Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што мислите за тоа да сте втора?

Дискусија во 'Сингл' започната од independent, 22 јануари 2010.

1. Ligavka

Ligavka Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    88
    Никогаш се си кажува зборот,имам 19 години и мене мајка ми не ме родила за некој да ме прави будала!

2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.325
    Прво на што помислив беше втора год. средно :tmi: :rofl:

мое не давам, туѓо не чепкам ]:)
    доколку мојот избраник не го дели горенаведеното мислење доброволно го напуштам, препуштам.

Опцијата втора не иде у комбинација

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 1bunny

1bunny Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    20
    Абе не ми е јасно тоа како можете да си дозволите да бидете 2ри ?! Имам другарка што го толерираше тоа и среќа после месеци и месеци објаснување дека сама дозволува да биде погазена и омаловажувана она сфати !!!! Бев пресреќна кога го шутна мочкото баш онака како што заслужува!!!! :shake:

4. Tashaa

Tashaa Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    38
    луѓето кои дозволуваат да се донесат себеси во ваква положба да бидат марионета во туѓи раце т.е да се 2ри се НАЈМИЗЕРНИТЕ суштества на планетава земја кои јас искрено ги сожалувам.

На Ella.313 и AlanisM им се допаѓа ова.
  5. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Втора во смисла тој да има девојка а со мене да ја изневерува не доага во предвид бидејки не сакам мене да ми го прават тоа а и јас не би направила.
    Доколку јас сум девојка/жена а тој има некоја друга, ај погодете кај кого ке се навраќа секогаш?

6. ana.8

ana.8 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    51
    јас никогаш не дозволувам да му бидам фтора одам на опција се или ништо ;)

7. Bieber-Fever

Bieber-Fever Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    3
    хахахахха јас па помислив што мислите за тоа да сте 2-ра ГОДИНА :$$ shame on me XD

8. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    значи вака ако мислиш дека те сака биди со него а ако не раскини му...животот е најголемото чудо на овој свет.Денес едно утре друго

9. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Јас никогаш не сум била ниту ќе бидам втора,категорично тврдам,сѐ е прашање на принцип и колку се цениш себеси..Како си се гледаш сама себе,така и тој некој ќе те гледа.

10. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Зошто никогаш не би била втора ?

*Премногу се ценам себеси за да дозволам такво понижување

*Постои човекољубие во мене,не би можела на несреќа на некоја девојка да изградам среќа

*Кога дечкото прави дупли игри и со тоа ја понижува девојката која некогаш му претставувала центар на универзумот,тоа кажува каков безрбетник е,а таков само може да ми разбуди нагон за повраќање,не емоции,а најмалку најскапоценото чувство кое се чува за посебен-ЉУБОВТА..мислам дека доволно пишав,сѐ понатаму е одвишно да се коментира !!!

11. aprokovic

aprokovic Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    45
    A и ако несакаш да си сама, ех милиони мажи слободни на светот, на кој ќе бидеш ако не центар тогаш барем единствено уточиште.. :)

12. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Втора?? Ма нема шанси бре! Тој ли е единственото машко на овој свет? НЕ! Не си ја уништувајте гордоста, не вреди за нкој кој не ве цени и сака доволно, нели втора сте му. Немојте! Газете гордо и верувам ќе с најде некој кој ќе ве засака и се ќе направи за вас :!: 8)

13. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Треба да се ставиш и ти на такво место!Размисли како би ти било тебе да имаш 4 годишна врска,и потоа иде некоја глупача и заради неа да те остави...Мислам стварно нема смисла,тука е виновно машкото,бидејќи ако те сака нема да помисле на друга,но и крива е таа што ќе прифате да оди со него а знае дека си има долга врска...

14. lastovichka

lastovichka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Моментално и ја се наоѓам во ваква ситуација...
    Тој има женска 7-8 месеца нз точно коллку.Бев со него 2 пати значи не сакав да се смуваме само на муабет да му кажам шо мислам,ама ете бидна. Му кажав ако сака да биде толку многу со мене прво да си расчисти со женска му,па потоа да праиме муаабет.. Пак ме прашуваше да се видиме ама ја му кажав дека не сакам прво женската после јас...;)

15. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    нема шанси никако втора :shake:

16. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Нема шанси да сум 2 , прво не сакам да бидам златна резерва на некој а второ не ни сакам да помислам како и е на таа ПРВАТА...

17. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Никогаш не би дозволила на некого да сум му втора виолина ако тој ме цени и ме сеака нема да ме доведе во таква ситуација за да ај да речам на некој начин да се понижам.

18. mirna0911

mirna0911 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    18
    Ај да не се лажеме и да бидеме реални, сите сме се нашле во ваква ситуација . Повекето од одговорите што ги прочитав тука се `` не јас нема шанси , ова она`` ... Па добро кои се тогаш девојките со кои што машките изневеруваат? !Еве си кажувам јас сум се плеткала со зафатени , и тоа и во моментов сум со зафатен - и НЕ НЕ НЕ не сум заљубена , само ми е убаво со типот ништо повеке. А тој што не мисли дали ке ја повреди девојка му или слично - мене ич ама ич не ми е гајле , а па камоли јас да мислам на неа дали и колку ке е навредена и повредена. Ова не значи дека не си се ценам себе, напротив си се ценам, ама си глеам мене да ми е само убаво , во таков период сум и не сакам да се замарам со врски... И да тука некоја гарант ке ме нападне и ке ми рече : од сите машки дека сум нашла баш зафатен !!! тој после мене кај неа ке се врати. И баш ми е гајле тој дали има грижа на совест или не , кај сака нека оди што сака нека прави се додека ми е достапен 24/7 јас кога сакам и не ме замара и да не му полагам рачуни. И уште еднаш не сум заљубена само си правам да ми е убаво со него , и НЕ НЕ НЕ НЕ НЕ не сакам да и го превземам нема таква намера , свесна сум дека можеби никогаш нема да ја остави ради мене , но не го сакам тоа - ако и прави неа така и мене би ми правел , што сум јас поразлична од неа.

ПС- Очекувам да ме нападнете и да бидете цинични и иронични , а можеби и ке се подаде некоја НЕ-СВЕТИЦА ко мене !!!

Поздрав !

19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    173.974
    Нее,нема да те нападнам,никако :^) јас само ќе ти посакам убаво да си поминуваш со типот иако си му втора.
    Па еден убав ден ,можеби тука на форумов ќе бараш совет што да правиш бидејќи на типот не му е веќе убаво со тебе,а ти си останала трудна(од многу убаво што ти било).
    Абе,ајде ,убаво и било....Стари прават деца патат....Што ако еден ден ќерка ти ти каже дека момакот кој ја влечел 3-4 години има друга на која и е убаво со него?Што ќе и кажеш на ќерка ти-не се секирај ќерко,еее мајка ти на колку им е била втора....Ти си прва,немој ќе и здодее навтората па ќе ти го остави.
    Животот е тркало,само лошо е што за хирови на некои караконџули страдаат цели семејства.

20. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    исто така треба да помислиш и на тебе како би ти било да си прва а дечко со кој одиш долго време има дтора.не те осудувам твоја работа си е али пази шо праеш немој утре ѓаволот да ти биде крив.