Што му готвите на саканиот?

Дискусија во 'Рецепти' започната од viki85, 20 ноември 2010.

1. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    баш во моментов за него готвам треба да си дојде од работа- пилешки крокети со пире, грчка салата и супа.

2. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
    Пилешко во кари, начос, клуб сендвичи, тостови, цезар и тестенини со разни сосови :lol:

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.498
    Допаѓања:
    108.516
    Секаде се пофалив па ајде и овде, денес ептен го нагостив мој Буци, Багелс Пецива и Браунис колачиња. Капучинца со многу пена и срце од чоколадо беа до неодамна најчест напиток во кревет. Оној ручек од минатиот пат беше многу добро прифатен од мојата посилна половина :D

4. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Пита со праз, шницли, пилешко со кари, компир манџа, подварок со кременадли, обожава пржени компирчиња со јогурт и лук (ретко му правам заради лукот) :D , а без разлика што и да има за ручек, мора да јаде плус брокули и прокељ (ме умре со тоа више) :))) .

5. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Да е сакан, ЈЕ сакан ама денес ништо не му готвам, нека ме носи тој мене на ручек ^_^ а утре ќе добие спанаќ :P за ручек :angel:

На Serafima и rici.aaaaa им се допаѓа ова.
  6. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    најчесто леќа :lol:

7. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Најчесто нешто благо обожава благо сеедно што е он ќе го јаде само да е благо

8. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    ХАха ... му имам правено тостови , палачинки , салати .....ајвар ..... обожава коа му готвам . :inlove: :inlove: :inlove:

9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.171
    Допаѓања:
    81.691
    Што да му готвам, кога не ми ги сака бучкурушите. :|
    Не дека не готвам убаво, ама многу е пребилрив и не јаде сè и со тоа ми го отежнува изборот при готвење.
    Обожава благо, па затоа палачинките и мафините се на прво место. Неретко се случува да ми се јави и да рече: „Слободна си?“ „Ај смучкај од тие модерните слатки.“ :wasntme:
    Исто на менито се и тестенините - потпечени, запечени, варени, пропржени со некој сос - за нив немаме проблем.
    Јас обожавам сува храна и мислам дека сум главниот виновник кој го навлече на клуб-сендвичиња и потпечени лепчиња. :D
    Приготвувам најразноразни варијанти на сендивичиња - што има во фрижидер тоа, правам комбинации и ги снемува во рекордно време. :lol:
    Пилешко и телешко на разни начини, Цезар салата и ... и тоа.

Не јадеше ниту печурки, ама му направив полнети потпечени во рерна и многу му се допаднаа.
    Му реков јас, со моето готвење ќе прејаде и суви сливи, ама прашање на време е кога. :D

На Lovely93 и Serafima им се допаѓа ова.
  10. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Вака викендов планирам да му зготвам нешто на либето,ама врска немам што. Он се си јаде,ама јас имам две леви раце,така што ми треба предлог за нешто лесно,брзо и вкусно,што оди во комбинација со розе вино. :)

11. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Тој ми готви мене :$ ...најчесто макарони. Најдобрите што некогаш сум ги јадела :inlove:

12. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.851
    Допаѓања:
    14.476
    Се што ќе посака... :)
    Месо и компир на сите можни начини. Најмногу сака печено, ама ретко имам толку време да му спремам. Он мене најчесто ми прави кајгана за доручек, по негов рецепт. ;)

13. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    Што му готвам? Па, тоа што знам. Пилешки прсти, свинско месо направено како селско со црвени суви пиперки, ќофтиња и пржени компири, спанаќ, мекици, копани со ориз, супа.
    Манџи не сака да јаде. За тестенини и кајгана е задолжен тој, и за стекот исто така.

Од страна на благо ништо не правам, ама баш ништо, а треба да се научам барем палачинки да правам, ги сака многу, ама ете некако ми се досадни и не сум изјавила желба, а да пробам можеби ќе ги направам. :?:

14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.171
    Допаѓања:
    81.691
    Се надевам дека не е премногу касно за предлогот.
    Рецептот е премногу лесен и нема шанси да утнеш или да не ти излезе нешто како што треба.
    Тестенини со бел сос - јас преферирам шпагети. :)

*Мерките ми се од око, за двајца излегуваат дури и порции за репете.

3-4 моркови средни по големина сечкаш на коцкички и ги ставаш да се пропржат, сечкаш 2 чеснички лукче на ситно или пак пола главица кромид и ставаш заедно со морковот.
    Претходно потпечено пилешко месо сечкаш на коцки и го додаваш да се пржи со зеленчукот или пак можеш да експериментираш - печеница, врат, сланина, чадена пилешка салама - сечкаш и ставаш да се пржи.
    Откако ќе се запржат, додаваш солена павлака за готвење - нема врска дали е течна или пенаста (сум среќавала од онаа за готвење во пенаста форма исто како обичната павлака), таа си се разводенува и станува сос кога ќе се измеша со смесата. :)
    Мислам дека пакувањето беше од 400 мл, но не е проблем и доколку е 500мл.
    Постојано ја мешаш павлаката за да добие одредена густина и по некое време, обично 5-7 минути, тргаш од оган и готово е за сервирање.
    Мене розето повеќе ми годи кога се служи со благце, но мислам дека она аперитивното Стоби баш би одговарало и со тестениниве. :)

15. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Најчесто пудинг :D

16. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490
    Хм што му готвам... па гревота е да речам дека САМА му готвам,кога си готвиме заедно двајцата :inlove:
    повеќе сака тој да ми готви мене отколку јас него ..ЉУБОВ МОЈА ЕЕ :inlove:

17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    денес кифли ми побара милото мое :) па направив :D :D

18. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.137
    Допаѓања:
    91.487
    Се што ќе посака :lol: т.е не е некој прибирлив така да знам дека што и да зготвам ќе ме испофали дека е најубаво :lol: Најчесто компири на секаков начин и салати :D
    Од благо палачинки, брза торта со пудинг :D

19. the.child

the.child Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    34
    Па најчесто пудинг и пуканки , тоа ми е најбрзо :)
    А инаку, пилешки прсти, соја/похована соја со некој сос со тоа што ќе најдам во фрижидерот, похован кашкавал, компирчиња пржени, ресана торта, јо јо торта, салата од зелка , печен сендвич, па што знам,најчесто ова, па сигурно има уште нешто али не ми текнува сеа баш :)
    заборавив да напоменам, мм е доста пребирлив, и голема мака имам :|

20. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    441
    Некна му направив пица и му ја однесов дома кај него он беше сам дома само што си дојде од работа и бидејќи знаев дека нема што да јаде јас ја направи и му ја однесов готова.
    Инаку он многу почесто ми готви мене посебно макарони и еден негов специјалитет што ми го направи мх мх мх :)