Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што мислите за тоа да сте втора?

Дискусија во 'Сингл' започната од independent, 22 јануари 2010.

1. Kiara

Kiara Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    9
    И јас сум за тоа дека не смееш да дозволиш да бидеш „таа другата“. Fuck off дај му, не му дозволувај да си крева акции и да мисли дека му се може се. Он нема да ја откачи се додека може да ве има двете, логично нели?

2. eleni23

eleni23 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2010
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    23
    A ako navistina te saka i mu znacis pojse od nea, ke go doznaes toa koga ke bidete razdeleni, mozebi togas ke se potrudi da prevzeme nesto..Ako vi bilo sudeno da ste zaedno, moze ke se sluci i cudo vo idnina;)

mi se dopaga ovaa misla i mislam deka e vo pravo.ako treba da ste zaedno, sudbinata ke si najde nacin :))

3. miamateva

miamateva Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2010
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    22
    Еве замисли дека и раскинува на таа...Се фаќа со тебе...имате врска...Од кај ќе бидеш сигурна ти дека ти не си му единствена? Моментално оди со неа 3-4 години и пак има некоја хемија он со сосема друга женска (у моментов таа си ти)
    Од кај ќе знаеш дека ќе биде искрен со тебе? Подобро е што не го сакаш ! И не се заљубувај во него ! само другари ! ;)

На Ella.313 и trtla им се допаѓа ова.
  4. faca

faca Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Сум била во твојата ситуација, т.е. со мене беше скоро секоја вечер во град. Заглавувавме до 4-5 часот наутро и ни беше супер. Ама тоа беше само некое време. На време се освестив. Гледај и ти да го направиш тоа. Едноставно игнорирај го, не му се јавувај кога те бара. Мене многу ми помогна другарка ми. Многу е полесно кога имаш некој близок за муабетење и за некое време ќе го заборавиш. Или ако не пробај сериозно да поразговараш со него, навистина немаш што да изгубиш. Само така ќе му ставиш на знаење дека вашата ситуација не ти одговара и дека си спремна да продолжиш понатаму па макар и без него

5. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Se dodeka ne sfakas nisto seriozno i si svesna deka nema idnina, verojatno ne e strasno (za tebe). No ako pocnes da stanuvas posesvina, ljubomorna, da se sekiras, ednostavno receno da se zaljubuvas-e togas e i te kakov problem :?

На ane1989 и sWeEt.PoiSoN им се допаѓа ова.
  6. MilaAAa

MilaAAa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Hmmm nova sum vo forumov pa eve mislam deka se pronajdov vo ovaa tema...
    Razmisluvam veke podolgo vreme i ne znam dali e vo mene problemot pa zatoa baram soveti od vas.Vaka...imav dve godisna vrska,ne znam dali bese ljubov ama bevme zaedno,raskinavme mi bese tesko ama eve posle 1 god go zaboraviv skroz i sega mi e seedno.E problemite mi nastanaa posle raskinuvanjeto...Pocnav da se gledam so drugi momci i sakav da se zaljubam...sakav da imam vrska no na site im naogav mani.Premnogu sum smenena posle dolgata vrska i ne mozam da si fatam decko.Ne znam sto e problemot,nekako nikoj ne me svaka za ozbilno vsusnost jas samata se postavuvam kako neozbilna zs posle mislam deka i da se zaljubam nema da mi bide tesko.Se gledav so eden okolu 7 meseci si fana zenska,sega pred nekoe vreme pocnav da se gledam so drug i mi bese ubavo...i toj si fana zenska :( Ne znam na momenti se custvuvam mnogu glupavo a nikogas ne priznavam na drugarka ili na nekoj so go poznavam deka mi e tesko sekogas gi krijam cuvstvata vo sebe :worried: Ako mozete dajte nekoj sovet :)

На trtla му/ѝ се допаѓа ова.
  7. miamateva

miamateva Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2010
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    22
    значии...буквално истиот проблем го имав.Го шо прочитав горе на сите си им наоѓала мани...па нормално дека нема човек без мани,мораш да ги гледаш убавите работи кај личноста.И јас сум затворена личност како тебе но сватив дека ако си затворен,самиот себеси си зборуваш и немаш најблизок,затоа довери и се на твојата најдобра другарка (или најдобар другар)...довери се на некој шо стварно му веруваш ! Кажи му се на некој шо мислиш дека ќе те разбере како се одеќаш.Искажи ги сите свои чувства и мислења и ќе видиш дека кога ќе се отвориш ќе ти биде мнооогу полесно.А за тоа дека сите те гледаат како неозбилна,тоа е затоа шо можеби си цело време насмеана и делуваш бесчувствителна,покажи малце осетливост и ќе видиш...А тоа шо е твое ќе си дојде,само треба малце време...поздрав и пиши ;) :)

8. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.324
    Допаѓања:
    4.778
    Не би сакала да бидам никогаш втора личност на некого .. зошто никој не го заслужува тоа ! не сум до толку очајна па со секоја цена да го добијам тој што го сакам .Никогаш ама никогаш нема на тој начин да дозволам и да се омаловажам себе си .. или се или ништо како што пиша Lilit ...

9. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    не би сакала на бидам втора, колку и да сум заљубена, не би дозволила :)

10. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    2ра.............................?????? Неееееееееее!!!!:shake: :shake: :shake: :shake:

11. elizabeta2us

elizabeta2us Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    pa normalno bre sekogas treba da se bide prv vo sve ....:)) pozdrav

12. SunFlower94

SunFlower94 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    362
    2ра?? НЕ сигурно..како јас што сакам никој да не ми се меша во врската..така и јас не би се мешала во туѓа а башка и долга..па да пропадне поради мене..

