Нашава младина дефинитивно не знае што значи да се биде ЕМО...ајде ке се облечам и јас така и емо сум?? мислам дека тоа е изигравање лудило...секоја чест на исклучоци....мене лично не ми се допаѓаат но не ми сметаат...секој си има свој живот и нека си прави што сака со него така?
Не ми смета, но воопшто не ми се допаѓа. Се уништуваат самите со такви стилови, а коа ке помине модата на истите, ќе се чукаат по глава што правеле природно си е природно брате, што има да се правам нешто што не сум ?!
Не го сакам емо стилот, а овде децава всушност и не се емо туку изиграваат лудило. Да имаше од вистинските емо тука не би ми сметале.
За овие не знам ни дури што да мислам. Не ми се допаѓа воопшто "стилов" и нивната "чувствителност" Но во оваа демократија, секој си прави што сака
воопшто не ми се допаѓа емо стилот, но и не ми сметаат луѓето кои го ностат што сакаат нека си прават
ЕМО стилот е моментална, мода и некако многу од младите се свртени кон некои такви безвезни андерграунд стилови од типот, рокери, металци, скејтери, хипици, рапери итн итн, и се берат по парковите и се пијанат, се дрогираат, односно се изложени на такви пороци повеќе од оние, „нормалните“, што излегуваат по кафулиња, и ноќни клубови, бидејќи за да оди во кафич кога ке му дадат од дома, пари колку за една-2 пијачки, се колку толку ограничени , и помалку имаат шанси да се пијанат, кога излегуваат по паркови берат по 10-20 или 50 денари од човек и имааат доволно за цела вечер да се пијанат. Добро, сега во парк можи да оди кој сака,не мора да се облекува нешто посебно, доволно е да има шангајки, некоја црна или шарена маица, некој интересен детал, блегзија,обетка, пирс или не знам ти што друго за даизлези в парк и да биди припадник на некој од горенаведените.За да оди в кафич пак треба поубаво да се облечи. сепак се е до карактерот и размислувањето на поединецот. Е сега за да не бидам,мн оф топил, емовците, ми се интересни, интересни фризури, модни детали, и не знам што друго, ама гоилем процент од емовците, да ги прашаш, што е емо, што значи поимот, од каде потекнуваат, што сакаат да искажат со тој стил итн, ќе не знаат да одговорат, ама важно тие се во шема
Емоционални личности нешто изводат хахахаха се смеам. Стил си е на онај кој му се допаѓа си го носи на тој што не му се допаѓа не. Мене не ми се допаѓа многу
Немам ништо против емо стилот но не ми се допаѓа таквиот начин на облекување, средување на косата и сл. поготово што кај нас обично никој не е емо во вистинската смисла на зборот.
Не ми се допаѓа воопшто! Изгледа премногу депресивно, цело лице им е покриено со коса а да не зборам за оние кои со жилети си ги „красат“ рацете и други делови од телото па остануваат цел живот со лузни, искинати фармерки, ланци обесени на фармерките, тесна мајчка, цртани и испишани патики на кои гумата им е полу одлепена..Како да шетале по улица и што нашле облекле на нив.(без навреда доколку има такви тука бидејќи само искажувам мислења)
И јас ќе го пишев истото Абе кога ќе видам некои такви денот ми се расипува. Премногу се мрачни некако.
Да, мрачни се. и мене не ми се допаѓа. Но секој има различен вкус. така? Така да тебе ако ти се допаѓа...
Абе, океј, секој си има свои размислувања, на некого му се свиѓа, на некого не. Мене не ми се свиѓа, но немам право и намера да напаѓам некого, да му викам: Ај не биди емо. Мене искрено не ми е убав стилот, како што кажавте, целото лице им е „заградено“ со коса, јас така уште повеќе ќе оќоравам. А тек па тоа со жилетите.
Мене и ми се допаѓа и не не знам немам ништо против емо стилот некако ми се слатки косите кога ќе ги направат во некои откачени бои тоа онака ми е убавко иначе другото ми е онака ок
Не ми смета, и не ми се допаѓа ни малку. Плус овде се све позери децата, така шо... Не знам, очај ми е лично, тажен, уличарски (патиките ко шо спомнаа погоре изнашкртани и одлепени), депресивен... Ич не ме бендисува.
Според мене, емо не е стил. Емо е начинот на кој се чувствуваш, нешто што доаѓа од внатре. Самата кратеница доаѓа од зборот emotional, но веќе почнаа да го изразуваат тоа преку облека, преку физички изглед. Мене ми е океј, но никогаш не би се облекувала така.
Наводните емовци , барем оние кои јас ги познавам..благо речено појма немаат што е емо.Ама баш.Само ја исфарбале косата црна и пуштиле кркма од мака.Имам неколку такви на школо.Едната од нив почнала така да се облекува и чешла затоа што видела на телевизија.Црна хулахопка и патика,црн (запази) САТЕНСКИ шорц и секако-црна маичка.Емо е и ништо не и можеш