларна вода е одлична, плус е што не ме печат очите кога ја вадам шминката. Вади се', чисти убаво, и го освежува лицето. Го имам земено малото пакување да ја пробам, не ме разочара.
Девојки која од овие е подобра? https://www.bellina.mk/p/5/imperfection-after-date-mitselaren-gel-za-chistenje-litse-200-ml https://www.bellina.mk/p/1514/sensible-skin-o-ma-douce-mitselarna-voda-za-senzitivna-kozha-400-ml
Јас го имав првото, баш е ко желе, и може директно на лице да се нанесува и со раце да се размачкува. Вади се, убаво чисти, ама не знам за водоотпорна шминка, оти таква не користам.