Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што мислите за тоа да сте втора?

Дискусија во 'Сингл' започната од independent, 22 јануари 2010.

1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.992
    Допаѓања:
    135.279
    Ако на некој што поминал толку време со некоја, блиски се, се сакаат и не му е гајле, зошто мене би ми било гајле за некоја што не ја знам. Ајде да не јадиме ради сочуство за гладните у Африка?

На BoyL му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Si-lala

Si-lala Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2014
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    21
    Сакав премногу, тогаш дојде друга и заврши се.
    Што ми се врати мене? Што? Тоа што сакав наивно, безусловно, тоа што сакав вистински? Со ова го заслужив да бидам изневерена?
    Некогаш ни се случуваат работи кои не сме ги заслужиле, и вака и онака да направиме.
    Silver за жал денеска дојде такво време, или ќе газиш или ќе бидеш згазен....

Нема да одговарам на ова прашање дали би била втора, се е до моментот, сите во себе имаме слаби точки, ама на некои кои се долго време заедно, не би имала смелост. Ама бар засега сум премногу чуствителна, пред да го направам тоа ќе се потсетам мене како ми беше.
    Ама со сигурност би била втора на дечко на девојчето што испадна со мојот бивши дечко.

На fallenangel и Spidy им се допаѓа ова.
  3. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Од толку слободни мажи на универзумот, да му бидеш на некој втора? тоа ми е несватливо , пу пу скраја да биде, не би посакала да ми се случи вакво нешто, да си ја изгубам гордоста и почитта кон себе за да задоволам некој мачо кој сака да врти 2 во исто време аха да :D девојки лоша е таквата ситуација и дајте почитувајте се малку , зошто некој да ви дојде кај вас а пред тоа се лигавел со девојката или сопругата ?

На moneni и fificaaa им се допаѓа ова.
  4. Strumfeta17

Strumfeta17 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    132
    @Rama А, што ако баш тој ти се допага и никој друг? Не те разбирам како велиш од толку машки, зарем би одела со било кој? Општо познато е дека неможеш да се натераш со сила да сакаш некого ниту да несакаш. Единствено решение е да влезеш во шема со него и да се надеваш дека од втора ќе станеш прва и единствена.
    Нели е глупо да го препуштиш дечкото на друга без борба? Барем јас така размислувам.
    Зошто да ја изгубиш гордоста само затоа што си втора? А, што ако ти си со некој тип и тој се фати во мегувреме со друга, и од него ли ќе дигнеш раце? Ако така се откажуваш лесно на крајот за тебе ќе останат само оние кои никој не ги сака.

На okcenzi и Daleron им се допаѓа ова.
  5. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Јас сум таков карактер, си кажав првенствено дека не сакам да ми се случи мене, и после набројував пример да не се случи на никој :) и да, би се откажала од некој кој го сакам ,кој лесно ме заменил со друга, во душата ќе плачам ќе умирам ама нема да го молам, не сме сите луѓе исти . Има поговорка надежта последна умира, ама некогаш и умира да знаеш.... можеби го свати доста лично постот , да не се прозиваме веќе , очигледно е дека дијагонално се разликуваме во мислењата, да не се разбереме погрешно :D

На moneni му/ѝ се допаѓа ова.
  6. feemina

feemina Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    12
    kengurite sto skokaat od krevet vo krevet ne zasluzuvaat vnimanie i sreka.Bori se, ne se otkazvaj,kako ne be,samo izmacuvaj se i pokasno pak se se sveduva na isto.toj sto si e takov , takov ke si ostane,svrljac.vo ljubovta postoi edna vistina:Pusti ja na sloboda,ako ti se vrati ,tvoja e ,ako ne,nikogas ne ni bila....
    PS.se se plaka se se vraka vo ovoj zivot, samo trpenie.

7. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Скроз вина има и мажот. За тоа не ни дебатирам.

Ама, колку глупав пример ти е со гладните во Африка. Имаш гладни околу тебе, во соседството, во градот каде живееш валда? Е, нив помогни им ма.
    Зошто некој да трупа храна, да се прејадува, а некој да гладува?

Зошто некој нема маж, некоја со по тројца?

И скроз ми го мена муабетот. Ако ти сакаш да си втора дупка на шупелката, слободно терај си со таков став.

Јас се ценам себе си и никогаш нема никому да му будам втора. Имам чест, образ, достоинство.

А, и не сакам да се мешам во нечија врска. Сочуствувам и со таа жена, која утре може да е сестра ти, мајка ти или да си ти самата.

На anina и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.992
    Допаѓања:
    135.279
    Може не викам не. А ако си прва, покрај тебе има втора, а ти не знаеш? Тоа како се брои?

На BoyL му/ѝ се допаѓа ова.
  9. angeloflove

angeloflove Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    AKO SI VTORA KE IMA I TRETA SIGURNO ..eee mashki debili ama nie zenskite sme si krivi kako be vtora...toj ne ja saka ni prvata koga mu treba vtora a vtorata pa uste pomalku..toj si se saka samo sebe a drugite gi e*e vo zdrav mozok

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Rashel

Rashel Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    25
    Не знам зашто воопшто некои девојки свесно си дозволуваат да бидат втори... Не е единствен на светов сигурно па да се задоволат со трошки што се вели. Зошто да го делите со друга? Зарем не сте му само вие доволна? Не се чуствувате ли доволно вредно што е он повеќе од вас? Не мислам ништо лошо но навистина зошто тоа го дозволувате не ми е јасно?

