Што мислите за Philips Lumea? Споделете го вашето искуство, коментирајте, прашувајте...

Discussion in 'Тело' started by Philips, Nov 10, 2017.

1. didisi

didisi Популарен член

Која цена е тој најефтиниот?

2. mariz

mariz Форумски идол

Незнам види на Нептун, јас го имам Advanced, тој го земав 18.000. Додаток за лице има и тример. А имаше и без тие додатоци уште еден поевтин, околу 16,17. Најскапиот е накај 33-35 илјади.

didisi likes this.
  3. didisi

didisi Популарен член

Значи вреди за парите има ефекти?

4. mariz

mariz Форумски идол

Немав време да го користам, не сум го користела баш, 7,8м некаде го немав користено, од Јуни паузирав до пред 2 недели... Ама и од тие малку пати што го користев имаше резултати и внатрешните не ми се вратија пак, а ги имав многу. По еден третман пред две нед, имам резз, па ке видам како ке оди. Утре ке правам втор третман.

didisi likes this.
  5. afrodita94

afrodita94 Истакнат член

Би сакала да прашам, бидејќи имам флекички на некои места на нозете од поткожни, не знам дали би имало проблем. Некој со слична ситуација?

6. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Не би требало да имаш проблем со флеки од поткожни. Јас барем немам.

Мал совет - на флеките почени да ставаш алое гел (јас користам од ЕСИ купен од зегин) побрзо ги избледнува и целосно ја регенерира кожата, плус делува и на несоздавање на поткожни...

afrodita94 likes this.
  7. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Може слика од гелот и цена? Јас 10 години барам нешто за флеки од подкожни и ништо не ми помогнало.

Asana likes this.
  8. nadelinka

nadelinka Истакнат член

https://www.esi.it/en/line/natural-aloe-vera-products/

Ова е брендот - Зегин 250 мл туба околу 250 мкд.

Darlingzz likes this.
  9. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Само што побарав во Зегин и ми извадија 3 алое од еси, жолта, зелена и другата не ја загледав и не земав, каква боја е твојата? Извини што те малтретирам, ама сакам да ја пробам бидејќи сум лом со флеки по нозете од поткожни влакна и што немам пробано, ништо не ми помогнало..

10. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Сеедно е која ќе ја користиш - алоето е основната состојка што всушност ми помогна. Зелената е класична, жолтата е со чајно дрво што суши побрзо.... трета немам видено.

Mforever and Darlingzz like this.
  11. Calla

Calla Популарен член

Девојки како е правилно, првите 4 третмани се прават на 2 недели, а следните три на еден месец, после се продолжува со исто темпо на еден месец или?
    Гледав рецензија на јутуб, девојката се правеше константно на недела две ама не со лумеа.

12. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Има апликација за Флипс Лумеа која ти пресметува кога треба да правиш третман... многу е корисна а и супер потсетник....

13. Tearful

Tearful Истакнат член

Може ли да се користи на кожа со витилиго ?

14. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се исплати ли да го купам?
    Бел тен имам,ептен црни влакна.
    На лицето па подобро да не се објаснувам,како маж сум,со црни,густи и цврсти влакна.
    Кој да го купам,гледам дека има повеќе видови,само по додатоците ли се разликуваат или има и нешто друго?
    Не е мала сумата,па да не се залетувам ако нема некои резултати.

@mariz како си задоволна и со овој како твојот можам и лице да третирам и бикини зона,така?

15. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Јас го купив и тоа највеќе за лицето, првиот месец дена поспоро ми растеа и ми беа поретки, и се израдував мислев конечно го најдов спасот бидејќи и јас го имам истиот проблем како тебе со лицето, но после месец, два пак почнаа да си растат како порано, да не кажам и бетер .. Исто така и сестра ми цело тело го правеше и она се жали дека пак почнале да и растат влакната (за околу два месеци) така да ЈАС ЛИЧНО не ја препорачувам.

hello-kitty.90 likes this.
  16. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Па нормално дека ќе растат пак. Третманот треба да се повторува секој месец.
    Упатство нешто, инструкции прочитавте или? Ако не го користите како што е препорачано, ќе ви растат пак влакна.

simoncelicius likes this.
  17. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Не бе јас мислев еднаш и толку ‍(facepalm)
    НОРМАЛНО дека сум прочитала инструкции кога сум фрлила 40.000 за нешто и знам на колку време се прават третманите, не го пишував се тоа, скратив и кажав дека после "прописно" користење влакната се намалија некое време (месец до два) и повторно никнаа како што беа па може и повеќе (иако сеуште го користев) сега веќе не го користам бидејќи се изложувам на сонце и гледам дека не ми помага секако.

Seli20 likes this.
  18. Seli20

Seli20 Истакнат член

Помага ли чудово за надусници и брада? Ама за цврсти влакна.

19. bibiK23

bibiK23 Истакнат член

Ја купив, и ја користам од јули, имам одлични резултати, скоро 90% од влакната ми се намалени, а тие што растат се многу тенки, т.е многу потенки од претходно. Имам бела ептен бела кожа и темни влака, ја користев ептен редовно до ден!

simoncelicius and nadelinka like this.
  20. X.X

X.X Истакнат член

Ме интересира на кој начин ги одстрануваш влакната пред епилацијата?Со бричење или депилација?Две вработени во Нептун различно ми кажаа кога го земав,едната подобро е со брич другата подобро депилација.Исто ме интересира во периодот од две недели што се чека за повторна епилација дали ги депилираш/бричиш влакната?