Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што мислите за тоа да сте втора?

Дискусија во 'Сингл' започната од independent, 22 јануари 2010.

1. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    4.773
    Веќе 20 минути се мислам што да напишам затоа што темава ми е болна... Во секој случај ќе кажам дека многу е лошо да си 2ра. Исто така ќе кажам - од оној најмалку што очекуваш да изневери, парче ќе прави наоколу додека женската седи дома и мисли колку перфектен маж има до неа. А уствари има мало маженце што незнае што сака.

На EMoonlight, bubac и crazylady им се допаѓа ова.
  2. luci22

luci22 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.502
    уфф 2-ра или “second chance“,
    сум осетила од бившиот како е..
    ова му доаѓа нешто као “праење будала у здрав памет“, (бар кај мене така беше).. иначе никад не би дозволила да бидам 2ра... али ете бидна, шо бидна!
    нек‘ си е*е мајката,
    искрено не му посакувам на никој да се најде у таква ситуација.....
    Додека он ти праи филмови и ти обеќа свашта, си оди со некоја си гуска која си ја мува (додека ти незнаеш), а те чува као резерва.. па ако не биде ништо со гуската нели тука е “будалата“ којашто вечно ќе чека и ќе трпи и дрнн дрнн дрннч, аха али гадно си се заеба лиглето!

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  3. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Ми се гади од самата помисла на ова , а не па не дај Боже да бидам во таква ситуација. Прво тие што го дозволуваат тоа во случајов ВТОРИТЕ , дали се ставаат во кожа на девојките кои не ни помислуваат каков идиот е нивниот партнер и што прави. А и се се враќа , така да очекувајте и вас да ве повредат на овој беден начин...

4. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Не сум се нашла во ситуација да бидам број 2 на некој, односно да ја изневерува девојката со мене. Се надевам дека никогаш нема да се најдам, не сакам да се чувствувам искористено и да повредувам друг со своите постапки.

5. exoticgirl

exoticgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2014
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    268
    Сум рекла дека во животот не е убаво да кажеш 2ти НЕ за нешто,ама за ваква ситуација и илјада пати ќе кажам огромно НЕ...Можам да паднам во многу искушениа ама во вакво не..Зошто да бидам нечија втора? За тој да си го прави кејфот со мене и после да ме шутне и да си продолжи со таа што ја сака,а мене само да ме мота...И верувајте не е глупава девојката му,бидејки таа ништо не знае логички ако знае ќе му раскине,по глупа излегува таа 2рата бидејки по некогаш и свесно се впуштаат во ваква ситуација.И незнам како не се почитуваат самите себе,да бе тој да си шета со женската,на забави,семејни слави,мене да ме бара кога ќе му се дигне Стојко со извинение на зборот..Додека ние малце не им покажеме заби на такозваните мажи наши,тие нема да се освестат,затоа девојки доволно вредиме за да бидеме некому ПРВИ И ЕДИНСТВЕНИ.

6. Milena-111

Milena-111 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    12
    знам дека нема да биде убаво ова сега што ќе го напишам но тоа е тоа.... имено јас сум голем противник кога е во прашање изневерување или пак тоа да бидам втора на некој.. но ете несакајки се случи и тоа не знам ни јас како... имав многу долга врска која од Х-причини прекина пред извесно време... дечко мување и слично не ми паѓаа на памет.. но ете случајно запознав човек кој ме привлече на некој начин... но ете го проблемот има девојка со која е мислам 2 години. значи тој беше иницијатор за се .. тој ме бараше и сеуште ме бара ми пишува се гледаме а девојка му не ја ни спомнува.. вика како сака да биде со мене ама ете имал девојка и слично... значи никогаш не сум сакала да бидам во ваква ситуација и стварно е многу незгодно меѓутоа мн ми е страв што ако почнам да чувствувам нешто повеќе за него.. што после тоа... значи од една страна сакам да прекинам се со него од друга не сакам зашто стварно ми е мн убаво со него а осеќам дека и он исто се чувтвува и дека и на него му е убаво со мене... затоа мој совет е не ја правете мојата грешка бидете едни и единствени не дозволвајте никогаш да сте втори многу е лошо чувството...

