Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што мислите за Philips Lumea? Споделете го вашето искуство, коментирајте, прашувајте...

Дискусија во 'Тело' започната од Philips, 10 ноември 2017.

1. teressa

teressa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    514
    Може да се поминува, пишува во упатството, само делот на интимата кај што нема влакна (внатрешниот дел и делот кај анусот не смее)

На The Greatest и Калатеа им се допаѓа ова.
  2. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.619
    Јас ја имам 5 години, никаде не пишува ова. Може и да си изгуглате ако сакате... :|

3. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    8.284
    @Калатеа За интимниот дел би ти предложила да си отидеш на клиника т.е на третман кај професионалци.

Прво е побезбедно, второ попрактично. Нема да погрешиш ако си решена ласерски да ги отстраниш.

Може и на цело тело секако.

@Gosh Иако го немам уредот, според инфо на Гугл, пишува дека може ако станува збор за PL IPL 9000 моделот.

Последна измена: 23 февруари 2024
    На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  4. The Greatest

The Greatest Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    29
    Пишува дека не може внатрешниот дел (каде што всушност е најтемна кожата), но надворешниот дел може без проблем, ако изгуглаш ќе видиш дека за 9000 (и поновите) модели слободно можеш да поминуваш интима. Скоро 3 години ја користам и на интима лумеата и немам никаков проблем.

На Poppcornn и Gosh им се допаѓа ова.
  5. Sannelaa

Sannelaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    100
    Дали некоја членка го има користено ласрерот, моментално е на попуст

Прикачени фајлови:

6. Barbara_barbs

Barbara_barbs Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2023
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    1.335
    Дали смее да се користи за време на бременост?

7. teressa

teressa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    514
    Не пошто не е тестиран на бремени жени и доилки и не се препорачува да го користат.

8. The Greatest

Се зачлени на:
    23 април 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    29
    IPL и ласер не е исто, овој уред е IPL, а не ласер, ги бунат луѓето со описите. Гледам кај нив на инстаграм позитивни искуства. Ако со сликава пребараш на алиекспрес ќе го најдеш истото само уште поевтино, ќе си видиш и reviews секако, го пишувам ова затоа што ваквите работи се нарачуваат на големо и само ставаат лого, не е некој бренд како philips туку секој си брендира што сака, па да знаеш дека имаш уште поисплатлива верзија доколку се решиш да купиш, иако и моменталната цена на abouther е предобра во споредба со лумеа.

9. Mrvica

Mrvica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2018
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    14
    Здраво, сакам да купам Лумеа но ако почнам да се ласерирам, одам на одмор и направам пауза дали после треба пак од почеток да ја почнам апликацијата или најдобро ке биде да почнам кога ке заврши лето. Молам за искуство и мислење

10. fatalna_plava

fatalna_plava Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2023
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    23
    Zdr nekoj da m objasni , zena so prai tretman so laser mi kaza ne moralo da gi bricam vlaknata, samo taka ke gi pominela ona ili loso sum razbrala? Ii me interesira za koolku vreme rastat pak Pozz

На TinK11 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. fatalna_plava

fatalna_plava Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2023
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    23
    I ako moze sovet depilacija na gradi? Kako?
    Sama nesakam, a da odam na kozmeticar da ne si napravam belja, slusam stetno biloo svetli se ama me nerviraat...

12. Giinna

Giinna Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    4.248
    Еве дел од упатството за кое што мислам има најмногу прашања IMG_20240611_144334.jpg IMG_20240611_144410.jpg IMG_20240611_144440.jpg

13. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.911
    Допаѓања:
    31.503
    Јас имам Лумеа од пред времето на апликациите. Со секоја нова употреба влакната се ретчат. На почеток е битно да имаш неколку апликации едно по друго (пример 3 или 4 на две недели разлика) потоа можеш и поретко да ја користиш. И пак ќе имаш ефект. Односно ефектот зависи од тоа каква боја ти е кожата и каква боја ти се влакната. Јас имам мнмгоу светла кожа а темни влакна нозете и таму имам топ ефект. На раце немам толку контраст (влакната ми се посветли) и таму не ми толку голем ефектот (што е по право таму не ми ни требаше нешто многу ефект).

@fatalna_plava за ласер мора да се свежо избричени влакната инаку боли а нема ефект. Инаку во текот на процедурите треба да се бричат а не да се депилираат. Вака јас правев кога правев на надусници ласер. За Лумеата може и депилација и бричење. За влакна меѓу градите можеш да се издепилираш со ленти за лице. Влакна на ареолите ако имаш не смееш да ги чепкаш.

14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.642
    Допаѓања:
    79.409
    Не за џабе има распоред на третмани. Веројатно ефектот нема да е ист ако направиш пауза повеќе од што треба. Почни да го користиш после одморот.

15. Angela1789

Angela1789 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2019
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Zdravo. Sakam da prasam dali znae nekoj sigurno da mi kaze dali lumeata smee da se nosi vo racen bagas ili sepak treba da se stavi vo cekiran bagas. Fala odnapred

16. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    5.891
    Здраво, ја користам лумеата скоро 3 месеца. Видов многу голем резултат на раце, нозе и стомак, но на пазуви и интима скоро и да нема. Дали нешто правам погрешно? На пазуви само што ќе се поминам утредента веќе имам влакненца.

17. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.737
    Допаѓања:
    14.396
    Хм… јас па баш на пазуви имам најголеми резултати…
    Да пробаш да ја зголемиш јачината, ако се блицкаш на пониска од 5?

На raww му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BabyGirl3

BabyGirl3 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2020
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    9
    Zdravo feminkii...Deneska za prv pat pochnav da koristam lumea...E sega mi e prashanjeto dali e normalno posle koristenje da mi ostanat nekoi vlaknenca kratki shto ne gi imam fateno ubavo so brich ili ne treba da ima nishto?

На Lina88 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mrvica

Mrvica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2018
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    14
    Sto koristite za zastita na bemki pri epilacija na philips lumea?

20. The Greatest

Се зачлени на:
    23 април 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    29
    Јас ги покривам со бел молив за очи и плус пазам колку можам да не поминувам директно врз нив

На Mrvica му/ѝ се допаѓа ова.