Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што мислите за тоа да сте втора?

Дискусија во 'Сингл' започната од independent, 22 јануари 2010.

1. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Па затоа има два типа на жени..
    Првите се први,незаменливи и единствени,
    Вторите се втори за греота :D се задоволуваат со нешто што не е нивно,јбг мора да има и такви :D

На mssuniquee, mila1111, eloves и 7 други им се допаѓа ова.
  2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Па ако не ти го зела сега дечкото, верувај дека утре ќе ти го земе. Не знам па ти што ја браниш. Не знам како може да браниш такви девојки кои се мешаат во туѓи врски.... Или може и ти се принајде некаде, не знам.
    И како да нема други машки па мора да трчаат по тие што се во врска. Прво и најважно не знам како немаат ни малку гордост. Со неа си шета во јавност, ја гушка, пред сите ја покажува, а втората само за секс во тајност. Зар не сака секоја девојка да биде сакана, убаво третирана, пазена и чувана? А тие па што растураат бракови, дупло бетер да дочекаат.

На kjukli, cresa-jagoda и Zeynep им се допаѓа ова.
  3. Ana Marija 1

Ana Marija 1 Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2015
    Пораки:
    644
    Допаѓања:
    11.321
    Личност која се почитува себеси никогаш не би дозволила да биде втора.

На mila1111, SimonaTino, Srckata28 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Никогаш не би си дозволила да паднам толку ниско и да му бидам на некој втора, да му бидам само играчка со која ќе си ја изневерува девојката/сопругата. Колку и да е лоша една врска јас не би била таа која уште толку ќе ја расипе, ако една врска е лоша нека биде завршена без да биде вмешана некоја трета личност во таа "лоша" врска.
    Се водам по тоа правило не прави го тоа што не сакаш тебе да ти го прават.

На Herrera, mila1111, kjukli и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Приметувам све повеќе ја караат женската што е втора а не машкото што изневерува.

На Mia.MGK, anakonda88, eloves и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102

За машкото нема што да се каже,недораснат,незрел,па не е ни право машко тоа,ама женската е уште подолу од него.

На mila1111, eloves, Victorian и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.488
    Допаѓања:
    97.004
    Јас па ќе го речам спротивното. Според мене, без разлика дали станува збор за машко/женско кое е во врска или брак, кривецот е тој/таа. Тој што има обврски и шара натаму-наваму, тој е крив. Овие слободните си бараат, а ти доколку си свесен за своите обврски ќе си седиш таму кај што ти е местото. Ако не ти е удобно таму повеќе, прво прекин на тоа што го имаш, па после кај ти сака душа таму оди.

На SimonaTino, kjukli и theowndemon им се допаѓа ова.
  8. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102

Донекаде имаш право.Тој е најголемиот виновник во овој случај,ама и тие слободните па ептен се сметаат за слободни :D
    Шала на страна,секоја чест на таа девојка што може да биде со едно машко што е у врска или брак..Како немат грижа на совест,па од толко машки баш кај него ли најде мислиш само тој има...А инаку се се враќа и се се плаќа,како велат не прави нешто на други што не сакаш на тебе да ти го прават.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.488
    Допаѓања:
    97.004
    Дали е девојка/жена или момче/маж е исто. Лошото е што кај нас се етикетира со погрдни зборово само доколку е девојка која се впушта во врска со зафатен човек, а додека во спротивниот случај личноста од машки род е фраер и способна мушкарчина (најчесто)|(.
    И пак ќе се повторам, доколку личноста со обврски дозволува да биде заведена, јас мана не можам да најдам во тој што заведува.

Последна измена: 26 јануари 2016
    На Paljus, cresa-jagoda, Victorian и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    За машките ќе е фраер,за женските идиот.
    Ти мана не наоѓаш ама сега цел форум ќе ти најде.

11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.488
    Допаѓања:
    97.004
    Ти не се секирај за форумов, секој со свој став и мислење;).

На Gerbera и blueberry93 им се допаѓа ова.
  12. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    хахахахахах добро

13. Svetulkaaaaaa

Svetulkaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    1.457
    R E S P E K T (y)
    Тие вторите немаат постигнато ништо освен да се мешаат во туѓ живот и да расипат врска !

