Ако во една врска се меша трета личност виновникот е тој кој изневерува. Толку едноставно. Ни парнерот кој е изневерен зошто не го „задржал“ партнерот кој изневерил не е виновен, туку само тој кој изневерил. Третиот човек е провокација, а виновен е тој кој потпаѓа на провокација. Но и покрај тоа, во поглед на насловот на темата, се изјаснав претходно. Јас не би можела да бидам втора сем ако буквално немам никакви чувства према момчето и ми е само крајно привлечно. Во друг случај би била многу љубоморна и неспокојна.
Дискутабилно е тоа кој е виновникот. Претпоставувам дека тој што е склон кон изневерување, ќе ме изневери и мене... па и наредната со некоја друга и сл... ретки се исклучоци. Косата ми се крева ако помислам дека може во врската да има трета личност, никогаш не би се вмешала во туѓа врска, колку и тој да ме убедува дека не е среќен со неа или имаат проблеми. Па ако не сте среќни и имате проблеми толку многу, зошто сте заедно? Празни муабети. Не сакам да бидам втора.Нема да бидам втора
Во секоја врска или брак може да постои и трета личност, ама ти очигледно живееш во светот на бајките. И ете забавно ми е да се интересирам за туѓи "проблеми" а ти очигледно си тип ко неа штом ја браниш. Ама нема врска мора секакви да постојат. И пази што пишуваш пошто можеш многу души да навредиш со тоа, неспособна способна.....постои сплет на околности и за момент може да се вмеша и трета линост. Пример еден заминува на студирање во странство и ете некој трет едвај чека да се замеша во врската
Тип кo неa, a прв и единствен ми е дечкoтo (кoј претхoднo немaл другa). Ќе си плaчaм. Не јa брaнaм aмa гледaм декa си читaш кaкo штo ти oдгoвaрa. Акo зaминaл нa студирaње, третaтa личнoст немa дa се вмешa aкo тoј уште јa сaкa девoјкa му. Мнoгу е лoгичнo зaштo тoј е тoј штo ќе oдлучи дaли дa oди сo "втoрaвa" и дa имa 2, или дa јa oдбие и дa имa 1. Се нaдевaм гo упoтребувaш мoзoкoт зa дa гo сфaтиш тoa. И извини вaкa, нo ти изругa и исплукa групa луѓе, пa сегa кoгa се oсети нaвреденo ми викaш дa пaзaм штo пишувaм. Кoјa егoцентричнoст... Не знaм зoштo веќе си гo трoшaм времевo зa дa ти oбјaснaм нештo кaкo 2+2... Немa нaдеж веќе...
"Што мислите за тоа да сте втора?", а што мислите за тоа малку да се почитувате себе си? Кој е тој Кен од маж што ве убедува дека ваквото нешто вреди и за него, и за љубовта и за вас?
Очигледно се заменливи и првите, чим има втора. Секој е заменлив. Секогаш има подобар од тој со кој си, ама тоа не е оправдување за неверство. Нема што да влегуваш во сериозна моногамна врска ако си неспособен да ја негуваш.
Јас прво кога го прочитав насловот го сфатив во смисла „втора женска по ред“, на крај кога ја отворив темава испадна дека се збори за втора женска истовремено Не можам да ја разберам таа ситуација, без разлика дали се збори за втор дечко или втора девојка. Не знам, еве можеби јас сум таков карактер, ама одбивам да го делам со некоја, уште па и да бидам само во улога на booty call (зашто мене ситуацијава само на тоа ми личи). На страна тоа што никогаш не би се плеткала во туѓа врска или брак.
Јас никого не изругав, ни исплукав туку таквите луѓе (а посебно девојки) си имаат залепено етикета многу одамна, и многу позната кај народот. ЈАс не го измислив тоа... Ти го сметаш дечкото за крив. Според тебе девојката не е крива што се замешала во туѓа врска ете така случајно се нашла во кревет со зафатен човек, и битно дечкото сакал. Значи ок е ако дечкото си врти 3-4 девојки одеднаш, и иако сите тие знаат дека дечкото си има веќе една девојка за јавност сепак одат со него. Епа нека си користат машките и по 5 девојки одеднаш нека вртат ако сакаат. Според тебе втората девојка е невино цвеќенце или пиленце кое случајно залутало во нечија врска... Не знам зошто и јас си го трошам времето. Поздрав, и продолжи така да размилуваш.
Тoј oдлучил тaкa, штo знaчи декa не е зa врскa. Те мoлaм цитирaј ме кaде кaжaв декa е oкеј штo се зaмешaлa вo врскaтa. Некa се мешa, гaјле ми е, aкo дечкoтo ми е дoвoлнo пaметен и ме сaкa, немa зa штo дa се грижaм. Ти oчигледнo вooпштo не му верувaш, пa се пoтресувaш некoјa дa не ти гo "укрaде". Акo тoј е дo тoлку незaдoвoлен oд тебе, тoгaш дa, требa дa се пoтресувaш некoјa дa не ти гo укрaде.
