Па затоа има два типа на жени.. Првите се први,незаменливи и единствени, Вторите се втори за греота се задоволуваат со нешто што не е нивно,јбг мора да има и такви
Па ако не ти го зела сега дечкото, верувај дека утре ќе ти го земе. Не знам па ти што ја браниш. Не знам како може да браниш такви девојки кои се мешаат во туѓи врски.... Или може и ти се принајде некаде, не знам. И како да нема други машки па мора да трчаат по тие што се во врска. Прво и најважно не знам како немаат ни малку гордост. Со неа си шета во јавност, ја гушка, пред сите ја покажува, а втората само за секс во тајност. Зар не сака секоја девојка да биде сакана, убаво третирана, пазена и чувана? А тие па што растураат бракови, дупло бетер да дочекаат.
Никогаш не би си дозволила да паднам толку ниско и да му бидам на некој втора, да му бидам само играчка со која ќе си ја изневерува девојката/сопругата. Колку и да е лоша една врска јас не би била таа која уште толку ќе ја расипе, ако една врска е лоша нека биде завршена без да биде вмешана некоја трета личност во таа "лоша" врска. Се водам по тоа правило не прави го тоа што не сакаш тебе да ти го прават.
За машкото нема што да се каже,недораснат,незрел,па не е ни право машко тоа,ама женската е уште подолу од него.
Јас па ќе го речам спротивното. Според мене, без разлика дали станува збор за машко/женско кое е во врска или брак, кривецот е тој/таа. Тој што има обврски и шара натаму-наваму, тој е крив. Овие слободните си бараат, а ти доколку си свесен за своите обврски ќе си седиш таму кај што ти е местото. Ако не ти е удобно таму повеќе, прво прекин на тоа што го имаш, па после кај ти сака душа таму оди.
Донекаде имаш право.Тој е најголемиот виновник во овој случај,ама и тие слободните па ептен се сметаат за слободни Шала на страна,секоја чест на таа девојка што може да биде со едно машко што е у врска или брак..Како немат грижа на совест,па од толко машки баш кај него ли најде мислиш само тој има...А инаку се се враќа и се се плаќа,како велат не прави нешто на други што не сакаш на тебе да ти го прават.
Дали е девојка/жена или момче/маж е исто. Лошото е што кај нас се етикетира со погрдни зборово само доколку е девојка која се впушта во врска со зафатен човек, а додека во спротивниот случај личноста од машки род е фраер и способна мушкарчина (најчесто). И пак ќе се повторам, доколку личноста со обврски дозволува да биде заведена, јас мана не можам да најдам во тој што заведува.
R E S P E K T Тие вторите немаат постигнато ништо освен да се мешаат во туѓ живот и да расипат врска !
Дa, дечкoтo ми е игрaчкa зa дa ми гo земе. Вo нoрмaлнa врскa НЕ МOЖЕ дa се вмешa 3тa личнoст, требa дa бидaт дoвoлнo рaсклaтени стoлнoвите зa дa мoже некoј дa јa сруши врскaтa. Не знaм штo ви е тoлку зaбaвнo дa се интересирaте зa туѓи прoблеми и дa нaпaѓaте некoј декa не требaлo тaкa. Тaa вaши мудрувaњa не пoбaрa, сaмo си искaжa стaв и искуствo, a ТЕБЕ НЕ ТРЕБА ДА ТЕ ЗАСЕГА. Акo си дo тoлку неспoсoбнa дa јa oдржиш врскaтa сo дечкo ти, дa тoгaш верувaј, некoјa ќе ти гo "укрaде", зaштo мoрa дa биде винaтa вo некoј друг нели?
Nikogas ne bi bila vtora , dovolno se pocituvam sebe si za da bidam prva , edna i edinstvena , ako ne za segasniot , za idniot . Ne gi obvinuvam vtorite , i niv ne im e lesno , ama i ne gi opravduvam !
Како за машкото нема што да се каже , па погогу кој е вистинскиот кривец тука? , личноста која рекла ај сакаш да се сексаме , или личноста која е во врска и која прифатила да изневерува.... Втората личност било маж или жена , не е крива, неможе да биде крива/крив, единствениот кривец тука е тој што изневерува, тој што и покрај жена/маж па и деца или било што ,решил да си има авантури настрана, таа личност е кривецот и треба да се пцуе и кара. А таа жена што е растурила врска, пак не е крива, тука е крив партнерот што допуштил да биде слабак и да дозволи распад, значи врската нечинела... јас на пример да засакам некоја стварно , да ми дојде бе Анџелина џоли , ок не Анџелина , али да дојде било која да ми се пушта ќе и кажам фала не пријатнооо...
Ако си стварно заљубен ќе и кажеш чао пријатно не е тешко.Инаку знаеме дека најголемиот кривец е тој што решил да изневерува,ама и другиот што се впушта знаејќи дека има дечко/девојка како ќе ја оправдаш ? Секогаш преферирам чиста сметка ама секој овде си има различно мислење,ако според тебе тие не се виновни,според мене се.
Bravo iznenadena sum od tebe,potpolno si vo pravo.Ako edna zena ne znae kako da si go zadrzi mazot do nea togas nikoj ne i e kriv,sekogas nekoj tret rasipuva vrski,toj tret ne e kriv sto ti ne znaes da si go zadivolis mazot,da mu pruzis ljubov,sloga i mir.Otkako ke se razdelat zborovite se: ete taa e kurva,me izneveri so nea,a zosto te izneveril i sto e kriva taa kurva ako nemu mu skoka od dupka vo dupka
Ако, која си сака нека си биде втора.Сепак втора е поблиску до прва,а пак да е 3та,4та,10та.Јас лично не би,некои работи не ги делам со други.А кој е крив во таквите ситуации,тоа е друга тема.
И покрај тоа што во политички настани не се сложуваме, ОВОЈ ПОСТ Е ПОЛН ПОГОДОК. Само ретко кој ја бара вината во вистинскиот преварант или наједноставно не оди врската. НЕ МОЖЕ НИКОЈ ДА ВИ ЗЕМЕ НЕШТО ШТО Е ВАШЕ И АКО ТОА НЕ САКА ДА БИДЕ ЗЕМЕНО, тоа може и жена да биде, не само момак каде пишува дека мажи не се мешаат во туѓи врски ?