Што мислите за емо стилот?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од snowflake1818, 16 април 2010.

1. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.463
    Допаѓања:
    4.232
    Нашава младина дефинитивно не знае што значи да се биде ЕМО...ајде ке се облечам и јас така и емо сум?? мислам дека тоа е изигравање лудило...секоја чест на исклучоци....мене лично не ми се допаѓаат но не ми сметаат...секој си има свој живот и нека си прави што сака со него така? :D

2. Irreplaceable.xD

Irreplaceable.xD Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    67
    Не ми смета, но воопшто не ми се допаѓа. Се уништуваат самите со такви стилови, а коа ке помине модата на истите, ќе се чукаат по глава што правеле :)
    природно си е природно брате, што има да се правам нешто што не сум ?!

3. dolly.doll

dolly.doll Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    505
    Да..

4. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.110
    Не го сакам емо стилот, а овде децава всушност и не се емо туку изиграваат лудило.
    Да имаше од вистинските емо тука не би ми сметале.

5. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.703
    Допаѓања:
    1.924
    За овие не знам ни дури што да мислам. Не ми се допаѓа воопшто "стилов" и нивната "чувствителност" :)
    Но во оваа демократија, секој си прави што сака :)

6. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303
    воопшто не ми се допаѓа емо стилот, но и не ми сметаат луѓето кои го ностат што сакаат нека си прават

7. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    ЕМО стилот е моментална, мода и некако многу од младите се свртени кон некои такви безвезни андерграунд стилови од типот, рокери, металци, скејтери, хипици, рапери итн итн, и се берат по парковите и се пијанат, се дрогираат, односно се изложени на такви пороци повеќе од оние, „нормалните“, што излегуваат по кафулиња, и ноќни клубови, бидејќи за да оди во кафич кога ке му дадат од дома, пари колку за една-2 пијачки, се колку толку ограничени , и помалку имаат шанси да се пијанат, кога излегуваат по паркови берат по 10-20 или 50 денари од човек и имааат доволно за цела вечер да се пијанат. Добро, сега во парк можи да оди кој сака,не мора да се облекува нешто посебно, доволно е да има шангајки, некоја црна или шарена маица, некој интересен детал, блегзија,обетка, пирс или не знам ти што друго за даизлези в парк и да биди припадник на некој од горенаведените.За да оди в кафич пак треба поубаво да се облечи. сепак се е до карактерот и размислувањето на поединецот.

Е сега за да не бидам,мн оф топил, емовците, ми се интересни, интересни фризури, модни детали, и не знам што друго, ама гоилем процент од емовците, да ги прашаш, што е емо, што значи поимот, од каде потекнуваат, што сакаат да искажат со тој стил итн, ќе не знаат да одговорат, ама важно тие се во шема :D :D

8. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Емоционални личности нешто изводат хахахаха се смеам. Стил си е на онај кој му се допаѓа си го носи на тој што не му се допаѓа не. Мене не ми се допаѓа многу :)

9. Sunlight

Sunlight Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    39
    Немам ништо против емо стилот но не ми се допаѓа таквиот начин на облекување, средување на косата и сл. поготово што кај нас обично никој не е емо во вистинската смисла на зборот.

10. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Не ми се допаѓа воопшто!
    Изгледа премногу депресивно, цело лице им е покриено со коса а да не зборам за оние кои со жилети си ги „красат“ рацете и други делови од телото па остануваат цел живот со лузни, искинати фармерки, ланци обесени на фармерките, тесна мајчка, цртани и испишани патики на кои гумата им е полу одлепена..Како да шетале по улица и што нашле облекле на нив.(без навреда доколку има такви тука бидејќи само искажувам мислења) :)

11. K0ST0VA

K0ST0VA Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    58
    И јас ќе го пишев истото :) Абе кога ќе видам некои такви денот ми се расипува. :lol: Премногу се мрачни некако.

На Cynthia му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Angie.97

Angie.97 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    14
    Да, мрачни се. и мене не ми се допаѓа. ;)

Но секој има различен вкус. така?

Така да тебе ако ти се допаѓа...:P

13. Shopaholic77

Shopaholic77 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    109
    Не сум против , што сакаат нека праат , а и изгледот ми е сладок така убав ..

14. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Абе, океј, секој си има свои размислувања, на некого му се свиѓа, на некого не. Мене не ми се свиѓа, но немам право и намера да напаѓам некого, да му викам: Ај не биди емо. :?:
    Мене искрено не ми е убав стилот, како што кажавте, целото лице им е „заградено“ со коса, јас така уште повеќе ќе оќоравам. А тек па тоа со жилетите. :puke:

15. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Мене и ми се допаѓа и не :lol: не знам немам ништо против емо стилот некако ми се слатки косите кога ќе ги направат во некои откачени бои тоа онака ми е убавко иначе другото ми е онака ок |(

16. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Премногу ми се допаѓа нивниот стил на облекување,а посебно кај женските :*

17. t.w.e.e.t.y

t.w.e.e.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    617
    Мене лично, не ми се допаѓа многу!

18. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.084
    Допаѓања:
    1.143
    Не ми смета, и не ми се допаѓа ни малку. Плус овде се све позери децата, така шо... Не знам, очај ми е лично, тажен, уличарски (патиките ко шо спомнаа погоре изнашкртани и одлепени), депресивен... Ич не ме бендисува.

19. Angiie

Angiie Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    50
    Според мене, емо не е стил. Емо е начинот на кој се чувствуваш, нешто што доаѓа од внатре. Самата кратеница доаѓа од зборот emotional, но веќе почнаа да го изразуваат тоа преку облека, преку физички изглед. Мене ми е океј, но :!: никогаш не би се облекувала така.

20. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Наводните емовци , барем оние кои јас ги познавам..благо речено појма немаат што е емо.Ама баш.Само ја исфарбале косата црна и пуштиле кркма од мака.Имам неколку такви на школо.Едната од нив почнала така да се облекува и чешла затоа што видела на телевизија.Црна хулахопка и патика,црн (запази) САТЕНСКИ шорц и секако-црна маичка.Емо е и ништо не и можеш :emo: |(