Да и одговорам на @sesilija да ниска е многу, метар 55 максимум. Од мене беше пониска цела глава ако не и повеќе во средно кога беше. А по се изгледа не пораснала многу. Небитна е де. За Еленица, не знам како може да си допушти таков модел на фустан. Подобро вреќа да облекла. Одвратно. Каков пример дава она баш како професионалец ако себе си не знае да облече тоа што и стои а што не, како ќе крои облека за нас обичните немодни смртници? И не големите гради не се изговор, извинете нема само она корпа дабл Д во државава. Од кого сака нека го копирала дизајнот, ужасно и стои. Никогаш не би ни стапнала во нејизин дуќан уште помалку би и платила пари да ме дотера. Од македонските дизајнери мене само Росица Мршич ме има фасцинирано, од однос до квалитет на тоа што го работи.
Фустанов на Елка .. немам речи..home maid services .. уште табака у рука и фали со колачиња и пијалаци
Барем можела за пригодава да го среди коренот. Највеќе се грозам од подникнат корен кај жени со темна основа, фарбани во посветла боја. Инаку, тоа се нафурани тинејџерки во филм. Дури Лајла како појава е поинтересна од нив.
Мислам дека се очајни, барем од тие неколку што сум им видела по некоја креација. Не ги пратам, онака ако видам некоја фотографија низ интернетов, а и немам желба да купам нешто „дизајнерско„ од нашиве дизајнери освен венчаница да речеме. Кога и беше студиото на Кокев на бул. Климент Охридски, на излогот имаше прекрасни фустани (барем од далеку ми изгледаа така), би купила венчаница од неа.
Jas ja sledam poslednive dve godini rabotata na mladata dizajnerka EZ eve nekoj nejzini dela devojcevo mislam ke rasturi
И мене ептен ми се допаѓа. Девојката заврши со мене во основно, ептен се радувам дека е успешна. Мене ми се допаѓа многу Ирина Тошева, со задоволство би носела куп нејзини креации.
Treba da se potiknuvaat vaka mladite i uspesni luge vo nasevo opstestvo. Megutoa se nadevam deka navistina ke ima sto da pokaze zatoa sto nejzinite modeli se stvarno unikatni a unikatnosta se ceni. Se nadevam nema da propadne vo sekojdnevnoto klise na modata. Mene navistina mi e vpecatliva
Дечки, а зошто никоја не ги спомнавте Кокев, Кадриу, Корубин...имате ли искуство со нив? Елена Лука според мене е кич без вкус и квалитет на материјал. Моделите од една колекција толку се различни, неспоиви...нема нота што ги врзува за да се колекција.. Ивана Кнез има некои добри идеи..ама од тоа што ма слика имам видено некако ми изгледа како лоша изработка (на пр лошо и грубо сошиени рабови..) исто и Ирина тошева...некако неискусно ми делува во изработката. Идеја добра а реализација послабо. Некако како лоши материјали лошо сошиени...штознам..
Devojki sakam da ve prasam dali nekoj znae dali nekoj od nasite dizajnerski komapnii nudat intership i dali nekoj ima iskustvo so niv
Позитивно искуство со дизајнерката Викторија Арсовска , нова е и полна е со идеи,шиев фустан сега ми ја шие и венчаницата... повеќе може да видите на https://www.facebook.com/Viktorija-Arsovska-1707052092916506/?fref=ts
Премногу ми се допаѓаат фустаните на Ива Спасовска..Многу би сакала да имам еден фустан,се подобри и подобри креации има Ја следам на Инста
Кои македонски модни дизајнери ги почитувате? Јас ја почитувам Лидија Георгиева и ме интересира дали некој има нејзино парче облека и како може да се стигне до неа?
Ива Спасовска ми е океј вака, и другарки имаат шиено баш кај нејзе, она им ги правеше и беа топ. Елена Лука нормално. Други не ни знам многу многу Милена Танаскоска знам има своја модна линија исто
Да, исто Кокев ги почитувам како бренд и ми е мило што имаат и по-casual линија. Мислам дека такви линии недостасуваат кај нашите дизајнери, или па можеби јас не сум запознаена. Елена Лука исто имаат casual колекции.