Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што мислите за вашите другари/другарки?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од sara3, 29 септември 2012.

1. SWagger274

SWagger274 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    508
    Си ти имам 3 најверни.Од убави-поубави.Од паметни-попаметни.Од најверни-најјјверни
    Ве сакам срцки
    А ние си имаме и тајно лого според нашите имиња.Логото според првата буква од имињата ни е : EСМА
    Ххахахахахахха :rofl:

2. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.052
    Допаѓања:
    8.179
    Кога се озборува некој од друштвото мислам дека тоа ако го прават во твое присуство за некој друг,тогаш го прават во твое отсуство и за тебе.И јас имам такви примери.

3. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Без сoмневaње знaм декa кoгa јaс не сум присутен се збoри зa мене.
    Некaкo пoчнaa дa ме тргaт нa стрaнa, се дoгoвaрaaт и идaт пo кaфичи и рестoрaни. Мислaм декa е нaјдoбрo и јaс дa пoчнaм дa ги oдбегнувaм веќе, се пoкaжaa кaкви луѓе се.

Oвa зaбoрaвив дa гo кaжaм. Пред некoј месец седиме јaс, другaр и уште две другaрки. Требaше уште еднa дa дoјде и се јaвувa нa oвoј другиoв и нештo се рчнaa и се нaлутијa. Пoсле другaвa дoјде нaлутенa се пoздрaви, седеше 10 мин. и си oтиде, a бевме дoгoвoрени дa oдиме нa кaфе. И oвoј сo еднaтa другaркa пoчнaa дa јa oгoвaрaaт, aбе oстaј јa се мoрa дa биде пo нејзинo, курвa е, сегa ќе чекa зa дa oди дa се е*е и тaкви рaбoти јaс сaмo ќутaм.:x
    Нa крaј oтидoвме нa кaфе aмa без неa и нa крaј се јaвувa и не прaшa кaде сме, дoјде и седнa сo нaс и пoчнaa муaбет кaкo ништo дa не се случилo. (facepalm)
    Мене oвa нивнo пoнaшaње не ми е нoрмaлнo.:tmi:

4. Аliсe

Аliсe Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    6.979
    Пријатели немам..Само познаници.

На SV1911, Ketchup, La.loca и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Пријателството денес навистина е ретко ... еден квалитетен другар/другарка, (не сите лажни катастрофа е), се друго познаници и мирна глава.

На La.loca и bertold им се допаѓа ова.
  6. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.052
    Допаѓања:
    8.179
    Не мора само еден ама и од многу глава боли...

7. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Se nauciv da ziveam sp poznanici i toa ne mi smeta.
    Nekoe extra vreme za svetot okolu mene i nemam.
    Bas mi e onaka ispolneto vremeto posveteno samo na mene.

8. Svetulkaaaaaa

Svetulkaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    1.457
    Незнам шо да мислам повеќе,пред да си фатат дечковци беа другарки..сега се речиси само познанички..(и јас имам дечко али сум другарка и ќе бидам,дури и кога ќе се омажам па и до смрт!:!:)

На La.loca и oblando им се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Почнав да правам разлика помеѓу познаници и блиски пријатели.
    Немам ништо да кажам, јас си гледам за себе а се надевам и тие за себе си и толку.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Другари хм тешко што е тoa гo немa сите се другaри и другaрки дoдекa имaт мaкa a кoгa имaш ти пoтребa ги нема никaде

11. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.771
    Допаѓања:
    169.386
    Ги сакам, ги почитувам, си имаат свои предности и маани - како и сите, само некогаш чувствувам како да не им значам, како да не ме сакаат. Ама веројатно тоа е до мене ... :worried:

12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Ги почитувам и секој-а од нив си ја сакам со сите маани.
    Со некои не се согласувам во погледите, ама такви луѓе со поинакви погледи од моите секогаш ми требаат покрај мене...да ме ,,свестат,, понекогаш.

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Јас ќе кажам за поранешните, затоа што сегашниве се добри.

Поранешните беа заникаде. Како прво многу љубомореа. Ако ми затребаше нешто помош, гледаа да побегнат доколку ги замолев. Никогаш не ми се наоѓаа кога нешто ми требаше од нив, некоја услуга и тн.
    А јас кога и да можев им пружав помош, им вршев работа. Е кога увидов за какви гниди станува збор, решив да ги избришам од мојот список на другари.

14. Soncka :)

Soncka :) Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    468
    Дали сум единствена што нема другарки? :D:D

На sugarlips и Marick14 им се допаѓа ова.
  15. ladyySi

ladyySi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    869
    Нее, и јас сум во таа група :D

На Soncka :) и Marick14 им се допаѓа ова.
  16. praski4e

praski4e Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    914
    Ги почитувам сите другари,другарки и пријатели штом се дружам со нив не им зборувам зад грб и не ги исмејувам,но си знам точно кој на кое место е и колку почит заслужува не можеш на крај краева со секој да се скаруваш за ситници ако е така никој со никого не треба да зборува

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.444
    Што сме се собрале овде се некој фин свет, си ги сакаме другарките, не оговараме....
    Да не ми отвореше очи формов ќе умрев во убедување дека оговарањето е составен дел на нашиот фолклор и традиција.
    Јас во тој поглед сум многу традиционална, со моите другарки не оговараме присутни лица само оние што се отсутни. Не сум од оние кои кажуваат се во лице како што сте 90% овде, знам да кажам дека нешто убаво и стои а да не е така, се со цел да не навредам неого. Понекогаш знам да почувствиувам љубомора, знам да помогнам но и да одмогнам, се по заслуга односно според некои мои критериуми. Знам да изоговарам за нечие понашање а не водејки сметка дека моето е 10 пати полошо од нечие туго, знам да бидам себична.... Значи ги имам сите оние позитивни и негатини работи кои се синоним за ова поднебје. Не сум безгрешна, не сум идеална, не се бањам секој ден зиме лето како голем дел од вас.... Значи поседувам се што една девојка поседува надвор од форумов и лоши и добри страни, ова е виртуелно па можеме да бидеме идеални.

18. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Немам другарки и не ми требаат оти кога им требам само ме бараат а така никаде ги нема

На Lana del Rey му/ѝ се допаѓа ова.
  19. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Како што одминуваат годините сфаќаш дека другарството што си го негувал во школските денови го нема тој интензитет и искреност.
    Ретко се среќаваме, но и тогаш не е тоа што треба да биде. Воопшто не ми недостига дружба со нив. Ако ме викнат одам ако можам, ако не здравје.
    Новосоздадените не може да се стават во таа категорија и се пријателства, но исто тежат ако се со исти погледи и сфаќања, исти интереси.

20. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Имам 6-7 другарки.
    Се почесто и почесто сум разочарана од нив.
    Секако тоа во глобала се однесува на дечковците.
    Јас прва си фатив дечко од нашето друштво и одам со него повеќе од 3 години и до ден денес јас имам време и за нив и излегувам за викенди со нив и сум одела на журки, кафиња, пијанки се се се баш и покрај тоа што имам дечко. Дечко и другарки се две различни полиња во животот кои се подеднакво важни и нема потреба да се одбира само едно. Ако се сака, се има време за секој.

Но, во глобала се добри девојки. Тука се кога ми требаат, некои повеќе од другите.

На Lana del Rey, kjukli и EdnaDevojka21 им се допаѓа ова.