Прво на што помислив беше втора год. средно мое не давам, туѓо не чепкам доколку мојот избраник не го дели горенаведеното мислење доброволно го напуштам, препуштам. Опцијата втора не иде у комбинација
Абе не ми е јасно тоа како можете да си дозволите да бидете 2ри ?! Имам другарка што го толерираше тоа и среќа после месеци и месеци објаснување дека сама дозволува да биде погазена и омаловажувана она сфати !!!! Бев пресреќна кога го шутна мочкото баш онака како што заслужува!!!!
луѓето кои дозволуваат да се донесат себеси во ваква положба да бидат марионета во туѓи раце т.е да се 2ри се НАЈМИЗЕРНИТЕ суштества на планетава земја кои јас искрено ги сожалувам.
Втора во смисла тој да има девојка а со мене да ја изневерува не доага во предвид бидејки не сакам мене да ми го прават тоа а и јас не би направила. Доколку јас сум девојка/жена а тој има некоја друга, ај погодете кај кого ке се навраќа секогаш?
значи вака ако мислиш дека те сака биди со него а ако не раскини му...животот е најголемото чудо на овој свет.Денес едно утре друго
Јас никогаш не сум била ниту ќе бидам втора,категорично тврдам,сѐ е прашање на принцип и колку се цениш себеси..Како си се гледаш сама себе,така и тој некој ќе те гледа.
Зошто никогаш не би била втора ? *Премногу се ценам себеси за да дозволам такво понижување *Постои човекољубие во мене,не би можела на несреќа на некоја девојка да изградам среќа *Кога дечкото прави дупли игри и со тоа ја понижува девојката која некогаш му претставувала центар на универзумот,тоа кажува каков безрбетник е,а таков само може да ми разбуди нагон за повраќање,не емоции,а најмалку најскапоценото чувство кое се чува за посебен-ЉУБОВТА..мислам дека доволно пишав,сѐ понатаму е одвишно да се коментира !!!
A и ако несакаш да си сама, ех милиони мажи слободни на светот, на кој ќе бидеш ако не центар тогаш барем единствено уточиште..
Втора?? Ма нема шанси бре! Тој ли е единственото машко на овој свет? НЕ! Не си ја уништувајте гордоста, не вреди за нкој кој не ве цени и сака доволно, нели втора сте му. Немојте! Газете гордо и верувам ќе с најде некој кој ќе ве засака и се ќе направи за вас
Треба да се ставиш и ти на такво место!Размисли како би ти било тебе да имаш 4 годишна врска,и потоа иде некоја глупача и заради неа да те остави...Мислам стварно нема смисла,тука е виновно машкото,бидејќи ако те сака нема да помисле на друга,но и крива е таа што ќе прифате да оди со него а знае дека си има долга врска...
Моментално и ја се наоѓам во ваква ситуација... Тој има женска 7-8 месеца нз точно коллку.Бев со него 2 пати значи не сакав да се смуваме само на муабет да му кажам шо мислам,ама ете бидна. Му кажав ако сака да биде толку многу со мене прво да си расчисти со женска му,па потоа да праиме муаабет.. Пак ме прашуваше да се видиме ама ја му кажав дека не сакам прво женската после јас...
Нема шанси да сум 2 , прво не сакам да бидам златна резерва на некој а второ не ни сакам да помислам како и е на таа ПРВАТА...
Никогаш не би дозволила на некого да сум му втора виолина ако тој ме цени и ме сеака нема да ме доведе во таква ситуација за да ај да речам на некој начин да се понижам.
Ај да не се лажеме и да бидеме реални, сите сме се нашле во ваква ситуација . Повекето од одговорите што ги прочитав тука се `` не јас нема шанси , ова она`` ... Па добро кои се тогаш девојките со кои што машките изневеруваат? !Еве си кажувам јас сум се плеткала со зафатени , и тоа и во моментов сум со зафатен - и НЕ НЕ НЕ не сум заљубена , само ми е убаво со типот ништо повеке. А тој што не мисли дали ке ја повреди девојка му или слично - мене ич ама ич не ми е гајле , а па камоли јас да мислам на неа дали и колку ке е навредена и повредена. Ова не значи дека не си се ценам себе, напротив си се ценам, ама си глеам мене да ми е само убаво , во таков период сум и не сакам да се замарам со врски... И да тука некоја гарант ке ме нападне и ке ми рече : од сите машки дека сум нашла баш зафатен !!! тој после мене кај неа ке се врати. И баш ми е гајле тој дали има грижа на совест или не , кај сака нека оди што сака нека прави се додека ми е достапен 24/7 јас кога сакам и не ме замара и да не му полагам рачуни. И уште еднаш не сум заљубена само си правам да ми е убаво со него , и НЕ НЕ НЕ НЕ НЕ не сакам да и го превземам нема таква намера , свесна сум дека можеби никогаш нема да ја остави ради мене , но не го сакам тоа - ако и прави неа така и мене би ми правел , што сум јас поразлична од неа. ПС- Очекувам да ме нападнете и да бидете цинични и иронични , а можеби и ке се подаде некоја НЕ-СВЕТИЦА ко мене !!! Поздрав !
Нее,нема да те нападнам,никако јас само ќе ти посакам убаво да си поминуваш со типот иако си му втора. Па еден убав ден ,можеби тука на форумов ќе бараш совет што да правиш бидејќи на типот не му е веќе убаво со тебе,а ти си останала трудна(од многу убаво што ти било). Абе,ајде ,убаво и било....Стари прават деца патат....Што ако еден ден ќерка ти ти каже дека момакот кој ја влечел 3-4 години има друга на која и е убаво со него?Што ќе и кажеш на ќерка ти-не се секирај ќерко,еее мајка ти на колку им е била втора....Ти си прва,немој ќе и здодее навтората па ќе ти го остави. Животот е тркало,само лошо е што за хирови на некои караконџули страдаат цели семејства.
исто така треба да помислиш и на тебе како би ти било да си прва а дечко со кој одиш долго време има дтора.не те осудувам твоја работа си е али пази шо праеш немој утре ѓаволот да ти биде крив.