Ги заболе па „вторите“ за етикети и дали после тој се враќал со женска му, си го прават ќејфот не се должни на никого сметки да полагаат...првите се оние во далеку полоша ситуација, демек незаменливи, за во јавност ама дечко им секој втор ден во кревет со друга, тоа боли многу повеќе.Не се виновни ни двете страни, главниот виновник е дечкото т.е тој што изневерува ако не сакал не може некој со сила да го натера, вие па „вторите“ на клада ги ставивте.
A zoshto da bidete vtori, potochno vo tajna vrska? Tipot se srami od vas, misli deka prvata e podobra vo ochite na drugite, deka taa vredi povekje, ima pogolema korist od nea? Inaku, nema vrska toa deka zhenata bila sekogash povekje vinovna, ednostavno tuka doagjaat zheni koi pishuvaat nivni iskustva, ne doagja mazh da se otvori, i zatoa na zhenite se sveduva diskusijata. Jas bar taka mislam. I zasho mazh nikad ne bi otvoril tema pod naslov shto mislite za toa da ste vtor (u smisla vtora violina)?
Зашто маж дур му е убаво не се замара и 15ти да е, нема никој да го осудува дека расипува врски, ако жени сами меѓу себе не се испоколат нема друг.
Ама нели ако си вљубена и ако знајш дека после се враќа кај друга, нема да те боли? Мене баш ова прашање ме боцка на темава, гајле ме кој со кој оди, доволно му верувам на дечко ми во тој поглед, ама сега се клавам на ситуација на девојка која е втора, значи јас, зошто тој е насловот. Јас ќе бидам болно љубоморна во таква ситуација. Башка тоа, главен виновник е тој кој изневерил ама јас не би се чувствувала комотно во таква врска. Сериозно сакам да знам некоја која била втора и додека знаела дека е втора како се чувствувала. Дали чувствувала љубомора и како се справувала? Патем во врска со тоа етикетирањето, мислам дека е релативно лошо зошто после ваков љубовен триаголник се сожалува првата, се суди втората, а дечкото станува фраер ама јас лично мислам дека главен виновник е тој кој ќе потпадни на провокацијата, а не провокацијата. Провокацијата е тест, значи втората девојка е тест за да се види колку дечкото ја сакал првата девојка. А кога тестот бил лош? Ученикот едноставно паднал.
Почекај ќе има подобри времиња, секој си има по една среќа која треба да се искористи во прав момент...стварно е глупо да се мешаш замисли си го имаш дечко и кога мислиш се е совршено и опп иди нова цура и се паднало у вода, размисли... мада мислам голем удел има и дечкото кој си дозволува да дојде до тоа
Извинете девојки не би сакала никоја од вас да ја навредам ни најмалце, но кажете ми како можете да бидете втори па уште и се фалите и се гордеете со тоа? Дали сте се запрашале како му било или како му е на тоа девојче, некаде далеку од својот сакан да речам, а вие му се сладите нему? Како би ви било вие да се најдете во таква ситуација, или некоја ваша блиска пријателка, сестра, братучетка? Тогаш веројатно “таа другата“ ќе ја нарекувавте ку*ва, оро*пија и сл, а него би го нарекувале глупак, кретен, идиот, некој што не знае да го цени она што го има, така ?!? Мој совет ви е да го оставите да расчисти прво, а вие тргнете се на страна додека работата не биде готова во целост. И не си ја погазувајте гордоста женска, што сте вие замена кога нејзе ја нема, што сте вие автомат за емоции и бакнежи ?! Поздрав до сите
ехеееее колку ги има ваквите случаевиии , ајде да речиме дека е лоша работа што некоја е втора , ај исто така лоша работа е и за тој што вара ,, туку што прави ЗАСПАНАТА "убавица" ??? Гледа што прави дечко и ?? или не се замара и си има целосна доверба?? Постојат девојки што се во врска и се изгубени во време и простор , дечкото ги врти како што сака , а што е најтрагично знаат дека дечкото ги вара и пак се со него ! Една братучетка имаше врска 10 години , дечко и ја вараше со која стигна , таа ко изгубен германец си беше , и пред да ја побара за жена си шеташе јавно со друга , па ко ја побара за жена беше толку срекна а другите наоколу и се чудеа! Не е крива само втората , и девојката треба да си го контролира дечкото што прави , со кого пиши на фб , со кого збори по два сати на телефон , а не да не се замара демек си имам дечко не сум сама !
Kolko i da si vljubena,ke mislis so mozokot ne so srceto....Zosto da mu davam na nekoj da me ima koga ke posaka,da se krijam so nego,da umiram od ljubomora koga ke ide so nea ? Toj masko sto te saka,sekogas ke te stava na prvo mesto,nema da te krie od svetot.