На mila1111, cresa-jagoda и Zeynep им се допаѓа ова.
  14. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Дa, дечкoтo ми е игрaчкa зa дa ми гo земе. Вo нoрмaлнa врскa НЕ МOЖЕ дa се вмешa 3тa личнoст, требa дa бидaт дoвoлнo рaсклaтени стoлнoвите зa дa мoже некoј дa јa сруши врскaтa.

Не знaм штo ви е тoлку зaбaвнo дa се интересирaте зa туѓи прoблеми и дa нaпaѓaте некoј декa не требaлo тaкa. Тaa вaши мудрувaњa не пoбaрa, сaмo си искaжa стaв и искуствo, a ТЕБЕ НЕ ТРЕБА ДА ТЕ ЗАСЕГА. Акo си дo тoлку неспoсoбнa дa јa oдржиш врскaтa сo дечкo ти, дa тoгaш верувaј, некoјa ќе ти гo "укрaде", зaштo мoрa дa биде винaтa вo некoј друг нели? |(

На crimson, blueberry93, butterfly* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Nikogas ne bi bila vtora , dovolno se pocituvam sebe si za da bidam prva , edna i edinstvena , ako ne za segasniot , za idniot . Ne gi obvinuvam vtorite , i niv ne im e lesno , ama i ne gi opravduvam !

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Како за машкото нема што да се каже , па погогу кој е вистинскиот кривец тука? , личноста која рекла ај сакаш да се сексаме , или личноста која е во врска и која прифатила да изневерува....

Втората личност било маж или жена , не е крива, неможе да биде крива/крив, единствениот кривец тука е тој што изневерува, тој што и покрај жена/маж па и деца или било што ,решил да си има авантури настрана, таа личност е кривецот и треба да се пцуе и кара.

А таа жена што е растурила врска, пак не е крива, тука е крив партнерот што допуштил да биде слабак и да дозволи распад, значи врската нечинела... јас на пример да засакам некоја стварно , да ми дојде бе Анџелина џоли , ок не Анџелина , али да дојде било која да ми се пушта ќе и кажам фала не пријатнооо...

На crimson, Papillon.Papi, blueberry93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Ако си стварно заљубен ќе и кажеш чао пријатно не е тешко.Инаку знаеме дека најголемиот кривец е тој што решил да изневерува,ама и другиот што се впушта знаејќи дека има дечко/девојка како ќе ја оправдаш ?
    Секогаш преферирам чиста сметка ама секој овде си има различно мислење,ако според тебе тие не се виновни,според мене се.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  18. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Bravo iznenadena sum od tebe,potpolno si vo pravo.Ako edna zena ne znae kako da si go zadrzi mazot do nea togas nikoj ne i e kriv,sekogas nekoj tret rasipuva vrski,toj tret ne e kriv sto ti ne znaes da si go zadivolis mazot,da mu pruzis ljubov,sloga i mir.Otkako ke se razdelat zborovite se: ete taa e kurva,me izneveri so nea,a zosto te izneveril i sto e kriva taa kurva ako nemu mu skoka od dupka vo dupka

На Papillon.Papi му/ѝ се допаѓа ова.
  19. TipTop

TipTop Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    54
    Ако, која си сака нека си биде втора.Сепак втора е поблиску до прва,а пак да е 3та,4та,10та.Јас лично не би,некои работи не ги делам со други.А кој е крив во таквите ситуации,тоа е друга тема.

20. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    И покрај тоа што во политички настани не се сложуваме, ОВОЈ ПОСТ Е ПОЛН ПОГОДОК. Само ретко кој ја бара вината во вистинскиот преварант или наједноставно не оди врската. НЕ МОЖЕ НИКОЈ ДА ВИ ЗЕМЕ НЕШТО ШТО Е ВАШЕ И АКО ТОА НЕ САКА ДА БИДЕ ЗЕМЕНО, тоа може и жена да биде, не само момак :) каде пишува дека мажи не се мешаат во туѓи врски ?

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.