На SwanMay му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.674
    Што мислите за тоа да сте втора? Мислам дека ќе зажали што се родил, благо речено. Зошто да му бидам "резервна солуција", кога некому можам да сум една и единствена.

На Rashel му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Strumfeta17

Се зачлени на:
    8 декември 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    132
    Можеш на многумина да му бидеш единствена, но неможеш секого да сакаш. Што ако си единствена кога срцето нема да ти го сака?
    Да бидеш втора, не секогаш значи да си резервна туку тоа зависи од тебе дали ќе бидеш прва или втор. Секако ако понудиш повеќе од соперничката дека ќе бидеш прва.
    На крајот на краиштата не е интересно да бидеш со тип кој никоја девојка не го посакува, барем мене не би ми било предизвик.

На anna.tesoro и Arthur им се допаѓа ова.
  13. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    ХАХААХх..кај таквите машки тоа не се знае,можно е да си и 10та а да не знаеш:lol:.Истовремено може и со повеќе да си оди..всушност тој сам си се лажи,таквиите на крај сами остануваат..морее само :punch::punch: за нив..јас пак како што сум премногу горда за таков ни за прва не би се сложила а за втора не иди во предвид!Море се спасив јас од двајца такви гадотии,не им дозволив ни да ми се приближат,лепо фино им ги удрив клоците,ги знаев какви се :devil:

На SwanMay и Arthur им се допаѓа ова.
  14. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.674
    Извини, ама понижувачко е "да понудам повеќе од соперничката", како што спомна. Зошто воопшто би се трудела околу личност која не ме заслужува, не ме почитува и очигледно не ме сака штом има друга?
    Се согласувам дека срцето не бира, но некогаш е подобро да се слуша разумот, отколку да се заглави со таква личност и да се има проблеми цел живот.

А да, морам да редактирам. Љубовта не е натпревар, па да размислувам дали дечкото е посакуван од други девојки. Може да е и најзгодниот фраер на светот, па да не ми е воопшто битен во животот. :)

На fificaaa и Arthur им се допаѓа ова.
  15. Rashel

Rashel Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    25
    Зашто он за тебе да не се бори ? Не велам девојчето да има повеќе на лагер но он да биде свесен дека многумина те посакуваат и он да биде тој што треба да се покаже! Девојки па зарем вреди да се потценувате за некој типац...

На tessie, fificaaa и SwanMay им се допаѓа ова.
  16. Strumfeta17

Се зачлени на:
    8 декември 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    132
    @SwanMay А, зошто акцентот го ставаш на себе? Зошто мислиш дека ти толку вредиш па тој не те заслужува? Можеби ти недоволно се трудиш па затоа има и втора? Но не секогаш таа втората е подоцна дојдена, може да се деси ти да влезеш во шема со некој кој веќе има девојка и да се борите за своето статусно место. Љубовта како и се друго е борба и ништо не ти е дадено од бога и за секогаш.
    Не значи дека ако ти е дечко и готово завршена е работата. Љубовта како и бракот бара постојана борба и докажување.

17. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.674
    Акцентот го ставам на себе бидејќи прашањето гласи "Што мислите за тоа да сте втора". Говорам од мое име. :)
    Види, ако тој сака да биде со друга, доволно сум зрела да ми каже во лице, да разговараме отворено и можеби да останеме пријатели. Едноставно е. Нема трета опција.

На Rashel му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Rashel

Rashel Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    25
    Морам да искоментирам... Бара да но во друга смисла на зборот докажување дека не треба да зажали што е покрај тебе а не докажување дека не згрешил што од 100 те избрал тебе

19. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Прогуглав малку статистика во психологијата.
    Проблемот во тоа прва, втора или десетта е тоа што мажите уживаат во улогата алфа мажјак. Тоа им е во природата. Мажот може да ги има 10 ама само една да е прва. Исто може да прифати да биде втор, само заради секс, нормално ако е задоволен. Женската природа е сосема обратна. На кое место и да си секогаш претендираш да стигнеш на првото место.
    И тоа е нормално ама се растура врска или во полош случај брак.
    Сето тоа доаѓа од психолошката разлика меѓу половите.
    Според статистичите истажувања, 90% од жените легнуваат во нечив кревет заради емоционални причини а 90 % од мажите, заради сексуални нагони.
    Исто така 60% од жените го оставаат првиот а само 20% од мажите го прават тоа.
    Според ова последново многу е лошо да си втора, бидејќи мажите ретко ги оставаат првите за вторите. А и да ги остават, дури 40% размислуваат за првата, цел живот.

20. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    932
    Прва, втора, не е битно. Битно ми е да сум единствена. И што имам јас да се борам за него. Синкир предмет е, па ќе се борам.

Ако сака арно, ако не пак арно. Вие лажете се само дека се борите и дека до прва треба да стигнете, а тој нека си се лади со двете.

И повеќе си сакам да сум во ситуација јас да бирам, а не да ме бираат. Си се ценам бе па шо.:sun: