Форумџика на годината

Што мислите за вашите другари/другарки?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од sara3, 29 септември 2012.

1. catsruletheworld3

catsruletheworld3 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    27
    Тие што мислев дека ми се другарки испаднаа најдволичните и злобни личности што ги познавам :| одкога престанав да се дружам со нив, многу тешко се зближувам со луѓе, така да тука можам да кажам само за 'понеблиските' другарки (или пријателки подобро да ги наречам, другарки се оние поблиските..). Некои од нив се океј, некои се како овие претходните, ама сите се далеку од тоа што јас би го нарекла другарка. :worried:
    Многу, ама мноогу тешко се наоѓаат добри другари/ки (а и луѓе воопшто) во денешно време, па уште ако си повлечена личност ко мене :shake: ..тоа ти е.. во секој случај, ајм стил хоупинг дека ке се појави некој асален па ди си бидеме другарчиња. :?: :yawn:
    *sigh*

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lolita97

lolita97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    37
    Епа вака..
    Значи иам повеќе другари/ки што сум така блиска со нив.. Од нив двајца се машки другите 4-5 се женски :) Од тие само со една сум најблиска, што знае се за мене и јас за неа. Она е како една моја половина, исто како сестра ми е. Девојче со карактер, што во било кое време е тука за мене.
    А пак нејзина исто така добра другарка, стана и моја многу добра другарка и сега сме си како едно трио :lol: и со нив си поминувам најубаво :wasntme:
    Од другите имам уште една со која сум многу блиска. Она не ми беше толку блиска.. но некои случки направија да бидеме тоа што сме денес.
    После имам една којашто кај што дува ветрот - она таму се врти |( Порано ми беше многу, многуу добра другарка, но нема карактер.. Себична и си гледа само за себе.. Почна да ме нервира нејзиното однесување и се оддалечив од неа.. Порано со неа секој ден излагав, а сега со месеци се немаме видено - зашо нели женската има побитни ‘‘другарки‘‘ од мене. Ако, памтам јас се ;) Ќе викаш Лолита, само ти ме сфаќаш..
    Потоа од основно другарките веќе не се тоа што беа. До вчера им бев како сестра во секое време тука за нив, а сега на фејс едно ‘‘како си‘‘ ми немаат пишано, но сепак кога ќе се видиме они си се истите :)
    Од машките само на едниот повеќе мислам дека можам да му верувам. Барем така мислам. Иако порано беше обратно. Многу се менуваат луѓето и неможам крајот да им го најдам :lol:

3. the-girl1

the-girl1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    664
    Многу ги сакам! :*

4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.913
    Допаѓања:
    177.269
    Шо мислам...паа.......Секоја со својата "болест"! (наша узречица) :rofl: :rofl: :rofl:
    Ги обожавам де... од толку шо ги обожавам дури и ги гњавам, душа им вадам, ги реметам поштено!! на секој могучи начин :wasntme: ииии си ме сакаат тие мене, не викам не :D

5. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Јас си имам една, ама вредна. Имам и многу други на кои им верувам и во секое време можам да сметам на нив... Но таа е онаа, посебната. Одамна сме заедно. И верувам, но имам во предвид дека ништо не е вечно. И несакам да заврши, нашето пријателство е совршено. Си имаме заеднички, чуден јазик, само јас и таа си се разбираме. Секогаш сме жртви една за друга. Само таа знае како да ме расположи во најцрни денови. Злато. На моменти ме нервира гадно, ама и гледам низ очи. И јас знам да бидам копиле ипол па затоа. Ме нервира што е добра и не поприма совет кога најмногу сакам да ме послуша. Ем дада сум и. Ете затоа ме нервира гадно. Се надевам ќе почне да ме слуша. Многу сакам да почне да ме слуша. Слушала ил’ не, ја сакам. Многу. И живот би дала за неа, зашто знам дека и таа би дала за мене. :)

6. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Имам две најдобри другарки, останатите се само другарки, никој не може да ги замени нив. и во добро и во лошо се тука замене па секако и јас за нив. Си ги сакам најпремногу :* :* :inlove:

7. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    во последно време ме нервира една блиска другарка,можеби е безвеза ова оти не сме мали ама значи ме копира,си купив телефон после 2 недели и таа ист,си купив бунда после некое време и таа слична,си купив фустан за нова година и се допадна и таа ист само друга боја па ме прашува да не се лутам што си купила ист велам е ако де нема врска не ти го платив јас,ама пак не ми е сеедно,минатиот викенд бев со него а денес таа ке била со нејзиниот,можеби и таква фризура ке си направи,имам фустан црвен со еден ракав и таа си купила таков,абе не и љубоморам ништо ама сакам да си имам свој стил а не да бидеме исти,ке си помислат дека си ги менуваме фустаните иако никогаш не правиме така,криво ми е бе

инаку сме во добри односи,супер ми е со нив,само ова |(

8. Aneta97

Aneta97 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    13
    Јас имам една најдобра другарка,и сеуште барам подобри другарки/другари со кои би се сложувала подобро и би ме сватиле што е можно подобро. ;)

9. Melory

Melory Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    2
    Имам повеќе пријателки од кои на неколку му верувам и ги сакам иако понекогаш страшно ме нервираат и една на која што највеше и верувам ја ценам и сум најблиска понекогаш ме нервира и она ама во глобала е срцка и си ја сакам, а и таа е како мене не му верува многу на другите и таа го чувствува истото што и ја за неа.. А плус имам уште една другарка не сме со неа во друштвото и не учи во моето училиште ама многу си живеам комшика ми е ја сакам ми помага а и јас неа никогаш за ништо не ме одбила и за се ми се доверува а и јас неа <3 :)

10. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Иамм две другарки, кои ме сакаат почитуваат исто и јас нив :D
    Ама има еден проблем.. Кога сум со едното девојче тогаш ендата се лути постојано..
    Т.е ако седнам на училиште со едната онака еден час само, и оваа другава ќе се налути..
    А другата не ми се лути воопшто..

