Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што мислите за тоа да сте втора?

Дискусија во 'Сингл' започната од independent, 22 јануари 2010.

1. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    4.769
    На Kristinna92 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mimms

Mimms Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    6
    Скоро имав такво нешто...момчето ми се јавуваше, ми пишеше 24/7 постојано знаеше каде сум, со кој сум, што правам исто и јас за него а има 4-годишна врска...постојано ми се жалеше дека се чуствува задушен од врската дека девојката му забранува да прави многу работи и сл. но пред 2 недели се решив и му кажав да не ми се јавува повеке да не чека јас да му се јавам бидејки тоа нема да се случи му објаснив дека јас сум убедена ако раскине со неа, сигурно нема со мене да го чуствува истото а и му реков дека можеби му е здосадено од таа врска и му треба само промена, после 1-2 месеци може да ми каже дека не оди и се врака кај девојката :) инаку ако продолжев така мислам дека можеше да дојде до степен да се погледнам лудо залубена принудена да прифатам и да играм според неговите правила...затоа девојко мој совет е да ги разјасниш работите пред да биде доцна :)

3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    173.974

БРАВО Мимс,тоа е постапка која секоја девојка/жена која што се цени и почитува,(првин себе,а потоа и другите кои би биле вмешани во таков пеколен многуаголник) би требало да ја направи.Секоја чест,стварно сум воодушевена. :clap:
    Тоа што типот се жалел дека се чувствува задушен од врската и што девојката му забранувала некои работи-нека го закачи на опашката на некоја мачка.Самиот тој,според мене,се задушува во врската.Незнам што очекува он од девојката-да му изигрува циркузант за да му биде интересно?Па за да е здодевно во една врска и двајцата треба да „мрчат“,а не едниот постојано да глуми за да на другиот му е интересно.Да не развлекувам,си направила многу умен потег со тоа што си го откачила типот,што не си дозволила да бидеш циркузант кој разбива монотонии. :clap:

4. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Тажното и смешно тука е тоа што ти самата си ставаш рогови а притоа тука се удираш во гради :^)

На tessie и baby.Dex им се допаѓа ова.
  5. Mimms

Mimms Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    6
    Интересно е што денес кога станав од спиење (тоа беше околу 14:30 хаха) на тел. имав пропуштен повик од него кога видов се шекнав бев навистина изненадена бидејки 2 недели веке и повеке ние немаме никаков контакт освен на излегување што сум го видела 2-3 пати но се трудам да избегнам да се сретнам со него. Не направив ништо не се јавив, не оставиви сиг. ништо не се случи а околу 17:00h тој на фб се направи single...нормално ме интересира зошто ме барал и што ќе ми кажеше но не превземам ништо и стојам на моето мислење...ако се случи да ми се јавува пак ќе пробам да не му дигнам бидејки кога јас сум таа што одбира тој игра според моите правила и свесен е што правам...ако виде дека можам да попуштам лесно ќе ми ги изговори слатките зборови кои сакам да ги слушнам...затоа како викаат :) далеку од очи далеку од срце :) според мене да се биде девојка е големо нешто и тоа нешто треба да се цени...ниедна од нас не заслужува некој парталко што од вчера е во твојот живот да ти зборови лаги и да те убедува дека еден ден тебе ќе те шета пред сите за рака...можеби многу барам и никој околу мене не е совршен но некаде чека некој кој ке ми го даде правото место што го заслужувам :)

На INSIDIOUS му/ѝ се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    173.974
    Море мани го таму,рекламно пано се направил и сега мисли ќе трчаат по него.
    Туку да ти кажам,навистина ме воодушевуваш со твоето зрело размислување,спроведи го тоа на дело и немај гајле.Ако направиш така како што велиш,знај дека нема да си навлечеш непотребни нервози,ниту пак ќе те колне некоја си таму девојка-која каква- таква типот сам си ја бирал пред 4 год.
    Биди им пример на сите девојки (кои имаат вакви понуди за да бидат втори)за тоа како треба да се постават пред ваквите „загушени во врска“
    Поздрав,навистина ме израдува твоето мислење :clap:

На Mimms му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    119
    Втора НЕ,никогаш,во твојот случај е лесно,само смени број4е.

8. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Искрено неможам да си ја змаислам сликата у мој љубовен живот кај што ја ке сум втора некому . Првин имам далеку поголеми амбиции и критериуми така да отпаѓа од старт цела таа помисла... ПА не да сакам некој па незнам што да е бре нема да паднам на тоа ниво самата да се потценам.. Ако ме сака ке направи он да сум му прва а вака од забава само нека сања ;)
    Женски сме и не :!: треба да се потценуваме за некој што мислиме дека го сакаме а најжално и што мислиме дека не сака ама ете судбина ко судбина решила втори да сме му :lol: .. Одии ајдее нека крши глава .

9. redridinghood

redridinghood Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    8
    неколку пати сум чула за слични ситуации и навистина не ми се јасни мислејната на одредени типки :^)
    па ало како може некоја да си дозволи да се гледа со мојмче кое веќе има друга девојка навистина е глупаво да веруваш во тоа дека те сака и премногу му значиш и само што не раскинал со својата девојка а тоа фамозно раскинувајне се развлекло веќе неколку месеци...Ако толку му си битна и тооолку многу му се допаѓаш ќе раскинел уште од кога започнало нешто меѓу вас.Според мене најглупава одлука која може да ја донесете е тоа да бидете втора во нечиј живот да знаете дека е со вас само кога му е здодевно и кога неговата девојка не е тука или има одредени обврски .А да ја погледнеме ситуацијата од другата страна ...како би ви било вас да сте онаа првата и без да знаете вашето момче се гледа со друга девојка без разлика дали е тоа од забава или од потреба за нешто кое вие неможете да му го овозможите како би се чувствувале ?! Како и да е и од било кое гледиште да ја гледате ситуацијата ова не е во ред ...според мое мислење :)

На baby.Dex му/ѝ се допаѓа ова.
  10. baby.Dex

baby.Dex Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Stavi se ti vo mestoto na negovata devojka. Dali ti bi sakala tvoeto dolgogodisno momce da flertuva so druga i da i kazuva deka mu nedostiga? Dali ti bi go prifatila ova? Ako tvojot odgovor e NE togas jas mislam deka treba da se trgnes na strana da go zaboravis nego i da prodolzis ponatamu!

11. lucky-girl

lucky-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16
    НЕМА ШАНСИ!!! па како воопшто може некоја девојка да остави место за размислување.Секоја е посебна на свој начин и тоа треба некој да го цени,а не да глуми и после тоа да замине кај друга со истите финти и изјавување на очигледно лажната љубов.никогаш,ама баш никогаш нема да дозволам да се најдам во таква ситуација,па нека биде ТОЈ и последен на светов!

12. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Зошто втора кај некој кој очигледно не ме цени, кога може да бидам прва кај некој на кој му значам?

На browneyes_ и IvanaIvanchica им се допаѓа ова.
  13. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Мислам зошто да бидам 2-ра кога можам да бидам прва.
    Уствари што значи втора? Љубовница или да му служам како играчка па да си игра како сака со мене, епа не фала.
    Една за во јавност, а другата ќе ја крие, па на таков ни прва не сакам да му бидам.
    Врска се додека ја сочинуваат двајца и нивната љубов е врска, ако се замеша сосем некој трет или четврт или измеѓу :P не е повеќе врска за мене.

На browneyes_ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. House95

House95 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    28
    Никогаш 2 ..Ако би се согласила тоа значи дека самата не се почитувам..

На browneyes_ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Никогаш не сум била, а и нема да дозволам ни да сум!
    Пред другите со една, сам со друга.. зашто да се кријам? зашто да сум втора? кога кај некого можам да сум прва и повеќе почитувана !
    НИКОГАШ ВТОРА!

