Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што мислите за тоа да сте втора?

Дискусија во 'Сингл' започната од independent, 22 јануари 2010.

1. Maca31

Maca31 Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    девојки...први, втори, трети кои и да сте по ред зошто прво не се запрашате зошто машките ако доволно ја сакаат првата посегнуваат и по втора и трета во некои случаеви?! Ако сакаш некоја личност премногу и ја цениш и ти е убаво зошто би имал втора?

На princess5, srcekrsacka и UUUUU им се допаѓа ова.
  2. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.084
    оти повеќето машки не ни знаат што е љубов :emo:

3. Anne.B

Anne.B Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    51
    Искрено, премногу се сакам себе си за да му бидам втора на некој. Од толку слободни мажи на светов, нема потреба да му бидете златна резерва на некој идиот што не знае што сака.
    Не се криви мажите што жените не знаат да се ценат, тие само ја користат понудената шанса.

На crazylady, sofijanoka и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  4. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    во мојата околина имам случај кај што она е мажена а он женет си се гледаат и ич мака си немат тоа ти да видиш :x :x

5. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Не би дозволила.
    Ако сака некоја машкото тогаш само со неа ќе остане, само една ќе биде.
    А не и 2ра и 3та.

6. BadBitchBomb

BadBitchBomb Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    93
    Епа гледај, не подлегнувај на канџите на такви мангупи. Тие можеби си здосадиле и сака да смени малце ама како што прочитав погоре имаше напишано минатото ќе ги врзи, па многу јасно. Но сватете дека вие ќе бидите обични играчки и никогаш нема да ве сакаат така како првите....Ем ти ќе се чувствуваш како девојка која расипува врски, ем нема да го добиеш очекуваното ;) :)

На Miss.M5 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Не би дозволила никогаш!

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Во моментов посакувам да сум... :( ;(

9. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    некаде читав скоро-во психата на секој маж е да има харем
    мазен и пазен, чуван на дланка од неколку девојки жени-звучи прекрасно за посилниот пол
    ама ретко која девојка/жена би можела да го издржи тоа дури и во Муслиманскиот свет каде тоа е горе-долу вообичаена појава а поединка која се почитува не би си го дозволила тоа-да не биде почитувана ценета и сакана од момче или маж :!:

10. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    верувај ми знам како ти е и јас нокеска солзи леев за еден дечко што дефинитивно не ги заслужува :!:

11. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350

И јас.... :(

12. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    ^ Ги видов..беа среќни..
    Посакувам барем за момент јас да бев на нејзино место..
    Барем уште еден пат да го прегрнам..
    Доволно ќе ми биде..

На missfortuna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Бев еднаш и никогаш повеќе... и доколку можам да го вратам времето никогаш нема да го дозволев тоа. :!:

На loveIan му/ѝ се допаѓа ова.
  14. yonce

yonce Активен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2014
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    13
    I was, once :!: И тогаш бев толку "заслепена" што и не ми сметаше. Барав забава, а тој ми ја нудеше.
    И сега би можела да бидам само под услов да не се вмешаат емоции. Тогаш е лошото.

15. loveIan

loveIan Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    61
    Been there, done that. Не ви го посакувам ова искуство. Веке подолг период сум со некој кој сум му во прв план, кој не се крие кога е со мене. Кој ме почитува и сака, кој иако нема да се видиме еден ден му фалам. Девојки не дозволувајте некој да манипулира со вас, ако некој сака да биде со вас, ке најде начин, време. :)

16. fairy90

fairy90 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    141
    Никогаш не сум била 2 ра и нема ни да го дозволам доколку знам дека има некоја пред мене или и после мене како и да е,на тоа одма се става крај нема да прифатам нешто што е мое да делам со никого,не сакам ни предмет а камоли нешто друго,туго не сакам мое не давам.

17. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Don't make me sad,, don't make me cry ;(

18. Loss

Loss Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    14
    Никогаш не дозволувај да бидеш втора.
    Знам како е, на почетокот ќе сакаш само да се забавуваш со него и воопшто нема да ти смета тоа што си втора, но со текот на времето ако се заљубиш во него ќе ти биде многу тешко на крајот бидејќи тоа нема да трае многу долго.
    А и верувам дека секоја девојка поседува доволно квалитети да биде ПРВА!

19. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Втора? Не се родил тој на кого ќе си дозволам да му бидам втора, а нема ни да се роди. Нема изговори го сакам она ова, љубовта е за двајца се знае. Се ценам себеси до толку за да сакам само мене да ме има во срцето, само јас да го допирам и гушкам. И тој ако не му смета да бидам во сенка на друга жена, не ме сака доволно. Јас стварно не сфаќам како се задоволуваат со тоа да бидат втори виолини и им дозволуваат да ги тешат со тоа „иако сме во брак, јас немам ништо со неа, не можам да ја оставам, детето ова детето она, па ќе се отруе.....“

И да, се ова може да се пресече од корен уште на самиот почеток доколку знаете дека е зафатен, така да нема изговори „ама го сакам веќе, касно е, не можам без него“.... :tmi:

На crazylady, Umbrella22 и blueeparadise им се допаѓа ова.
  20. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Нема што да мислам се што мислев се изјаснив и во други теми.
    Да бидеш втора значи да не се почитуваш сама себе, а ако ти не се почитуваш како да те почитува друг? Тој женска му ќе ја води во кино на кафе ваму таму со мајка му на ручек а кога ќе му стане досадно ќе те вика тебе за забава. Работата е таа. Колку е подолга врската толку е потешко да се раскине, а и се работи за навика толку време со некој и сте споделувале се и тоа туку така не се прекинува. Затоа не се лажете тој да ве сака вас ќе ја остави девојката и ќе биде со вас. Ама му скиснало и сака малку забава ете. Сеедно на крај вие ќе сте таа што пати а тој ќе си ужива со девојката.

На exoticgirl му/ѝ се допаѓа ова.