7. nadja29

nadja29 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2014
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    342
    Се согласувам со тебе никогаш да не ја правете грешката да бидете втори на некој,пошто на крај само вие ќе патите и никој друг,тој пак ќе си остане со неа и ќе биде среќен

8. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    490
    До сите втори имам само едно да кажам: Никогаш (многу ретко) нема да ја остави девојката за вас бидејќи многуу е потешко да се раскинат тие врски

9. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Непотребно се потресувате за вакви работи. Особено кога ќе слушнам муабет дека ако си втора си немала достоинство, е стварно не го сфаќам драматизирањето. Чудно е како толку различни работи се поистоветуваат, ама добро, шта чеш? :^)
    Работата е што некои девоки сакаат да се први но прифаѓаат да се втори - тоа е проблем, се слагам. Ама ако јас го гледам дечкото онака пролазно зашто би ми сметало која сум? Ќе си го истерам кејфот со него па нека брка тој работа после со девојка му.
    На насловов на темава јас би одговорила: Ако ми одговара да сум втора, би била.
    Негова врска - негов проблем, нема зошто втората девојка што наводно ја расипува врската, да му ја мисли.

На luci22 и Daleron им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Не ми се дискутираше.
    Но гледам сте пишале од полесната страна се гледате со дечко кој има девојка и како би изгледало сето тоа од таа перспектива. И сега женското пак е криво. А машкото достоинство не се прашува така?
    А сега да ве прашам што кога се гледате со дечко а дечкото има друга девојка со која иде со години а вие незнаете?

11. nadja29

nadja29 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2014
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    342
    Многу е мала шансата да не знае дека тој има девојка пошто 21век сме нели сите ставаат на фб статуси

12. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Тогаш е веќе друго... Во тој случај не е виновна ВТОРАТА. Како и да е најголема вина има машкото , али јас не би направила нешо такво свесно. А ако дознаам дека некој си поиграл на тој начин со мене ќе дознае и ПРВАТА.

13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Џабе не се рекло „Никогаш не вели никогаш“ Убаво рече @Madam-A , ако ти го прави ќеифот зошто да не. Зошто секогаш се обвинува 2-та.
    Каде се лиглевците во случајов кои што не знаат да си го закопчаат шлицот?
    Дискутабилно е многу ова прашање, не еднаш сум видела во животот да ја остави девојката и да биде со
    2-та. Автоматски веќе е 1-ва. Па пота осудување еве ја к**вата, му ја расипа врската.
    Не мили мои не му ја расипала тој сам си ја расипал, па ако му било толку убаво со првата немало да има 2-ра.

На tessie, Madam-A и buba4e89 им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Грешка си. Он може да има два профила. И на едниот да ја има блокирано девојка му.

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  15. TheIdealMe

TheIdealMe Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    89
    Прво кој што сака нека си прави, јас или некој/а друг/а ако напише свое мислење сигурно нема да го смените своето. Јас не се сложувам со некои девојки што пишале мислење пред мене. Како би било вие да сте прва а тој да ве прави будала со некоја друга или туѓите маки помалку болат?! Кругот се врти еден ден може и вие да бидете во таа ситуација и ке видите што е потешко. На темата мислам дека секако највиновен е ТОЈ, потоа втората (под услов да знае, што мислам дека е ретко кад тад ке дознае). Ако втората сака да биде со некој што има друга а и тој сак да биде со неа има многу лесен начин, ке раскине со првата и завршена приказна. Во тој случај првата нема да биде повредена а втората ке го добие тоа што го сака... Е сега изговори има мал милион и ништо ама баш ништо не оправдувам. Ако сум во ситуација да бидам втора ке му дадам ултиматум или јас или таа! Не се правете при очи слепи, а пак да не зборуваме за последиците кај другите луге и нивните мислења за вас (штомене лично не ме импонира- сеедно е, но еве некому нема да му биде).Штета што лугето паднаа на ова ниво, жал ми е, колку би било поубаво сите да се рабираат, сакаат и ценат ама јок општесвово е за во аут...

Последна измена: 5 ноември 2014
    На fificaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Додека работата е врска а не брак се е во ред и до некаде оправдано. Ако си била прва и нашол друга има лек, го откачуваш одма. Ако тој има девојка а ти се согласуваш да се забављаш и покрај тоа, уживај додека можеш, сам си бараш сам си добиваш.
    Нема да патам во животот ако дечкото ме изневерил, ма ич нема да го сметам после тоа дека постоел во живите а не пак да плачам.
    На крај се се сведува на желбите потребите и интересот. На многу луѓе се друго им е пред љубовта, така да неможам веќе да се разочарам од никој, оти знам дека никој никому нема да му се посвети 100%.