Оваа што се лути ако одам со други се лути пак..
    незнам што да правам.. Сака секаде да е со мене, само со мене се дружи..
    Ме нервира тоа.. и јас сакам да се дружам со други.. незнам зашо вака.. Незнам веќе што да правам :swear:

11. HplsRomantic

HplsRomantic Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    23
    Дргарки требаат секогаш, но премногу ретки се оние луѓе на кои навистина се грижат за тебе. Мислам дека повеќе од 1 вистинска другарка не можеш да имаш.... Се е од корист! Секој ке ти се смее додека добива нешто од тебе макар тоа било и внимание. Не за џабе рекле дека во неволја пријателот се познава. Сега ми текна на една " најдобра другарка" која ја имав :D За неа бев човек за односи со јавноста: и договарав состаноци со дечковци кога ќе ме замолеше, ја вадев од секоја ситуација, и помагав во секој дел... се додека не си ги крена акциите - е тогаш почна да плука по сите што и помагаа вклучувајќи ме и мене.... Мој совет е никогаш да не оддавате се за себе на никого - целосната вистина за вас самите, знајте си ја само вие! Останатите кои вие ги сметате за блиски нека знаат само дел ;)
    Таа што ти се лути, многу брзо ќе те зафркне во некоја ситуација.... Истото ми се има случено со такви посесивни суштества :)

12. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.180
    Имам 4 најдобри другарки и 2 најдобри другари
    И за нив мислам се најдобро и им верувам ;)

13. jagoda1979

jagoda1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    227
    имам само една другарка која ги знае и најдлабоките мои тајни и со неа не сум резервирана кога зборувам, и верувам 100 %

14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Некои од нив се точки и многу ги сакам - такви, какви се.
    Други ми се пругички. И, нив си ги сакам, оти некако ме шират, го тераат телово жабевско да се шири... да им оди по пругите,да прерипува, да се тегачи долж и попреку.
    Трети ми се како концентрични кругови. Нема како да не те хипнотизираат.
    Цвеќиња ми се.
    Те се сфаќаме, те се прифаќаме, те нити се сфаќаме, нити се прифаќаме, за на крај да сфатиме дека се сфаќаме, колку да се прифатиме, оти сме си зависни и од тој еден краток лаф муабет и осмех, макар ставен и на скајп или фејсбук.
    Ах. Далечина. пустинската. А, најмилите ми се тие.

15. sara3

sara3 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    384
    и повторно истата грешка :(
    другарка ми се здружи со тие што најмногу ги мразеше и оговараше.
    мене сега ме навредува и понижува.
    незнам што да правам :(
    хелп ми плс..
    за среќа јас ја имам и мојата другарка од мали нозе,па нејзе можам да и се доверам,но не сакам вака да заврши нашето другарство со другата другарка,после сите спомени заедно поминати..
    и заборавав да ви напишам дека ме користи само кога имаме тестови,писмени и слично.
    Што да правааааааааааам? :worried: HELP ME!
    не биди толку сигурна :!: , ретко е вистинското пријателство.. се надевам дека го имаш тоа ти

16. Torte19

Torte19 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    86
    хах молим ?! другарки ?? НЕ ! Јас би ги нарекла лицемерки,лижачки,глупачи,чашитки ! Едно време постоеа во мојот живот многу вакви,со тони.Сега немам другарки\другари .. :puke: Си го имам семејството и дечко ми,кој ми е и другар и се во животот.

17. Pufce27

Pufce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    88
    другарки немам а и не ми се потребни бидејќи денес сите се дволични и ке ти бидат "најдобри другарки" се дури имаат корист од тебе

На anggell, Anet4e и Torte19 им се допаѓа ова.
  18. mim

mim Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2009
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Mi beshe najdobra drugarka pred ednostavno da ja snema. Stvarno ne mi e jasno shto se sluchi... Pocnav na izleguvanje da nosam ushte edna drugarka, I ne znam... Se smeni ovaa prvata, ne mi e jasno, tie ne se skarani, znachi se znaea I od pred izleguvanjeto, nishto losho ne se sluchi, a mojata eks- best friend veke ne mi e istata... Fati drugo drushtvo, bez da mi kaze dali I kade ima problem, eve I utre ke odi na izlet so druga ekipa... Ne znam, jas sum I mnogu luta... Mnogu mi nedostiga, ama ne se sklopuva eden normalen razgovor so nea... Bash se mislev vo koja
    tema da ja stavam, tuka ili vo onaa koj najmnogu te iznervira denes :/ tuka mi beshe nekako posoodvetno, a I mi se bendisaa muabetite... Sovet- shto so moeto eks prijatestvo? Fala vi mnogy, najdobri ste :)

19. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Моите другари се незаменливи.Нема ко нив.Се сакаме ,се почитуваме ,секогаш сме тука едни за други ,си помагаме ,се крутукуваме и пофалуваме...
    Да ми ги поживее Господ и д им играм на свадбите :lol:

20. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Имам повеке друштва, оние школските врсници, се претерано глупи, значи буквално ниеден збор што ќе го извадам не го разбираат, и да ја слуше некој конверзацијата, ќе пукне од смеење. Комшијата и неговата клапа се перфект, али остареа веке :|