На Ella.313 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    точно...
    бегај од него додека не се заљубиш... после тоа е многу тешко

14. malecka.16

malecka.16 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    22
    Колку и да го сакам НЕМА да се согласам да видам 2ра! За мене тоа е понижување на личноста. Ако тој навистина ме сака ќе биде само со мене, нема што да се криеме и да му бидам резрва. :)

15. Mandarinna88

Mandarinna88 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2010
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    116
    Ееее најдраги мои девојки, јас би сакала нешто да споделам со вас, веќе ве чувствувам блиски :$ ..
    ЈАС, таа што цел живот се "бореше" со "вторите" кои случајно или неслучајно се мешале (или НЕКОЈ друг го иницирал тоа), доживеав нешто многу непосакувано. Имав едногодишна врска ( до сега втора и најдолга) за која по форумов веќе имам пишувано. Но тоа сега не е тема.. Веќе има пола година како сум сама.
    До неодамна се гледав со момче кое исто така раскинал во ист период како и јас, и тој беше сам.. Ме убедуваше како сум му помогнала многу во врска со опоравувањето, дека кога е со мене ужива, дека сум посебна и дека чуствува некоја посебна хемија со мене. (Верувајте во тој мој очај, тоа што го слушав ми беше повеќе од потребно). Тој излегол од подолга врска од оваа мојава. И така ние очајни двајцата на крај испаднавме заедно. На почетокот се беше одлично, но со тек на време почнав да заблежувам дека му пречи ако одиме на места каде што е можно таа да не види и слично. Не треба тој да ми потврди за да сфатам, нели ?
    Тажно, но токму кога јас почнав се повеќе и повеќе да се топам на неговиот поглед и допир, паралелно добивав знаци од другата во мене: НЕМОЈ НЕМОЈ НЕМОЈ! - Џабе.
    Не ми е криво што не сме веќе заедно. На нашето веќе од почетокот му беше пишан крајот однапред. Но конечно ( :| )искусив нешто друго освен љубовно разочарување, а тоа е КАКВО Е ЧУВСТВОТО ДА СИ ВТОРА! Можеби во буквална смисла не бев,но во неговата глава бев сигурно!Не сакав да разговарам со него во врска со ова, бидејќи знаев дека нема уште долго да трае нашето, па на крај краева, сакав барем на смирен начин да си кажеме, "Среќен пат, довидување.. Се најубаво во животот" ..

-На крај само сум "побогата" за уште едно искуство, а и се освестив дека некој што толкаво значење има за мојот живот не можам со КЛИН да го избијам..

Ова што го искусив на никого не му посакувам девоки, премногу е ... понижувачки. САмо се надевам дека некој кој има слична приказна, ќе го види ова и на време ќе се ослободи од таквото момче. Ако ништо друго барем да го остави некое време да сфати што и СО КОЈ всушност сака (да биде).

:* P.s. Се извинувам за џиновскиов пост !! :lol:

На LakeGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mandarinna88

Mandarinna88 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2010
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    116
    Vo kontekst na ova, sto e mozno pobrzo stavaj kraj na taa ekskurzija... Ostaj gi, ako na nea i pravi taka, koja e garancijata deka utre ti nema istoto da go iskusis. Nemoj, jas se plasam od karma. *-*-*

17. Fajfer

Fajfer Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Bev vtora izvesno vreme(2-3 m),ali mu staviv kraj na vrskata.Bese dolga vrska,posle edna od mnogute karanici imavme pauza od nekoj mesec,pa si najde devojka vo meguvreme.Ionaka ne bese vrska so nekoi zadni nameri,ali ednostavno mu rekov da bira...ili..ili....Ne moze mene nekoj da mi kazuva koga da krenam telefon,koga da go baram,vo koe vreme od denot, da ne slucajno devojkata bila do nego...Ne fala....Ednostavno mu rekov...koga nema da si so devojkata,javi mi..i pod uslov da si podobren....Ako resis da si so nea so sreka neka ti a,ali mene zaboravi me! :tmi:

18. angelataaa

angelataaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    neznam dali ke se soglasite no mene ne me interesira dali sum vtora...ne me interesira dali me vara...ako e so mene bez razlika uste kolku + ima mora da custvuva neso belki nema da bide so mene ako mu se gadam na primer...baska kolku i da gi ima na kraj moj e i drugo niso ne me interesira...bas zatoa ne sum u vrska so deteto imam sloboda kako on taka ja ama koa ke go pobaram mi se crta pred mene muahahaha :devil: ..mislite li deka bar malku sum u pravo??!! :wasntme:

19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.094
    Воопшто не си во право. Ни малку. Не знаеш што е љубов, затоа така зборуваш. Ќе видиш како е кога ќе сакаш некој и ќе сакаш да биде само твој и ќе полудуваш од помислата друга да го допира, да ги бакнува усните што ти ги бакнуваш. Е тогаш пиши тука и кажи дека не ти е гајле со колку е.

На Saniche19 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Да бидам на некој 2-ра ? Нема да трепне , веќе ќе е 2 метра под земја . Со лавица нема играчка :!: Како бе немаат осет некои луѓе? Повредуваш некој , после имаат страв да се впуштат во нови врски , одново да почнат .. само смртна казна за тие . Во која земја имаше казна за неверство не знам .. зашто тоа да сум втора некому мене ми е неверство . Да им дојде памет на таквите треба . :)