Што мислите за Philips Lumea? Споделете го вашето искуство, коментирајте, прашувајте...

Дискусија во 'Тело' започната од Philips, 10 ноември 2017.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.293
    Допаѓања:
    84.102
    Колку повеќе третмани правиш, толку повеќе се ретчат и помалку растат, за на крајот сосема и да ги снема или евентуално по некое влакненце ќе си расте, зависи како си се поминувала со Лумеата, да не си пропуштила некаде. Дефинитивно вреди, само како што има еден коментар поназад, за светол тен и темни влакна (таква сум јас).

На Panda00 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.417
    Допаѓања:
    33.281
    Направив два третмана на нозете и еден на интимата до сега.

За нозете сум ептен задоволна, измеѓу првиот и вториот третман немав потреба да се бричам уопште пошо многу споро растеа и се гледаше изретченост. Вчера го направив вториот третман, денеска имав едно влакненце излезено, го потегнав со прстите и самото излезе.
    Презадоволна сум.

На интимата се поминав еднаш, сега за некој ден треба пак. Но, влакната се вратија исто како и претходно. Се поминав со делот за интима.
    Дали сега следниот пат да се поминам пак со делот за интима или со делот за тело? Тој за тело некако посилен ми делува.

На Mumoftwo30, Srckata28, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. mariana88

mariana88 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2024
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    10
    Јас се поминувам и со тој за тело, ама интима, кај мене бар нема нешто драстична промена, ни после 3 третман, сепак да бидеме упорни

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ne znam koj

Ne znam koj Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2023
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    379
  5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.797
    Допаѓања:
    19.927
    Здраво
    Го земав основниот модел.
    Денес направив проба како што пишува за да почекам 24ч за да го направам првиот третман.
    На 4ри јачина веќе осеќав пецкање, значи да правам со 2ка или 3ка?
    Значи утре би правела прв третман и после тек за 2недели? Тие 2 недели воопшто не се користи?
    И за бенките не прочитав ништо, а имам доста на рацете како да ги одбегнам?

Последна измена: 21 април 2026
  6. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.129
    Допаѓања:
    44.754
    Намали ја јачината, можеби е пресилно за твојот тен и бојата на влакното. Јас цело време на две недели го користев, немав проблем (за жал не сум редовна веќе некој период, не биди како мене:lol:). Ми дадоа совет бенките да ги прекријам или со светол коректор/моливче или пак стикери, да не ги фаќа зракот од Лумеата.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.417
    Допаѓања:
    33.281
    Луѓе, за 3 дена треба третман да праам на интимата ама ми дојде. Нема шанси да ми заврши толку брзо, ми трае повеќе денови, шо да праам?

8. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    5.085
    Допаѓања:
    25.453
    Ја користиш ли апликацијата? Јас кога пропуштив третман за под пазуви и покасно го направив, апликацијата ми кажа да направам еден третман плус - наместо 4 на две недели, 5.

Значи, сега почекај да ти заврши, направи третман тогаш, и ако ти е тоа 3ти третман, направи уште два со размак од 2 недели. Ако ја користиш апликацијата би требало да ти каже да направиш така кога логираш.

Инаку мило ми е што си го зела апаратот и што си задоволна за нозете, хехе.

9. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.417
    Допаѓања:
    33.281
    Не ја користам апликацијата, но секако планирам да направам некој третман плус пошо на интимата ми стојат 70-80 посто од влакната.
    А за нозете ќе видам како ќе биде.

10. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.806
    Допаѓања:
    39.552
    Не е никаков проблем неколку дена разлика.
    Јас на надусници на времето правев во дерматолошка ординација и ми закажуваа отприлика на месец дена (никогаш точно на денот). Потоа излезе Лумеата и си ја купив. Ниту еднаш не направив точно на две недели секогаш плус неколку дена и пак имаше супер резултати. Сега само одржувам на нозете со користење кога ќе ми текне. Од минатото лето почнав на пазуви да третирам ама нередовно и пак има проретчување. Само што подолго си трае процесот.
    Новиве Лумеи се и некако појаки и побрзи. Знам од искуство зашто на првата пред месец дена се потроши ламбата па нова си купив. Прв пат ја користев прошлата недела и топ си е.

11. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.417
    Допаѓања:
    33.281
    Супер, фала ти. :D
    Оти баш сакав да сум редовна за да имам резултати до летово, мора да ги снема тие влакна :D.
    Оти неможам да ги пораснам доволно за депилација, ме чешат ужасно.