16. verica94

verica94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    28
    лошо е.. сум била и во ваква позиција..
    треба да знаеш дека таа му е девојка за пред сите.. сите ја знаат и тоа е тоа..
    мора да се соочиш малце со реалноста и да го заборавиш...
    никат нема да ја остави... тоа е тоа

17. Bitter

Bitter Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    najlosata opcija koja ja odbrav poslednite 3 godini...mn e tazno koga ke se zatreskas vo onoj na koj sto nemas pravo...ne pocnuvajte vakvo nesto-nikako..i kaj mene trebase da bide samo avantura od nekolku pati...a sega patam zasto,,taa,,mi e sekogas vo blizina,,na nekoj nacin me pocituva...a jas sto i pravam... :sweat:

18. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Топ. Прво јас ќе одмарам, а она ќе работе, после па она ќе работе а ја ќе одмарам!
    Наредена!

Хм, сериозно, ова ко да стана некое модерно хоби.

Јас во слободно време сакам да читам, да пишувам поезија, да хеклам Коњи на поило и да сум љубовница на богати дечки кои ми купуваат сокче и сеНвич за тоа дека сум послушна.

Ок, сега ептен најсериозно, шала на страна, ситуацијава е зафркната. Не знам која девојка би прифатила свесно да е втора? Што значи втора впрочем? Љубовница? Мувачица? Секс зајачица во осамени ноќни вечери која ги исполнува сите сексуални фантазии кои првата не сака да ги прави?
    Или втора како втора легитимна жена некаде во Либија да речема каде полигамијата е легална и сосема нормална?

Не знам. Жени сме, и колку и да сме способни да си правиме сам себе го убиел, кога станува збор за љубов а со тоа и да се потценуваме, сепак конкуренција тешко прифаќаме и доста сме суетни.

Mine, mine, mine, it's only mine е токму она што го сакаме. Така да порано или подоцна секоја ќе сфати дека сака - не да биде прва, туку да биде единствената ;)

На tessie, Li0ness и Gea им се допаѓа ова.
  19. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    ^^^ Пирамитке, немој да ме тепаш вербално, јас сум била втора :tmi: ....мислам дека бев втора, ама и тој мене ми беше втор...овај, јас имав дечко, тој си имаше девојка, ама и си се гледавме повремено...бивши си бевме...а бе види шпанско-аргентинско-бразилска серија беше тоа. :D :D

Ај сега озбилно-љубовта или уште поточно помислата дека сме вљубени не бутка во конфузни ситуации за да на крај и самите сфатиме дека она што всушност го правиме и не е толку паметно, дека вљубеноста не е вљубеност туку моментална затресканост и дека на крајот всушност и сакаме да бидеме едни и единствени.

Ок, додека се` уште сме млади и експериментираме во љубовта може и да ни се чини примамлива помислата т.е. ситуацијата да се седи на две столчиња-еј види јака фраерка сум, двајца имам, или пак еј мене ме сака, па нели ја изневерува девојката со мене, ама со текот на времето само ќе се сфати дека се работи за глупирање, потценување на себе си, па и обезвреднување и дека се остава слика на НЕ баш фраерка.

20. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Не, не за друго зборам јас Лолита :) Ела ваму да ти удрам чврга :D

Онака свесно би прифатила долгогодишно мување или врска која не води никаде знаејќи дека типот е женет или има девојка? Мислам дека ретко која жена би го направила тоа. За тоа зборував јас.

А вакво некое неврзано гледање кога ти е јасно за што се работи и дека ништо нема да бидне до некаде можам да сфатам.
    Еј пази и јас сум се мувала со тип кој тек отпосле као демек ми призна дека као демек онака сеуште имал девојка. Али дотогаш си ќутеше - си знаат они зошто си молчат :devil:

Секој од нас има некакво минато, и верувајте кај многу од моите пријателки и другарки сум чула - епа он си имаше девојка и јас си имав дечко ама се сретнавме два - три пати по потреба. Што да правам? Нема да ја бесам а оној кој не згрешил нека го фрли првиот камен е работава нели?

Јас пред се мислам дека свесно да влезеш во таква врска каде што си прифатена како златна резерва не е својствено ниту природно за билокоја жена. Барем мислам :)

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.