Temata ako ne se lazam e sto mislite za toa da ste vtora,a ne sto mislite ako nekoja e vtora. Devojko,nema da te osudime zasto si go zivees zivotot,ti si go iskazala svojot stav okolu temata i tvoj zivot tvoe pravo,TVOI PRINCIPI ,samo EDEN ima PRAVO DA TE SUDI!!!
Ubavo te razbrav no toa sto go napisa deka ocekuvas da te osudat,zatoa ti rekov deka NIKOJ ne treba da te osudi,site sme samo obicni gresnici koj pomalku koj poveke.Pozdrav
јас мислам дека 99 од 100 барем еднаш биле втори и јас сум била исто како мирна чисто за занимација за мене да ми е убаво а не да се заљубам во него. штета што тој се заљубил во мене па ја остави девојката а јас јасно му кажав не па следеше она патетики ти ме скара ти вака ти така боже мој сепк кога ќе ни дојде времето и годините мислам дека не треба да одиме на варијанта ќе ја остави за мене. ако сакал ќе ја оставел до тогаш. значи сума сумарум ако е за занимација и губење време е ок ама да чекате да ја остави за вас во никој случај
mirna0911 Секако дека се работи за тоа колку дечко и ја сака и поштова неа,но види баш пресна ситуација од некни:му манав "превара" значи не превара туку тој така си мисли не се ни смував со детето, нема везе, вчера ми се јави на телефон дури бев со дечко ми тој другиот, значи ситуацијата беше следна-јас никогаш значи никогаш нема да ми се деси да фатам да молам некој да се смува со мене, ама машки како машки дечко ми крена на телефон и он исклучи.беше упорен да му се јави и збораја сакаше на секаков начин да го најди (толку изнервиран не сум го видела) а ОН другиот кој ми рече дали сакам да се повозиме малце, јас прифатив таа вечер ама САМО да се повозиме, му одговори на дечко ми со следното -ДРУГАР ДАЛИ ТЕБЕ ДА ТИ СЕ ПУШТИ НЕКОЈА БИ ЈА ОДБИЛ И ПОКРАЈ ШО ИМАШ ЖЕНСКА? (тој има женска во случај се најдов во твоја ситуација.. и сега следува да те оговараат сите на тој начин... инаку јас од ОПРАВДАНИ причини му манав превара на дечко ми, несакам да ги презентирам сега сме заедно повторно... дали ти mirna0911 сакаш да ти се случи утре другиден истото да го слушниш од повеке луѓе?? ПОЗДРАВ
Да бидам 2ра нема шанси , нема да дозволам некој да се зафракава со мене и да биде со мене само за забава ... а и ако тој навистина ја сака неговата женска нема да трча по други а ако не ја сака нека и раскине а не 2 да лаже ... не би дозволила
Еден ден сите такви ко тебе ќе сфатат дека се се враќа, дури и тоа што некому ненамерно ќе згрешиме, а камо ли вака. Јас најискрено ти посакувам истото да ти се врати и тебе, и тоа кога ќе бидеш во брак и со деца, мажот ти да си има друга а ти да седиш дома. Ајт со здравје. Пак уште и се фали пустата, а не гледа кој грев е Потсети се малку на твоите мислења на форумов па после глуми дека ти е многу убаво
Немам што да глумам , навистина ми е убаво , нит сум заљубена у него нит ништо , не знам за кои мислења поточно мислиш , ама нема везе , ако е за тоа што мислам јас , не се работи за истиот дечко , сосема нова комбинација е овој. И не се фалам , туку глеам дека ги сите кажувте како НИКОГАШ не би биле втори , па сакав да ви ја објаснам и убавата страна на сето тоа. И не се замарам со него ама баш ич , ни кај одам ни што правам , глеам мене да ми е убаво . И ДА ми се има десено и мене , дечко да ме изневерува сум го осетила тоа на моја кожа знам како е , мегутоа девојката не ја глеам виновна за сето ова , ако на тој му шета газот ( извинете на речникот) нема што друг/а да му е виновен во ситуацијата што се наога. И најискрено : Боље јас да и правам така на некоја , отколку мене некој така да ми прави!!! и ако мислите дека ако има верност у врска = гадно сте се излажале -НИКОЈ НЕ Е ВЕРЕН. Сето тоа е само глума. Знам 1000 парови што се срекни пред сите , а зад грб еден со друг си прават што стасаат.
не е он со мене ради забава - ЈАС СУМ СО НЕГО ОД ЗАБАВА . Додека вака размислувате нигде нема да стасате.
