Супер се. Имам другарки и пријателки по различни основи, една со друга неповрзани. Имам и матично друштво што ми е отсекогаш, сите зрели, образовани, стабилни луѓе, но со нив генерално ја делиме само забавата. Никој на никого не му се меша, не се распрашува за нешто се додека некој сам не си каже што има. И тоа го ценам, тука се да дадат поддршка дури и некогаш да не се сложуваат со нешто. Имаме неколку пријатели за во парови..и со нив сме супер, но секој е зрел да не преминува граница во наметнување на мислења. Или ние сме такви (како пар) да не истакнуваме спротивни мислења по секоја цена за да не настане конфликт...па така супер функционираме. И имам пријателки кои се поединечни, не се дел од друштво, а сум ги запознала да речам преку работа, преку некоја обука, преку некоја трета личност..и тие ми се особено драги, бидејки сме опстојат како пријателки со редовна (не пречеста) комуникација повеќе од 5 години. Со тек на времето, одбирам да се дружам само со оптимисти и со луѓе кои ќе можат да те мотивираат. Останатите..се изгубиле во текот на времето. Завидливи и користољубиви немам покрај себе. Можеби тек тук се наоѓа некоја, ама на ниедна освен на сестра ми не се доверувам. Фала многу пријатно.
Немам... Добро една ,ама виртуелна да речам е. Препаметна жена ,во последно буквално се и кажувам и не се осеќам било како згрозена додека сите у моја околина едвај чекаат да кажеш нешто за да те исмејуваат и оговараат
Една остана и таа една се покажа на крај. Не мислам ништо конкретно, нека си тера али не би да ме бара кога ќе и' е тешко.
Пред 5 сум напишала. Уште таа најдобрата ми е најдобра, исклучок, уникат! Во меѓувреме се здружив сосем случајно со личност што е 9 години постара од мене и многу се зближивме, ептен се разбираме, со тоа што ете јас сум си со мала резерва, тоа е, искуство.
Некако сум многу резервирана во последно време, можеби ради лошо искуство, иако имам многу добро чувство/енергија од новата другарка.
Се дупнаа од озборување. Седни со едната- ти збори за другата.. Седни со другата - ти збори за првата. Меѓусебно за кого зборат? Ofc за мене
Ова јас да не сум го пишувала .... Немам другарки, една имав, од мали заедно, пред година, две си покажа право лице, ич не ми ни треба. Со другарки еднаш се потрудам ама повеќе не, да цепидлачам и да молам, не фала. Те барам еднаш, по втор пат пак, ако видам дека немаш интерес не се замарам. Секако сум човек кој функционира најдобро сам со себе и научена сама на себе да се потпирам. За кафе човек секогаш ќе се најде ама прав човек тешко.
Нема зошто да се секираш, некој што шири зло и негатива не ти треба, поубаво за тебе. Барем полесно ќе дишеш.
Tolku mnogu go stesniv krugot sho ne se osekjam blizok so nikogo, imam drugari/drugarki okolu sebe pieme kafe onaka, opshti temi i muabeti ama ne mozham da se doveram i da se oslobodam.. Imam eden drugar sho go smetav za vistinski blizok do tolku sho se terav da ne gi gledam tie nekoi raboti sho ne mi se sfigjaat i sfativ deka epten sum go idealiziral i deka premnogu se imam prilagodeno i prechesto mu pravam kjef i za bilo shto i sekad sum tuka za nego, za nisho ne sum go odbil a on mene glatko me odbiva i smisluva izgovori, chesto menuva planovi i odluki vo posleden moment, ednostavno si go gleda svoeto sekad, ne vikam deka ne treba da se gleda svoeto ama nekad i treba da vratish na toj sho se dava za tebe.. Se osekjam tazhno iskreno, sho ne mi ostana nikoj realno iskren, mi fali vistinsko drugarstvo, da vozime kola do sabajle, da zborime bez da se izmoram i glava da me boli, da pieme zaedno, da se smeeme, da mozham da veruvam nekomu, bez da se osekjam nesigurno.. kao sve do sega fejk da bilo se osekjam, mozhe vreme e da se smenam i da go smenam krugot..
Немам, и главата ми е мирна. Со колешка една од претходно каде што работев останавме во комуникација , со никој друг. Ако имаат интерес , на полноќ ќе те најдат. Ако немаат , ќе те помножат со нула . Кога мене ми било тешко , телефоните им беа глуви. Коректна да. Добра мисла, добар збор да. Дружби, не баш.