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Тоа е така бидејќи љубите без разум и онака ноншалантно го прифаќате она ,,Љубовта е слепа'' Епа драги мои, слепа ќе биде, ама само ако вие сте затварале очи и сте дозволувале да ви се случува такво нешто. И дека не сте сакани е само ваша и ничија вина! Најчесто се случува ова затоа што многу од вас се површни. Не ми се лутете, не генерализирам само констатирам врз основа на она што јас досега сум го заклучила за повеќето жени кои прифатиле свесно или несвесно да бидат втора виолина. Никогаш немале длабок разговор со парнтерот, се се` сведувало на секс и 2-3 оргазми, и за тие неколку оргазми биле спремни наивно да ги проголтаат сите негови изговори. Па така, на прашањето каде беше кога ти ѕвонев вчера, веројатно неговиот одговор ќе биде ,,Бев со другари на фудбал'' ,,Ми се испразни батеријата од мобилниот'' или ,,Заглавив со еден другар на кантер'' Вие овие фрази никогаш не ги прифаќате со резерва, и тука е вашата грешка. Не викам дека треба да бидете посесивни кучкетини или контрол фрикови која 24/7 ќе го пратат партнерот, ама ако нешто не ваља се гледа уште од старт и не ми е јасно како е можно да не забележите?

За оние кои знаат дека се втори, и свесно го прифаќаат тоа поради немоќ за заземање став имам неколку мислења. Или се потајни садисти, па сакаат да бидат повредувани за да патат. Или не се замараат (уво ги боли), туку само гледаат да си го истераат својот ќејф дур не начекаат боље прилика... Или третиве - не сакаат да се обврзуваат бидејќи имаат еден или повеќе партнери (налутете ми се али според мене е ова сосем прифатлив компромис), во случај еден од партнерите да има девојка/дечко а притоа да оди со вас.

Во секој случај несфатени ми се и едните и другите.
    Затоа накратко ќе го споделам своето искуство бидејќи еднаш одамна пред нешто више од четири години се најдов во слична ситуација и не можам да кажам дека не бев повредена бидејќи бев но, тоа траеше само неколку дена, дур не сфатив дека ама баш ич не вреди и дека не ми е потребна врска за да бидам комплетна!
    ...У кратки црти, дечкото со кој што идев некои месец дена, си имаше и претходно врска која беше во моментален прекин, заради неразјаснети околности, а тој ме мафташе дека е готово засекогаш. Јас низ тој сплет на околности се најдов во ситуација да ради друштво почнам да излегувам со него (пошто сите беа као парови нели ја да не останам покуса, со празни руки). Ама видов дека не вреди да си ги погазувам своите принципи за никој и ништо, башка не го ни сакав повеќе ми беше криво што егото ми беше повредено. :D Па така, фино лепо му раскинав со отворени карти откако на роденденот на мојот најдобар другар во станот ја донесе неговата бивша која никад не била бивша уствари. На пат кон дома у фаца му ги отворив картите и му реков дека нема да дозволам да прави будала од мене. Со викање и едно студено чао ја завршив средбата, за следниот ден типов да се понаша како никад да не сме ни биле заедно уствари. За краток период и се потврдија моите сомнежни бидејќи се вратија во врска со бивсегашната, се до моментот додека типкава не си најде боље прилика па го одјеба како ѓубре на депонија. :D
    За инат пошто бев детиште го изругав и раширив пуно озборувања за него кои у најмала рука беа вистинити! Затоа денес не ни може да си најде женска, и е вечно слободен.
    Сума сумарум, поуката која ја добивата од ваквите врски, нека ве очаја да станете курви проклети се дур не најдете некој во кој ќе препознаете квалитет, и љубов за која вреди да се жртвувате. Ваквите свињетини ко од шала ќе ви бидат поминати, и ќе имате искуства мање више кои само ќе ви помогнат у будучност да станете порезервирани и да најдете баланс во се`. :nod:

Последна измена: 5 ноември 2014
    На trlala и Marossa им се допаѓа ова.
  18. nadja29

nadja29 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2014
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    342
    Добро ако се од исти град што тогаш?Нема да дознае втората дека тој има девојка??И ако не се од исти град може да дознае

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Ако е некој итар лисец тешко.

20. nadja29

nadja29 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2014
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    342
    Кога се сака се се дознава ,колку и да крие ,вистината секогаш излегува на виделина :)