Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што мислите за Philips Lumea? Споделете го вашето искуство, коментирајте, прашувајте...

Дискусија во 'Тело' започната од Philips, 10 ноември 2017.

1. marija-maja

marija-maja Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво, дали некој може да ми каже, од која возраст може да се користи,епилаторот.

На Taychee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Makedonka95

Makedonka95 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2022
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    126
    И мене ми трепка кога ке загрее но го вадам адаптерот и кабелот од лумеата и пак уклучувам тогаш сака пак.

На Barby19 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Little girl

Little girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    66
    Здраво. Сакам да купам депилатор. Се мислам помеѓу овие три. Претпоставувам дека овој со четири додатоци е најдобар, доколку може да споделите ваше искуство. IMG_3494.jpeg IMG_3493.jpeg IMG_3492.jpeg

На Iviylady му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ijana

ijana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    275
    Јас го користам тој од Техномаркет поефтин што е бидејќи Лумеата ми беше многу скапа. Презадоволна сум ,препре

https://tehnomarket.com.mk/product/29392654/garett-beauty-light-ipl-hair-remover

За 11.000 се исплати топ, сега дури го гледам и на акција јас го платив 13.000

На Iviylady му/ѝ се допаѓа ова.
  5. cvettt

cvettt Нов член

Се зачлени на:
    25 јануари 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво женски, доколку некој е заинтересиран продавам Lumea BRI955 два пати употребен, ако некој го интересира нека ми пише

6. martinameli

martinameli Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    Здраво, продавам нова Филипс Лумеа 9000, нова неотпакувана, донесена од Германија.

7. Dionisija7

Dionisija7 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2019
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    23
    Како ги отстранувате влакната додека правите третман со лумеа?
    Депилација или брич? Има ли врска тоа со ефикасноста?

8. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    588
    Брич. Има разлика бидејќи нема ефект ако се депилираш па ги поминуваш со Лумеата на која целта и е да го умртви коренот.

На Gosh и Dionisija7 им се допаѓа ова.
  9. teressa

teressa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    514
    На официјалниот сајт на Philips пишува дека можеш и да се издепилираш само ако избереш депилирање треба 1-2 дена да почекаш кожата да се смири од иритација.

10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.666
    Допаѓања:
    79.663
    Сакам да купам Philips Lumea ама гледам има различни и немам поим во што е разликата. Во додатоците? Кој е најдобар, дајте некоја препорака.

11. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.209
    Допаѓања:
    181.353
    Нема врска кој и да го земеш, сите си ја вршат работата. Јас го имам најобичниот модел со додаток за лице. Ќе ставам слика после да видите колку влакна имам на нозете.

На teressa и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.209
    Допаѓања:
    181.353
    После 3 години користење. Инаку ги бричам нозете и мислам дека последно ги бричев пред 2 недели.
    IMG_20231217_160549.jpg IMG_20231217_160710.jpg

На Височка, Iris-1234 и teressa им се допаѓа ова.
  13. CooperD

CooperD Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    999
    Разлика прво имаш во додатоците. Според мене не ти требаат многу додатоци освен еден за лице. Оние заоблени па за колено па за пазуви посебно мислам нема потреба. Јас со обичниот секаде се фаќам и нема проблем. Може ете на колено на коска нема да фати од прва ама не ми е ова некој проблем или причина да платам поскапо.

Друго разлика имаш во тоа дали ќе работи со кабел или без. Мојот е само кабел, не работи бежично на батерија. И ова мене лично исто не ми е причина да плаќам поскапо, најверојатно и ќе заборавам да го наполнам пред користење :D

Трета разлика имаш во одблесоците, јачината и технологијата е кај сите исто. Разлика има само во бројот на одблесоци а тоа значи колку трајност ќе има.
    Овој основниот модел има одблесоци за трајност од 20 години. Исто и тука мене лично ми е повеќе од доволно и нема потреба да купувам поскап за повеќе.

Кај интензитет на светлина немаат разлика сите се со 5 нивоа.
    Сензор за тон исто имаат сите.

Инаку јас го имам вториот модел ако гледаме по цена. Тој околу 23.000 што е, BRI921.
    Јас лично за мене не видов причина зашто би купила од поскапите.

Ама ете разгледај што се разликите па одлучи си што и какп ти се потребите :)

На Анела- и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  14. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.169
    На колку време правите третмани? Од денес почнав со лумеата не осетив никакво пецкање.. И после колку време има резултати? :)

15. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    588
    Првите два месеци на две недели, мислам така беше и во упатството. Всушност имаш апликација за тоа. За пецкањето не знам, може на слаба програма го имаш ставено ама и пецкањето само по себе не е страшно. Резултати имав после првиот третман. Ми пораснаа како вообичаено влакната и почнаа сами по себе да паѓаат и ако ги бричев за следниот третман после не ми растеа.

На Astrum.Obtutus и mssuniquee им се допаѓа ова.
  16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.666
    Допаѓања:
    79.663
    Добро, првиот третман направен. :D Е сега, имаше опција да се тестира кожата и влакното и самото си покажува која јачина е најефикасна. И ми излезе 4, а јас планирав со 2 барем да почнам. :D Пецка бе на четворка, некако непријатно ми беше. Некаде се поминав со 2, некаде со 4. :D Инаку, имам светла кожа и темни влакна. Ако почнам со 4, мора и понатаму со 4? Или може на 3 да намалам?

17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.209
    Допаѓања:
    181.353
    Пробај нареден пат со 3. Не мора секогаш со иста јачина, секако тенот на кожата може да се менува. Јас имам многу светла кожа, со 5 се поминувам.

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.159
    Допаѓања:
    7.105
    Интима може ли да се поминува со чудово?

19. Anettta

Anettta Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2022
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    138
    Мислам дека не

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.622
    Не, оти не се препорачува за темна кожа, а најчесто кожата таму нели варира во нијанси.

Плус, не се препорачува ни користење во близина на репродуктивни органи и анус. Ни на гради,ко шо знам.

Ако не се лажам, у упатството пишува да не ја користат ни мажи на репродуктивни органи и анус, плус на брадата, оти не била наменета за тој вид на влакна... :|

На fatalna_plava и Калатеа им се допаѓа ова.