вакво и ја коритам од авон е а некогаш кога многу се брзам ке го заборавам и се капам со раце и нокти
Претходно користев луфа но бидејќи не ми се допаѓаше тоа што имаше пластични влакна, почнав да користам фротирна ракавица или мала крпа во зависност од тоа што ќе ми дојде попрво при рака.
Еднаш месечно маска за тело што си ја правам дома од белка од јајце и палента.Ја оставам да се исуши малку на телото и после ја тријам со фротирна крпа додека не испадне целата. Ефектот е УОУ...пробајте па видете. Се симнува горниот слој мртви клетки. После тоа следи туш и мачкање со џонсон уље бебешко (имам од малата заостанато, а и да немате, околу 150 денари е а трае долго вреди да се купи) Кожата на цело тело е свила. За сколјдневно одржување млеко за тело од КАМ маркет. Со сунѓер неможам.
Сметам дека користење луфа премногу често не е здраво, зошто сепак кожата мора да си задржи малку од сопствената мрсност. Тоа е исто како пилинг, не смее пречесто да се користи. Еднаш неделно со луфа се туширам, оснататите денови со сапун или гел за туширање со рака. И ако имате некакви лишаи, депигментација или делчиња на кожата како „кокошкина кожа’ наместо луфа, правам пилинг со сода бикарбона и досега сум презадоволна..
Јас така 2-3 пати месечно правам ама со маслинов зејтин и шеќер, си се тријам и после се туширам нормално. еднаш пробав со палента и маслиново но ми се задржа во кадата се уплашив да не ми се затне. Може подетално за јацето и палентата? Понекогаш со луфа и дове теќен сапун.
Белка од јајце и палента се мати да стане компактно , ќе видиш, да не е густо многу да неможеш да го мачкаш го оставаш кратко да се просуши, ама не до крај, само колку да ти собере вишок маснотии од кожа можеш и со гола рака да триеш за да го отстраниш и имаш впечаток како да гребе по телото ова го користам можеби 15 години и ефектот е докажан не е којзнае што хранливо за кожа ,ама е добар пилинг Што и да ставиш на кожата после ова е делотворно, отворени пори...
Порано користев сунѓер, ама читав дека многу се собираат бактерии на него од самата влажност и го баталив.