Не, немав проблеми. Не пишува конкретно. Мојава е комбинирана, ама зимно време го користев кога образите ми се посуви.
Ова Или ова И двете ги имам користено, и двете се одлични. Не ја сушат кожата, вторава што е двофазна дава и некој убав сјај на лицето и откако ќе се измие со гел/пена.
Предлог од мене за мицеларната вода на Оливал. Има едноставен и избалансиран состав што одговара за мрсна, комбинирана, па дури и сензитивна кожа. Одлично ја отстранува шминката од лицето и особено е нежна за очите. Редовна цена е 420 денари, а овој месец ја има на попуст 315 денари во ДМ.
Се согласувам со членката погоре што ти пишала за мицеларната на Оливал, скоро при крај ми е и презадоволна сум, има одличен состав за таа цена предобра е, предходно користев на Гарниер па на Биотен ама ми ја иритираа кожата, оваа на Оливал е пренежна и одлично вади шминка сигурно ќе ти одговара
Ја пробав мицералната вода на Леврана и многу ми се допадна темелното чистење, може да се нанесува на очи,усни и нема потреба да се плакне. Додуша не пече на очи и мириса на тревки,на зелен чај.Дефинитивно убава природна мицерална вода.
Дали користете некоја од следните мицеларната води? Ако да, каков тип на кожа имате сува/нормална/месна? Јас имам сува/нормална не знам каков да одберам за да не ми ка досусши уште толку. Спојлер: Мицеларната вода
https://www.bellina.mk/p/1514/sensible-skin-o-ma-douce-mitselarna-voda-za-senzitivna-kozha-400-ml Јас една од овие две би ти препорачала
Не би користела ниту една од овие. Ја ја користам на Levrana од зелен чај и цената е пристапна,а пакувањето е големо. Многу е убава можеш да вадиш и шминка од очи,пробај ја.
Сепак одлучив да не користам мицеларна вода ќе останам само на безакохолен тоник од јанг дерм, витамин Ц скра, витамин Ц серум и крем за лице од авокадо. Ќе си земам само млечен лосион. До сега два пати користев мицеларна вода од два бренда и ми ја исушија кожата.
Не. Ама откако ги разгледав сите мицеларна води, и откако прочитав reviews, сфатив дека сепак од секоја мицеларна вода на некој му се суши лицето. Па не би ризикувала пак да имам како лушпи по цело лице.
Препорака за нежна мицеларна вода што не ги иритира очите? Ја користев таа на Пулп де ви, сега сакав да го пробам мицеларниот лосион на Натура сиберика ама гледам не се користи за очи. Искуство со овие две?
Да тој м.лосион е за лице, не е за очи. Ако ти е и за вадење шминка од очи , втората м.вода зошто двофазна е (содржи и масло )
Вие со преосетливи очи, со што бришете шминка? И кога сум нашминкана премногу ми пречи и ми солзат очите, а за кога бришам шминка да не ни зборам... Имам до сега се и сешто испробано, најмногу ми одговара обична вода (воопшто не ми пречи) ама не ја вади убаво шминката него повеќе ја размачкува