Никогаш не би помислила да сум втора некому,а камоли да посакам.Никого не сум му била мувачица,ниту некогаш ќе му бидам.Веќе сум во 5 годишна врска и знам дека него сум му единствена,а и тој мене ми е единствен така да не сакам да знам како е некому да му си втора.А за другите девојки кои што биле некому втора,сепак тоа е ниивни избор.Ниту ги поддржувам,ниту пак мислам лошо за нивниот избор. Сепак секој си има право на свој живот.
Tи се лажеш самата себе...ти ги читнав горе-доле мислењата и не ти е баш сеедно , повеќе од една год. си со истиот тип и ништо не ти значи ОК штом ти така викаш. А зошто не си фатиш некој друг, зошто не го баталиш....мислам до кога вака мислиш да се забавуваш ...млада си и се` тоа, јасно ми, ама тонеш во сопствената лага. И не те осудувам, ниту напаѓам, твој живот, твои правила на игра. Поздравче
Уште ЕДНАШ!!! Не е истиот тип. Сосем друга приказна беше тој претходниот кај што не ни знаев дека таа постои. Сватив дека не ми е место со него , да признавам у претходниот бев заљубена - МИСЛЕЈКИ ДЕКА Е САМО МОЈ. Гадно се изгорев.
А зошто пак ја повторуваш приказната....зошто пак се петљаш со зафатен дечко? ....не те разбирам ... Нема везе, не сум до толку радознала. Уживај
Аха да сфативме дека ти си со него ради забава само не ми јасно што постигнуваш со тоа на некој да му ја расипуваш врската .. а и да ти со твоето размислување ке стасаш далеку ај стави се ти на местото на неговата женска и ке видеш дека нема и на тебе да ти биде убаво ама како што сфатив не ти е ни гајле за никој ама не е битно секој си има право на свое размисување ако мислеш дека така треба така прави што да ти кажам
Ако он не си мисли на врската негова , јас па ич нема. да глумам светица нема . Добро бе , мајка му стара , ако сите тука што сте на форумов сте против ова , кои се тогаш девојките што се НЕСВЕТИЦИ??? Стварно глумењево ви е претерано . Ама знаете што е полошо , кога ке паднете без да знаете на некој таков и да ве измота убаво , да ви глуми само ваш дека е, да се заљубите - памет да изгубите и на крај да ви рече - А ШО МИСЛЕШЕ ДЕКА СИ МИ ДЕВОЈКА? епа имам мал милион такви примери. Тогаш не знам на кој ке му биде сеедно , дали мене што си терам мене да ми е убаво и не играм со срце , или на вас што ке бидете изиграни до коска. ДОСТА БЕШЕ НА ТЕМАВА ОД МОЈА СТРАНА. ОЧИГЛЕДНО СУМ ЕДИНСТВЕНА ИСКРЕНА .
не си! тотално те подржувам. ако некој не мисли на врската зошто јас да мислам за него? и не секогаш мора да значи дека ќе ја расипеш врската. може и во тајност нели? само да напоменам НИКОГАШ НЕ СУМ БИЛА НИТУ ЌЕ БИДАМ ВО ВРСКА СО ОЖЕНЕТ ЧОВЕК а и еден апел до другите да не го прават тоа. единствен кој најмногу ќе страда во ваков случај се дечињата
Не сум била втора меѓутоа имам другарка која е втора еве веќе 2и пол год. Тој е женет има дете а го очекува и второто, на почетокот другарка ми велеше дека не е заљубена дека со него е само за забава и оп се заљуби тој карактерот го смени почна да станува многу љубоморен да ја навредува да ја малтретира и еве сега другарка ми вели дека не може да да отргне од него Тажна приказна таа толку го сака што иако вели дека е крај секој пат кога ќе ја побара таа попушта и заминува. Таквите како овај батко одат само за забава и Господ ќе ги казни што само прават деца и ги оставаат жените да дремат домаа. Толку многу имам разговарано со другарка ми уста ме заболела ама не не и не разбира дека тој ако беше вљубен во неа немаше да биди втора и дека ако неговата сопруга разбери з анеа ептен ќе ја оцрни низ градов а таа можеби ќе се се смири со сопругот само кој како си одлучил нека си го тера животот, јас на пример нема да си дозволам да бидам втора повеќе би била прва и единствена .
Не бре таман работа женет , ти од Бога се забранети. Па уште некој со деца, скарај било. Башка не ни сакам да му расипам нека си биде срекен со девојка му, се што си сакам ми пружа. И глеам дека ние НЕСВЕТИЦИТЕ ретки сме биле , секоја чест на вас светиците Ве жалам у која заблуда живеете дека све на околу е розово